Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-25-10, 03:52 AM   #13
Blade
It's just a ride....
 
Blade's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Your Sisters Bed
Posts: 903
Default Re: Official F1 2010 Thread

You're right, that was an insult to Dirt2, was hoping for more from this game, i should know better because no game in the last 5 years has ever exceeded my expectation, oh well nm.
__________________
____________________________
Sigs Are For Heros!
Blade is offline   Reply With Quote
Old 09-25-10, 07:47 AM   #14
sammy sung
 
sammy sung's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Stockholm Sweden
Posts: 2,316
Default Re: Official F1 2010 Thread

This game sucks for me,its really smooth for 5-6 laps but after that i get pauses/hitching so often i have trouble staying on track.Pointless to play as everything i gain in the first 5 laps i lose in pretty much one lap after that ,running off,spinning etc due to the weird performance issues.I tried changing the sounddriver from rapture to software as someone suggested here :

http://segmentnext.com/2010/09/23/f1...freezes-fixes/

It didn't work for me though,not tried the other fixes there but as it is now i cannot finish a 10 lap race without issues,hopefully they'll adress it in a patch.
__________________
-=[Q9650@3.6GHZ | Thermalright ultra 120 extreme | Antec 1200 |ASUS P5Q-PREMIUM|MSI N580GTX Twin Frozr II| Kingston Hyper X DDR2 1066 4GB]=-
sammy sung is offline   Reply With Quote
Old 09-25-10, 02:53 PM   #15
FlakMagnet
Registered User
 
FlakMagnet's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Farnborough, UK
Posts: 335
Default Re: Official F1 2010 Thread

Quote:
Originally Posted by FlakMagnet View Post
Wow! A lot of hate for this game here

I'm really enjoying the game, but am not an expert. I have to play on easy at the moment as medium is too difficult for me. I also play with Automatic gears as I can't drive very well with manual.

So maybe doing those things means I don't see the scripted corners issue that Slawter reported.

If you are not a sim fan, but someone who enjoys a 'bit of a drive' then I think you'll enjoy this game. I also enjoyed GRiD and still enjoy DiRT2 very much.

I know F1 2010 is not a true sim, but that's good for me as I'm just not good enough for that
OK, been trying with manual gears, and without changing anything else, I am competitive on Medium setting. No idea why. Seems that selecting Automatic gears artificially slows you. Does that sound right?

So now playing on Medium with manual gears and loving it
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 | i7 920 @ 3.6GHz
POV GTX480 | 6GB Patriot DDR3 @1443
X-Fi Fatal1ty Pro | 120GB OCZ Vertex SSD
2xSamsung 7200 750GB RAID 0| Akasa Eclipse 62
FlakMagnet is offline   Reply With Quote
Old 09-25-10, 08:32 PM   #16
sammy sung
 
sammy sung's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Stockholm Sweden
Posts: 2,316
Default Re: Official F1 2010 Thread

Quote:
Originally Posted by slaWter View Post
Codemasters forums are getting hammered by user complains, especially about the "AI":

http://community.codemasters.com/for...2010-game-1316

It's now pretty much confirmed that the AI cars don't lap. Their laptimes are "generated" and the cars are just on track to look good
Wouldn't be the only thing that's scripted in this game



As bad as it gets.
Holy crap,90 pages of people reporting bugs/being pissed off .Makes me wonder how many shortcuts CM took to get the game out in time,apparently far too many.
__________________
-=[Q9650@3.6GHZ | Thermalright ultra 120 extreme | Antec 1200 |ASUS P5Q-PREMIUM|MSI N580GTX Twin Frozr II| Kingston Hyper X DDR2 1066 4GB]=-
sammy sung is offline   Reply With Quote
Old 09-25-10, 09:08 PM   #17
nutcrackr
Super Registered User
 
nutcrackr's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Australia
Posts: 3,210
Default Re: Official F1 2010 Thread

I'm finding it hard to get into this game. Obviously not a straight arcade game because I'm so used to shoving drivers in games like GRID. and not really as enjoyable as rally in DiRT 2. Finding it a lot tougher because races are longer. I turned off the track assist because it just did not feel right but obviously makes it tougher.

Penalties are sometimes complete BS though, even on reduced I got a 10 second penalty for blocking when I was barely on the track and nowhere near the other driver...
__________________
.
nutcrackr is offline   Reply With Quote
Old 09-26-10, 05:29 AM   #18
gerardfraser
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 237
Default Re: Official F1 2010 Thread

I think the game is pure fun for a racing game.Graphics are stunning in the rain.
Istanbul in the rain.MAX DX11
http://www.youtube.com/watch?v=5LChYvFxyNI
gerardfraser is offline   Reply With Quote
Old 09-26-10, 11:48 AM   #19
newparad1gm
Registered User
 
newparad1gm's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 693
Default Re: Official F1 2010 Thread

Glad your finally enjoying this game slawter, I've been having fun with it as well, but I've been playing on hard already with some sliders changed, on my 360 pad, so I guess the moment you stop taking this game seriously, you start having fun with it.

I haven't seen any DX11 options in the menu. Is it like DiRT2 where it automatically applies a DX11 renderer if you have the options on Ultra and you have a DX11 card?

My loading times when I had the game on my SSD were fine, but when I moved the game to my ATI machine and put it on a regular RAID 0 spindle drive array, I noticed the loading times, but only when loading the race. I haven't noticed any obscene loading times after the race when I go back to the paddock.
__________________
WAR MACHINE:
Intel Core i7 3930K | Asus X79 Sabertooth | 4x4 GB G.Skill RipJaw PC3-12800 | 2x EVGA NVIDIA GTX TITAN Signature 6GB SLI | OCZ Vertex 3 240GB SSD | 2x500 GB Seagate Barracuda RAID 0 | LG BD-ROM | Cyber Acoustics CA3001WB 2.1 Speakers | SeaSonic 1250W PSU | 3x Acer GD235HZ 23.6in 120Hz | Silverstone Fortress FT02 | Windows 8 Pro x64 | NVIDIA 3DVision SURROUND

CRIMSON DYNAMO:
Intel Core i7 2600K | Gigabyte Z68X-UD3H | 2x4 GB G.Skill Ripjaw PC3-12800 | XFX AMD R9 290X 4GB | Intel X-25M G2 160GB SSD | 2x250GB RAID 0 | Samsung BD-ROM | ABS SL 1050W PSU | Toshiba 42" REGZA 1080p HDTV | Antec 900 ATX | Windows 8 Pro x64

Sailor Jupiter (HTPC):
Intel Pentium Dual-Core E5200 | ZOTAC Geforce 9300 | 2x2 GB OCZ Fatal1ty PC2-8500 | WD 1TB | Hitachi 2TB External | MediaSonic HFR2-SU3S2 4x3TB Seagate Barracuda RAID 1+0 | LG Blu-Ray/HD DVD-ROM | FSP 150W PSU | Toshiba 42" REGZA 1080p HDTV | Foxconn RS233 mini-ITX | Windows 7 Pro x86
newparad1gm is offline   Reply With Quote
Old 09-26-10, 04:38 PM   #20
JohnDio
Registered User
 
JohnDio's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,026
Default Re: Official F1 2010 Thread

Video of the 'bug'

JohnDio is offline   Reply With Quote

Old 09-26-10, 11:38 PM   #21
Crow_Nest
Ace Spammer
 
Crow_Nest's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Singapore, Asia
Posts: 1,418
Send a message via MSN to Crow_Nest
Default Re: Official F1 2010 Thread

Quote:
Originally Posted by JohnDio View Post
Video of the 'bug'

wtf that really blows. How could they have overlooked that? And ironically, F1 in real life is has extremely precise timings.

Anyway i went for the Singapore race last night. Sat at the marina bay grandstand. When one of the cars crashed everyone got out their seats and went ape**** even the ushers couldnt control us.
__________________
Desktop
| Windows 7 Ultimate x64 | Intel i7 2700K @ 3.5 GHz | MSI GeForce GTX 670 OC 2GB |
| G.Skill RipJawsX PC3 12800 4GB x 2 | Sound Blaster X-Fi XtremeGamer | Intel SSD 520 120GB SSD |
| Hitachi 1TB SATA3 HDD | Asus P8Z68-V/GEN3 | Cooler Master Silent Pro M 700W |
| Cooler Master Centurion 5 II Casing | Samsung SyncMaster XL2370 |


Laptop : Lenovo IdeaPad Y450
| Windows 7 Ultimate x64 | Intel Core 2 Duo T6600 2.2 GHz | NVIDIA GeForce G110M 256MB |
| 4GB DDR3 SDRAM | Western Digital 320GB | 14.1' LED Backlit Screen |


http://www.nvnews.net/vbulletin/image.php?type=sigpic&userid=73666&dateline=135279  2183
Crow_Nest is offline   Reply With Quote
Old 09-27-10, 12:54 AM   #22
Sazar
Sayonara !!!
 
Sazar's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 9,297
Default Re: Official F1 2010 Thread

Quote:
Originally Posted by Crow_Nest View Post
wtf that really blows. How could they have overlooked that? And ironically, F1 in real life is has extremely precise timings.

Anyway i went for the Singapore race last night. Sat at the marina bay grandstand. When one of the cars crashed everyone got out their seats and went ape**** even the ushers couldnt control us.
Man, I can't wait for F1 to come to Austin

THAT is going to be awesome.

How much were the tickets over in Singapore? I've been there a number of times and have stayed in the Marina area several times, but not since the track came about, I imagine it's absolutely bonkers out there

-edit-

That bug video is pretty amazing for the sheer speed that he is able to swing around the corners and the acceleration/speed he is carrying in and out.

Very arcadey
Sazar is offline   Reply With Quote
Old 09-27-10, 03:00 AM   #23
nutcrackr
Super Registered User
 
nutcrackr's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Australia
Posts: 3,210
Default Re: Official F1 2010 Thread

Is there any mod that lets you increase the number of flashbacks?

Also any mod that removes the rain drops from the camera when its just above the driver?

Also any mod that removes the damn tyre punctures? lol
__________________
.
nutcrackr is offline   Reply With Quote
Old 09-27-10, 05:26 AM   #24
Crow_Nest
Ace Spammer
 
Crow_Nest's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Singapore, Asia
Posts: 1,418
Send a message via MSN to Crow_Nest
Default Re: Official F1 2010 Thread

Quote:
Originally Posted by Sazar View Post
Man, I can't wait for F1 to come to Austin

THAT is going to be awesome.

How much were the tickets over in Singapore? I've been there a number of times and have stayed in the Marina area several times, but not since the track came about, I imagine it's absolutely bonkers out there
I think its 200+ SGD for the marina bay grandstand seat. The walk abouts are the cheapest of course, but they blocked off some of the nice spots. I remember going in my first year, i was at the bus stop just outside the esplanade. The cars zoom past at high speed and you can totally feel the suction of the vacuum after that. Amazing stuff. Sadly they blocked off that area.

Quote:
Originally Posted by nutcrackr View Post
Also any mod that removes the damn tyre punctures? lol
Disable tyre simulation?
__________________
Desktop
| Windows 7 Ultimate x64 | Intel i7 2700K @ 3.5 GHz | MSI GeForce GTX 670 OC 2GB |
| G.Skill RipJawsX PC3 12800 4GB x 2 | Sound Blaster X-Fi XtremeGamer | Intel SSD 520 120GB SSD |
| Hitachi 1TB SATA3 HDD | Asus P8Z68-V/GEN3 | Cooler Master Silent Pro M 700W |
| Cooler Master Centurion 5 II Casing | Samsung SyncMaster XL2370 |


Laptop : Lenovo IdeaPad Y450
| Windows 7 Ultimate x64 | Intel Core 2 Duo T6600 2.2 GHz | NVIDIA GeForce G110M 256MB |
| 4GB DDR3 SDRAM | Western Digital 320GB | 14.1' LED Backlit Screen |


http://www.nvnews.net/vbulletin/image.php?type=sigpic&userid=73666&dateline=135279  2183
Crow_Nest is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.