Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-14-10, 11:22 AM   #1
Iazel
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 3
Default Aspire 5935G and GeForce GT 130M problem on Ubuntu 9.10

I've searched on the forum something to solve the problem, but it still here
I've tried different drivers, but no ones seem function. When boot, after the log screen of Ubuntu, it fix on a black screen. I searched in the Xorg log file, and the problem seems to be the resolutions 1366x768 not supported and that:
(WW) Jan 14 16:51:33 NVIDIA(GPU-0): Unable to read EDID for display device CRT-0

However, I attached the log file, so anyone who want help can find all the detailed information there :P
Thanks in advance!

PS: I use the PAE version of kernel

EDIT: This Laptop have two videocard, one integrated (and with this I've no problem to recognize the monitor) that is set to primary, and the second one that is nVidia GT 130M. I think that no monitors is connected to nvidia, but I don't know how to connect it T_T
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (35.1 KB, 134 views)

Last edited by Iazel; 01-15-10 at 01:35 PM. Reason: Missing informations
Iazel is offline   Reply With Quote
Old 01-15-10, 12:38 PM   #2
Iazel
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 3
Default Re: Aspire 5935G and GeForce GT 130M problem on Ubuntu 9.10

I'm still working on this problem and I've other information.
The Primary Drive is the integrated ones, and this recognize connected the display and do EDID without problem... Another thing is that when I've buy the notebook, it have installed the 187 nvidia driver, and this ones is installed in Windows partition too.
Do I must put this driver instead of 190?
Iazel is offline   Reply With Quote
Old 01-18-10, 10:34 AM   #3
Iazel
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 3
Default Re: Aspire 5935G and GeForce GT 130M problem on Ubuntu 9.10

UP
Iazel is offline   Reply With Quote
Old 05-21-10, 08:55 AM   #4
vervelover
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2
Default Re: Aspire 5935G and GeForce GT 130M problem on Ubuntu 9.10

I guess I have a solution, I think it's a matter of the EDID not being recognized by the nvidia driver. If you have a windows partition (I don't, it would take me a long time to reinstall), can you enter nvidia-settings, click on the "acquire EDID" option (it's under some tab I don't remember), and upload the file somewhere so I can download it? After that it's just a matter of properly editing xorg.conf to use the customEDID option, if I'm succesful I'll post how I did it.
vervelover is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.