Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 400/500 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-29-10, 11:09 AM   #1
ilukeberry
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 3
Unhappy GTX 480 freezing

Hello

I have a problem... i bought GTX 480 to replace my GTX 285. It ran without a problem for a week after that.. one day my screen went blank and computer rebooted itself.. after that i couldn't login into windows... every time i entered a password at windows login the computer locked up/freeze... The only way to get into windows was via safe mode.

I said to myself okay.. maybe it's something wrong with windows.. so i did full reinstall. After that it worked fine for a few days.. and then this thing happened again. So i pulled out my GTX 480 and putted 8600 GTS into my computer after that computer works fine again.. no freeze/lock up at windows login.

I've tired cmos reset... older nvidia drivers... put gfx in and out of mobo nothing worked.

system specs:
Intel i7 920 D0
Asus P6T with lastest BIOS
Crucial Balistix 3x2GB DD3
Inno3D GeForce GTX 480
500GB WD
Corsair 750W PSU.
Windows 7 x64

Time for RMA?
ilukeberry is offline   Reply With Quote
Old 07-29-10, 12:13 PM   #2
newparad1gm
Registered User
 
newparad1gm's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 693
Default Re: GTX 480 freezing

Could be your PSU. A 750W should be plenty to power a GTX 480 though, and Corsair is a good brand. Maybe the PSU is just getting worn out, and the GTX 480 is stressing it to the level where it begins to flake out.
__________________
WAR MACHINE:
Intel Core i7 3930K | Asus X79 Sabertooth | 4x4 GB G.Skill RipJaw PC3-12800 | 2x EVGA NVIDIA GTX TITAN Signature 6GB SLI | OCZ Vertex 3 240GB SSD | 2x500 GB Seagate Barracuda RAID 0 | LG BD-ROM | Cyber Acoustics CA3001WB 2.1 Speakers | SeaSonic 1250W PSU | 3x Acer GD235HZ 23.6in 120Hz | Silverstone Fortress FT02 | Windows 8 Pro x64 | NVIDIA 3DVision SURROUND

CRIMSON DYNAMO:
Intel Core i7 2600K | Gigabyte Z68X-UD3H | 2x4 GB G.Skill Ripjaw PC3-12800 | XFX AMD R9 290X 4GB | Intel X-25M G2 160GB SSD | 2x250GB RAID 0 | Samsung BD-ROM | ABS SL 1050W PSU | Toshiba 42" REGZA 1080p HDTV | Antec 900 ATX | Windows 8 Pro x64

Sailor Jupiter (HTPC):
Intel Pentium Dual-Core E5200 | ZOTAC Geforce 9300 | 2x2 GB OCZ Fatal1ty PC2-8500 | WD 1TB | Hitachi 2TB External | MediaSonic HFR2-SU3S2 4x3TB Seagate Barracuda RAID 1+0 | LG Blu-Ray/HD DVD-ROM | FSP 150W PSU | Toshiba 42" REGZA 1080p HDTV | Foxconn RS233 mini-ITX | Windows 7 Pro x86
newparad1gm is offline   Reply With Quote
Old 07-29-10, 12:29 PM   #3
Yaboze
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: United States
Posts: 2,057
Default Re: GTX 480 freezing

Another good way is to try the card in another PC, if possible.
Yaboze is offline   Reply With Quote
Old 07-29-10, 01:07 PM   #4
ilukeberry
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 3
Default Re: GTX 480 freezing

I don't see how psu would be bad... 285 worked without problem... Also at windows login the card doesn't stress psu much. Card worked fine durning gaming. This freeze thing happened durning desktop use and at windows login after I entered password.
ilukeberry is offline   Reply With Quote
Old 07-29-10, 01:23 PM   #5
Yaboze
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: United States
Posts: 2,057
Default Re: GTX 480 freezing

Maybe Aero initializes after login? I dunno.

Check the fan on it, make sure it's actually moving.
Yaboze is offline   Reply With Quote
Old 07-29-10, 04:12 PM   #6
ilukeberry
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 3
Default Re: GTX 480 freezing

Aero indeed does initializes after login... that's why safe mode works fine because it doesn't initialize any aero thing. Fan is indeed spinning.. no temp issues. If my system doesn't freeze if i use any other card.. then this GTX 480 must be bad.
ilukeberry is offline   Reply With Quote
Old 08-01-10, 10:24 PM   #7
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,857
Default Re: GTX 480 freezing

Are you overclocking the memory or cpu ,if you are try to run it at default and see if it runs fine.If you are not then I don't know .I know the GTX 480 uses more power then a GTX 285,but a corsair 750watt should be plenty to run a GTX 480.
__________________
Intel i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16gigs G.Skill PC1600DDR3+2-ASUS DirectCU II GTX-670 in SLI+Crucial 256g-SSD+1-3Gig Seagate+2- Samsung 1-TB+3-WesternDigtial 640g+LG-12x Blu-Ray Burner+850watt XFX+Antec-P280 case+50" Plasma PM6700+Logitech Mouse+Keyboard+Pioneer VSX-1020+Polk Audio Speakers
john19055 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.