Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 400/500 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-19-10, 10:56 AM   #1
pkirby11
Registered User
 
pkirby11's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Champaign, IL
Posts: 927
Send a message via AIM to pkirby11
Default GeForce GTX 460 Drivers Stopped Responding

I lurk around here and just had a quick question for you all. I have a GTX 460 and the other day when I got home from work and loaded up IE9 the screen started displaying splotchy red squares and then the screen went blank and came back with a ballon notification that the 260.99 drivers had stopped working. I rebooted, checked the fan and made sure it wasn't over heating. It seemed to only happen when using something in 3D.

So I decided to remove the drivers and reinstall. I used the older ones of off Windows Updated first and so far things seem to be going good. I did get one warning but have seen nothing since then. Played WoW all last night without and glitches. So I'm just wondering have any of you ever experienced this? Is it just the drivers or do you think my card could be going bad? It's EVGA so I got the lifetime warranty but I just wanted to make sure before I RMA'd it.
__________________
Steam: pkirby11

PSN: pkirby11
pkirby11 is offline   Reply With Quote
Old 12-21-10, 01:22 PM   #2
Maverickman
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: South Florida
Posts: 527
Default Re: GeForce GTX 460 Drivers Stopped Responding

I don't think it's a hardware issue. The 260.99 drivers may not work too well with IE9. Since you haven't been experiencing any problems since your "fix," I wouldn't be too concerned.
__________________
Core i7 2600 @ 3.7GHz
EVGA GeForce GTX 780 Superclocked 941 MHz
1TB Seagate HDD 7200 RPM 32MB Cache
16X BluRay-RW drive
Dell 30-inch U3014 monitor
Dell speakers
Maverickman is offline   Reply With Quote
Old 01-16-11, 10:42 PM   #3
MaverickSFO
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
Send a message via MSN to MaverickSFO
Default Re: GeForce GTX 460 Drivers Stopped Responding

I have the same problem with my EVGA 460 1G card. I get the same error 260.99 drivers had stopped responding and have restarted. I get this error so much that it would crash the computer. Once the computer reboots it would start all over again.

I have tried everything to fix this issue. From installing beta drivers to doing a fresh install of windows. The only way i got it to stop was to install the 263.14 drivers i found on this site. but i still notice a few problems with the graphics. But no crashing. I talking to EVGA support and they suggested that i RMA the card.

I have read a few forum post on the net about people having this issue too. Some say its a windows 7 issue some say its the card..

anyone here have any ideas.....

Asus M4N78 Pro
Phenom II 4X 955
Corsair 4G's PC6400
EVGA 460 1G
MaverickSFO is offline   Reply With Quote
Old 02-03-11, 08:36 PM   #4
ViN86
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,486
Default Re: GeForce GTX 460 Drivers Stopped Responding

Quote:
Originally Posted by pkirby11 View Post
I lurk around here and just had a quick question for you all. I have a GTX 460 and the other day when I got home from work and loaded up IE9 the screen started displaying splotchy red squares and then the screen went blank and came back with a ballon notification that the 260.99 drivers had stopped working. I rebooted, checked the fan and made sure it wasn't over heating. It seemed to only happen when using something in 3D.

So I decided to remove the drivers and reinstall. I used the older ones of off Windows Updated first and so far things seem to be going good. I did get one warning but have seen nothing since then. Played WoW all last night without and glitches. So I'm just wondering have any of you ever experienced this? Is it just the drivers or do you think my card could be going bad? It's EVGA so I got the lifetime warranty but I just wanted to make sure before I RMA'd it.
Well it could be a hardware issue, but if it's happened once, then it's probably not. I get the "driver stopped responding" when I OC my card too much.
ViN86 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-11, 03:01 AM   #5
supra
2JZ powered
 
supra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Aus
Posts: 1,321
Send a message via MSN to supra
Default Re: GeForce GTX 460 Drivers Stopped Responding

happened to me out of the blue aswell. evga 460 1G died only 4 months old.

i rolled back to older drivers and still same problem. then i couldnt even watch videos without major artifacts. and games wouldnt run let alone artifact.

evga rma and got a fresh 460
__________________
supra is offline   Reply With Quote
Old 02-13-11, 05:46 PM   #6
mrweed
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
Default Re: GeForce GTX 460 Drivers Stopped Responding

I think you are also member of this club :
The Nvidia 400/500 series lockup club!
I didnt got artifacts with my system but crashing drivers sound familliar.
on Page 51 from that post theres also a guy with artifacts :

Good luck !
mrweed is offline   Reply With Quote
Old 05-27-11, 10:28 AM   #7
DarkOneX
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Kansas
Posts: 327
Default Re: GeForce GTX 460 Drivers Stopped Responding

From my experience, and this has happened to me with at least 3 different GeForce cards since the 8800 series, it's a bad card. I dunno wtf it is but it seems like anymore there's more chance than ever that you'll either get a card that's bad like this out of the box or will go bad in a short time, very frustrating but seems to be the truth. My 2 month old eVGA 570 started doing this so RMA'ing it and ordered a Gigabyte to replace it and we'll see how it goes but I don't have high hopes, I'm sure the new one will end up doing the same sooner or later.
__________________

Desktop - {i7-960 3.2Ghz} {Asus P6X58D-E} {24GB Corsair DDR3} {EVGA GTX670 FTW 2GB} {Intel 330 Series 180GB SSD} {(3X) WD Black 1TB HDDs} {Seagate 750GB HDD} {WD 4TB external} {WD 2TB external} {20X DVD-RW} {X-Fi} {Corsair HX850 PSU} {CM690 II case} {24" Dell U2410 LCD} {20" Dell 2007FP LCD} {Logitech G500} {Logitech G710+} {Windows 7 64bit} {CP1500PFCLCD UPS

Laptop 1 - {Lenovo Ideapad Y400} {i7-3630QM 2.4Ghz} {8GB DDR3} {GeForce GT750M 2GB} {1TB HDD + 16GB SSD} {14" Anti-Glare (1366x768)} {Windows 8 64bit

Laptop 2 - {HP DM4-3090se Beats Edition} {i5-2430M 2.4Ghz} {8GB DDR3} {Intel 3000 HD graphics} {500GB HDD} {14" LED Display (1366 x 768)} {Windows 8 64bit
DarkOneX is offline   Reply With Quote
Old 05-28-11, 12:07 AM   #8
Nightwolf
Registered User
 
Join Date: May 2011
Posts: 3
Default Re: GeForce GTX 460 Drivers Stopped Responding

Dunno what's going on.

I have a pair of MSI 1GB Cyclone OC GTX 460's in SLI, going on 1 month old and there is nothing wrong with them, and of course they're powered by an 850watt powersupply. I've been reading a lot of places on the net where people seem to be having a lot of problems with EVGA brand GeForce 400 series cards, and EVGA brand GeForce 500 series cards.
__________________
ASUS P7P55D Deluxe, Core i5 750, 8GB's of DDR3 1066, ASUS Xonar DX, MSI 1GB OC Cyclone GTX 460's soon to be SLI, ASUS U3S6 card, Antec Truepower Quattro 850 watt, Antec P183, C300 128 SSD, 120GB WDC harddrive, two 320GB WDC harddrives, Viewsonic VG2030wm monitor, Win7 Ultimate 64bit.
Nightwolf is offline   Reply With Quote

Old 05-31-11, 12:57 AM   #9
supra
2JZ powered
 
supra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Aus
Posts: 1,321
Send a message via MSN to supra
Default Re: GeForce GTX 460 Drivers Stopped Responding

Quote:
Originally Posted by supra View Post
happened to me out of the blue aswell. evga 460 1G died only 4 months old.

i rolled back to older drivers and still same problem. then i couldnt even watch videos without major artifacts. and games wouldnt run let alone artifact.

evga rma and got a fresh 460
well i cant believe this. the one i got from rma has died now. could it be just bad luck? cos this is twice in a row my 460 has died.

the first one i had overclocked but nothing too crazy, the temps were still fine on full load. but this 2nd one i left at stock clocks and it still died after a few months. wonder what is going on with the 4 series.
__________________
supra is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.