Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-10-10, 10:19 AM   #73
Stephen Warren
Moderator
 
Stephen Warren's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,327
Default Re: VDPAU 9400GT MPEG2 artifacts

We have not released any driver that includes this fix. However, the fix will be included in a future driver in the fairly near future. I can't be any more specific than that at present. Sorry.
Stephen Warren is offline   Reply With Quote
Old 05-10-10, 05:33 PM   #74
laffinet
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Location: South Australia
Posts: 11
Default Re: VDPAU 9400GT MPEG2 artifacts

Thanks.

At least I know where it's at. I guess I keep using the beta driver in the meantime.
laffinet is offline   Reply With Quote
Old 05-11-10, 10:29 AM   #75
Blammo
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 29
Default Re: VDPAU 9400GT MPEG2 artifacts

Anyone have a good download link for the 195.36.03 beta driver? Seems to have vanished from the web.

I'm running 195.36.15 and it's not fixed there...
Blammo is offline   Reply With Quote
Old 05-11-10, 11:31 AM   #76
Stephen Warren
Moderator
 
Stephen Warren's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,327
Default Re: VDPAU 9400GT MPEG2 artifacts

Please see my post #71 in this thread; NVIDIA recommends that 195.36.03 and 195.36.08 no longer be used.
Stephen Warren is offline   Reply With Quote
Old 05-25-10, 10:41 AM   #77
rdriscoll
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 12
Default Re: VDPAU 9400GT MPEG2 artifacts

I noticed beta version 256.25 has a workaround included for feature set A GPU's and certain motherboard chipsets - looks like a fix for the artifacts. Should we try it?




Quote:
Originally Posted by Stephen Warren View Post
Please see my post #71 in this thread; NVIDIA recommends that 195.36.03 and 195.36.08 no longer be used.
rdriscoll is offline   Reply With Quote
Old 05-25-10, 10:45 AM   #78
Stephen Warren
Moderator
 
Stephen Warren's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,327
Default Re: VDPAU 9400GT MPEG2 artifacts

Yes, we hope that change should fix the issue described in this thread.
Stephen Warren is offline   Reply With Quote
Old 06-12-10, 10:08 AM   #79
newlinux
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4
Default Re: VDPAU 9400GT MPEG2 artifacts

Quote:
Originally Posted by Stephen Warren View Post
Yes, we hope that change should fix the issue described in this thread.
I know this is an older thread, but it came up when I was looking for help on this issue. I have an ION frontend, and an 8400GS that this issue happens on (only mpeg-2). I'm using ubuntu 10.04 and 195.36.15. Will this fix work against that driver as well, or is there a newer driver I should manually install?

Thanks.
newlinux is offline   Reply With Quote
Old 06-14-10, 11:18 AM   #80
Stephen Warren
Moderator
 
Stephen Warren's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,327
Default Re: VDPAU 9400GT MPEG2 artifacts

newlinux, the potential fix is included in the 256.* beta drivers. Please try those.

The patched driver I posted a while ago only works with the specific drivers mentioned when I posted it, and NVIDIA recommends not to use those particular driver versions due to a fan control issue.
Stephen Warren is offline   Reply With Quote

Old 06-15-10, 10:12 AM   #81
newlinux
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4
Default Re: VDPAU 9400GT MPEG2 artifacts

Quote:
Originally Posted by Stephen Warren View Post
newlinux, the potential fix is included in the 256.* beta drivers. Please try those.

The patched driver I posted a while ago only works with the specific drivers mentioned when I posted it, and NVIDIA recommends not to use those particular driver versions due to a fan control issue.
thank you. I'll give that a shot on my ION machine and see how it works sometime this week. If all goes well, I may move it on to my other VDPAU capable machines, but they have powerful enough CPUs that they don't need it (so I can get to those when I get to them).
newlinux is offline   Reply With Quote
Old 06-15-10, 12:42 PM   #82
Stephen Warren
Moderator
 
Stephen Warren's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,327
Default Re: VDPAU 9400GT MPEG2 artifacts

ION isn't VDPAU feature set A, and so won't be affected by the problems discussed in this thread.
Stephen Warren is offline   Reply With Quote
Old 06-16-10, 09:55 PM   #83
newlinux
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4
Default Re: VDPAU 9400GT MPEG2 artifacts

Quote:
Originally Posted by Stephen Warren View Post
ION isn't VDPAU feature set A, and so won't be affected by the problems discussed in this thread.
Darn. I have about the same symptoms. mplayer and mythtv with VDPAU produce lots of blocky artifacts on mpeg-2 recordings, but software decoders don't. I know there is some corruption in the stream, was hoping this was the problem because VDPAU looks so much worse than a software decoder on the same clips. It looks just like:
http://www.nvnews.net/vbulletin/show...06&postcount=3

Any ideas on what I should look into next? I went ahead and installed a beta driver 256 driver anyway.

From the rest of that thread (I believe the ION is feature set B, correct) it looks like I'm just out of luck other than trying to get cleaner mpeg-2 files.
newlinux is offline   Reply With Quote
Old 06-17-10, 10:32 AM   #84
Stephen Warren
Moderator
 
Stephen Warren's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,327
Default Re: VDPAU 9400GT MPEG2 artifacts

Unfortunately, with corrupted video files, you will almost certainly see some corruption in the decoded results. The exact amount and kind of corruption varies depending on the VDPAU feature set of your GPU.
Stephen Warren is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.