Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-03-10, 11:56 PM   #13
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: HALP!

Quote:
Originally Posted by dikinher View Post
This is what you are missing.

I've played it before, just was a long time ago. If I recall correctly I had the HDR patch working with the 64-bit version and, for its age it looked incredible.

However, I think back then I was using an AMD64 proc... A64 of some sort. And nVidia based cards. Now that I have an Intel proc and ATi card, wonder if maybe those patches wont work?
Redeemed is offline   Reply With Quote
Old 10-04-10, 12:14 AM   #14
dikinher
Grab em!
 
dikinher's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Fullerton, CA.
Posts: 744
Default Re: HALP!

Quote:
Originally Posted by Redeemed View Post
I've played it before, just was a long time ago. If I recall correctly I had the HDR patch working with the 64-bit version and, for its age it looked incredible.

However, I think back then I was using an AMD64 proc... A64 of some sort. And nVidia based cards. Now that I have an Intel proc and ATi card, wonder if maybe those patches wont work?
Intel Core 2 Quad Q9650
ATi Radeon HD 5850
4 Gigabytes of DDR2-800 RAM

These are the specs listed in the description. You shouldn't have an compatibility issues.
__________________
Windows 7 Pro 64 OS * i7 2600K @4.5Ghz * ASUS P8P67 PRO (B3) * 4GB G.Skill Ripjaws X *
EVGA GTX 670 FTW Edition * Cooler Master HAF 932
dikinher is offline   Reply With Quote
Old 10-04-10, 12:28 AM   #15
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: HALP!

Quote:
Originally Posted by dikinher View Post
Intel Core 2 Quad Q9650
ATi Radeon HD 5850
4 Gigabytes of DDR2-800 RAM

These are the specs listed in the description. You shouldn't have an compatibility issues.
Hmm... now just to figure out how to get it working.

Did a quick google search and found an article about the 64 bit edition and 1.4 patch. Apparently you're not supposed to install both. But this doesn't seem right, I could have sworn I had both working before- and for the games' age it did look rather incredible.

Redeemed is offline   Reply With Quote
Old 10-04-10, 01:13 AM   #16
K007
 
K007's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Australia, Sydney
Posts: 9,406
Default Re: HALP!

Quote:
Originally Posted by dikinher View Post
This is what you are missing.

that actually looks pretty good.
K007 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-10, 01:17 AM   #17
dikinher
Grab em!
 
dikinher's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Fullerton, CA.
Posts: 744
Default Re: HALP!

It does. It's making me want to reinstall the game and replay it.
__________________
Windows 7 Pro 64 OS * i7 2600K @4.5Ghz * ASUS P8P67 PRO (B3) * 4GB G.Skill Ripjaws X *
EVGA GTX 670 FTW Edition * Cooler Master HAF 932
dikinher is offline   Reply With Quote
Old 10-04-10, 01:19 AM   #18
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: HALP!

Quote:
Originally Posted by dikinher View Post
It does. It's making me want to reinstall the game and replay it.
Please do. And then tell me how you got the patches to work!

Redeemed is offline   Reply With Quote
Old 10-04-10, 01:36 AM   #19
MaXThReAT
Registered User
 
MaXThReAT's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: EARTH
Posts: 1,861
Default Re: HALP!

I was thinking about reinstalling Farcry for play through again in 3D.
Also you guys should check out FarCry 2010 Mod. I think they're done with the first few missions now. Looks incredible!

http://www.moddb.com/mods/farcry-2010
http://www.farcry-2010.com/





__________________
Gigabyte V1.1 EP45-UD3R F5
GO-Q6600@3.6GHz 1/2" D5/GTZ Block W/BIX-II Dual 120mm
Corsair 4GB Dominator DDR2-8500 5-5-5-15 2t@1066GHz
Evga 280 GTX 621/1349/2268
SB X-Fi FPS / Z-5500 + Buttkicker!

"Don't mind the posts, I've been around longer than most know."
MaXThReAT is offline   Reply With Quote
Old 10-04-10, 04:51 AM   #20
wysiwyg
Registered User
 
wysiwyg's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: London, England
Posts: 2,991
Default Re: HALP!

Farcry was seriously impressive when it came out

so is crysis, but crysis STILL is impressive. have been playing warhead again all maxed out and it is pretty realistic looking
wysiwyg is offline   Reply With Quote

Old 10-04-10, 05:07 AM   #21
General Lee
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: HALP!

For a second there, I thought Redeemed had his Steam account stolen again.

As for the problem, no idea what you need. Sorry.
  Reply With Quote
Old 10-04-10, 05:22 AM   #22
grey_1
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: HALP!

Quote:
Originally Posted by Sazar View Post
1.4 also introduces the fantastic bug of the enemy being able to "see" you and shoot through walls and tents and other objects even if you can't see them
http://www.filefront.com/7331419/Unofficial-Patch-1.41/

Patch works perfectly.
  Reply With Quote
Old 10-04-10, 05:28 AM   #23
Viral
Registered User of Women
 
Viral's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Australia
Posts: 2,523
Default Re: HALP!

FarCry is probably the only game that has a noticable visual impact from ATI using FP16 rendering in some older titles.

http://www.atomicmpc.com.au/Feature/...-nvidia.aspx/4

It's really a non-issue as far as I'm concerned except for in FarCry where little things like the water edges do appear noticable. Try turning off catAI for farcry and see if that solves any other issues as well. Performance will drop but you should be able to run it maxed out with full AA/AF anyway.
__________________
Q9550 w/ Thermalright Ultra 120 Extreme | 4GB Team Xtreme Dark 800MHz CL4 | Gigabyte X48-DS5
ASUS Radeon 5870 | 240GB OCZ Vertex 2 | 1TB WD Green Power | BenQ V2400W 24" LCD
Corsair HX-1000w | LG GGW-H20L 6x DL Blu-Ray Burner/HD-DVD Reader | Coolermaster Cosmos S

Acer TravelMate 4002WNLCi: Pentium M 725 @ 1.6GHz | Mobility Radeon 9700/64MB | 2GB DDR400 | 15.4" WXGA
Viral is offline   Reply With Quote
Old 10-04-10, 05:29 AM   #24
grey_1
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: HALP!

Quote:
Originally Posted by Redeemed View Post
Okay, so I'm trying to play through the original FarCry again, and I'd like to use the HDR patch and 64-bit patch to enjoy it in all it's out-dated-killer-graphics-that-pwned-rigs-from-2004 goodness.

Anyhow, dl'd the beta 1.4 patch and 64-bit update from Guru3D but... can't play the game now. The 64-bit exe is missing any and all ground textures, and the 32-bit exe just wont load period.

Any way to get this game going with these patches/updates?

Specs:
i7 920 (stock)
4GB DDR3 1066
HD5770
Win7 Ultimate x64

Thanks ya'll!
Reinstall without the HDR patch, it's a trouble maker and quite frankly doesn't add to the experience much even if it does work.
http://www.tweakguides.com/Farcry_4.html

Quote:
An 'Experimental' Version 1.4 patch was leaked a while ago and is available at a range of places such as Guru3D. This patch is 5MB in size, and supposedly allows the use of HDR Rendering in combination with Antialiasing, on both Nvidia GeForce 8 and above cards, as well as ATI X1000 series or newer cards. To install this patch, you will have to extract the contents of the archive and overwrite the original versions in your Far Cry directories. Note however that this patch is quite likely to cause problems, so it is not recommended you install it unless you absolutely want to experiment with this functionality.
For 64 bit, don't install the 1.4 patch.

Quote:
Finally, for people running 64-bit based systems on a 64-bit OS (like Windows XP Professional x64), you can install two Version 1.32 AMD64 patches - the Far Cry 64-bit Patch, and the Far Cry 64-bit Extra Content Pack, both downloadable from FileShack or 3DGamers among other places. These patches are described in detail here, but basically they improve performance on 64-bit machines (both Intel and AMD), and provide additional content such as improved textures, increased view distance and two new mutliplayer maps. Installing the 64-bit patches also provide a built-in No-CD for Far Cry, whereby you will no longer need to keep the game CD in the drive to play the game. If you're running the 64-bit patches on a 64-bit machine, don't install the latest 1.4 Patch.
Great game imo, enjoy.
  Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.