Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > Benchmarking And Overclocking

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-20-03, 10:30 PM   #37
Gator
Unreal Tournament Gamer
 
Gator's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: New York
Posts: 2,279
Default Re: Ok I AM a happy camper NOW

Quote:
Originally posted by Line01
I just saw this on 3dmarks.

GRRRRRRRR

Mine is the one on the left Every thing is a perfect match and the Radeon 9800 pro beats my FX 5900 bad.
have you compared to the same CPU speed at stock? 3dmark is greatly affect by bus speed, especially overclocked FSB vs stock. A K7S5A generally runs at 266fsb, and doesn't overclock very well beyond that. You need to look for a 1600mhz system with a bus speed of 266 before you can properly compared scores.
__________________
Athlon64 3200 Clawhammer / Asus K8N-E Deluxe / 1GB Crucial DDR400 / Geforce 6600GT 128MB AGP / Windows XP Pro
Gator is offline   Reply With Quote
Old 11-21-03, 04:09 AM   #38
Line01
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 113
Default

Maybe if 3dmarks 03 cant read my bus right its 133 not 66 what else does it do wrong. Like most said in here don't just look at bench marks.
Line01 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-03, 04:19 AM   #39
Hanners
Elite Bastard
 
Hanners's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 984
Default

Quote:
Originally posted by ChrisRay
Who do we blame for putting so much value in 3dmark? Nvidia? 3dfx? ATI? XGI? SiS?
The community?
__________________
Owner / Editor-in-Chief - Elite Bastards
Hanners is offline   Reply With Quote
Old 11-21-03, 05:49 AM   #40
ChrisW
"I was wrong", said Chris
 
Join Date: Jul 2002
Location: standing in the corner!
Posts: 620
Default

This argument is hilarious! Maybe ATI should start cheating like crazy in whatever your favorite game is so this game can be destroyed by ATI. ATI can just choose whatever game they may be behind in to place their attack. That way, eveyone will start saying (insert your favorite TWIMTBP game benchmark here) is stupid and everyone should just forget about this game because someone is cheating in the game. I mean, it's just as easy to cheat in a timedemo as it is in 3DMark03! This way, the only games that will be left for reviewers to benchmark will have ATI in the lead!

I somehow doubt the same people in favor of 3DMark03 disapearing would be in favor of Doom3 being destroyed by these exact same methods used by nVidia.
__________________
AIW 9700 Pro | 1.3GHz CeleronT | 512MB PC133 SDRAM | ECS PCIPAT Mobo (Intel 815EP)
RadLinker/RadClocker
ChrisW is offline   Reply With Quote
Old 11-21-03, 06:47 AM   #41
Gator
Unreal Tournament Gamer
 
Gator's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: New York
Posts: 2,279
Default

Quote:
Originally posted by Line01
Maybe if 3dmarks 03 cant read my bus right its 133 not 66 what else does it do wrong. Like most said in here don't just look at bench marks.
that's ok trust me, 3dmark2k1 and 2k3 read the ECS K7S5A as 66fsb even though it's really 133 (266). It's just a bug in the software with this board, but it's nothing to worry about it is still benchmarking you correctly. I used to have the same problem with my old K7S5A
__________________
Athlon64 3200 Clawhammer / Asus K8N-E Deluxe / 1GB Crucial DDR400 / Geforce 6600GT 128MB AGP / Windows XP Pro
Gator is offline   Reply With Quote
Old 11-21-03, 01:04 PM   #42
Line01
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 113
Default

Gator how does your barton 2600 run on the Asus board. I have beeen thinking of going that route or with Abit and A barton 2500
Line01 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-03, 01:09 PM   #43
Gator
Unreal Tournament Gamer
 
Gator's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: New York
Posts: 2,279
Default

Quote:
Originally posted by Line01
Gator how does your barton 2600 run on the Asus board. I have beeen thinking of going that route or with Abit and A barton 2500
I'm very happy with this computer. But I haven't bothered to overclock it all, so I can't comment on how it overclocks compared to the current revision of the AXP2500. But being they are nearly the same chip with the multiplier just being slightly higher on the 2600, they may OC about the same (just a guess)
__________________
Athlon64 3200 Clawhammer / Asus K8N-E Deluxe / 1GB Crucial DDR400 / Geforce 6600GT 128MB AGP / Windows XP Pro
Gator is offline   Reply With Quote
Old 11-21-03, 01:35 PM   #44
Line01
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 113
Default

Thanks Gator.
Line01 is offline   Reply With Quote

Old 11-21-03, 02:11 PM   #45
Gator
Unreal Tournament Gamer
 
Gator's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: New York
Posts: 2,279
Default

Quote:
Originally posted by Line01
Thanks Gator.
I guess I should go into more depth for you. I used to have the K7S5A with an AXP1700. I wanted a little more speed, and when I upgraded it to the AXP2600 TBred it burned out the board and took the CPU with it! Very depressing to say the least. I also had a common K7S5A problem where it would forget the bios settings every once in awhile, and niether new batteries nor various BIOS updates helped.

I went with the Asus A7N8X v2.0 (non deluxe) and I'm very happy with it. It's reliable, user friendly, fast (using 333fsb now!) , and now I got dual channel mem. And the Barton2600 is definetly faster than my old AXP1700. Since doing this upgrade, my average FPS in UT2k3 more than doubled, from 35 to 75. My hardware tragedy was depressing, but in the end I guess it was worth it . So yes, if you feel like upgrading your current rig, An Asus NForce2 board + Barton is a good way to do it.
__________________
Athlon64 3200 Clawhammer / Asus K8N-E Deluxe / 1GB Crucial DDR400 / Geforce 6600GT 128MB AGP / Windows XP Pro
Gator is offline   Reply With Quote
Old 11-21-03, 04:32 PM   #46
Line01
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 113
Default

Thanks for the info I was thanking about dropping a 2600xp or 2400xp in my board being the cheaper route but if it could fry it I sure would been upset. Thanks for the warning. So it sounds like the barton 2500 and Nforce board is the way to go. May solve my sound card problems also.
Line01 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-03, 05:51 PM   #47
Gator
Unreal Tournament Gamer
 
Gator's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: New York
Posts: 2,279
Default

Quote:
Originally posted by Line01
Thanks for the info I was thanking about dropping a 2600xp or 2400xp in my board being the cheaper route but if it could fry it I sure would been upset. Thanks for the warning. So it sounds like the barton 2500 and Nforce board is the way to go. May solve my sound card problems also.
took a look at your other thread
http://www.nvnews.net/vbulletin/show...ighlight=sound

ya know if your gonna get a new board anyway, get the Asus A7N8X Deluxe and that way you'll get the SoundStorm audio. It'll save you money, and it's not as good as Hercules, TurtleBeach, or Audigy2; but it's DEFINETLY better than SBLIVE

Also, if your gonna get an AXP2500 now, make sure your ram is DDR400 or faster, because AXP2500 now has the multiplier locked, so you'll have to up the FSB if you wanna overclock at all
__________________
Athlon64 3200 Clawhammer / Asus K8N-E Deluxe / 1GB Crucial DDR400 / Geforce 6600GT 128MB AGP / Windows XP Pro
Gator is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
happy with new monitor mistrict01 General Hardware 3 05-23-12 12:52 PM

All times are GMT -5. The time now is 10:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.