Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-11-03, 05:05 PM   #1
SnorG
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Location: Hamburg/Germany
Posts: 1
Question FX5600 - no 3D acceleration

Hi,

i get no 3D support for my GeForce4 FX 5600. I'm running Debian unstable (Sid) with XFree 4.2.1.1, Kernel 2.4.22 and 2.4.23-pre2 and the latest NVidia driver NVIDIA-Linux-x86-1.0-4496-pkg2.run.

Glxgears only gives 700-800 FPS.

Hardware:
VGA: Albatron FX5600
(%:~)- cat /proc/driver/nvidia/cards/0
Model: GeForce FX 5600
IRQ: 16
Video BIOS: 04.31.20.52.00
Card Type: AGP

Mainboard: MSI KT4V-L (VIA KT400)
CPU: AMD Athlon 3000+

This is what i see in /var/log/messages:

Quote:
Sep 11 18:48:06 jazz vmunix: 0: nvidia: loading NVIDIA Linux x86 nvidia.o Kernel Module 1.0-4496
Sep 11 18:48:06 jazz insmod: Warning: loading /lib/modules/2.4.23-pre2-s1/kernel/drivers/video/nvidia
.o will taint the kernel: non-GPL license - NVIDIA
Sep 11 18:48:06 jazz insmod: See http://www.tux.org/lkml/#export-tainted for information about tain
ted modules
Sep 11 18:48:06 jazz insmod: Module nvidia loaded, with warnings
Sep 11 18:48:07 jazz vmunix: Linux agpgart interface v0.99 (c) Jeff Hartmann
Sep 11 18:48:07 jazz vmunix: agpgart: Maximum main memory to use for agp memory: 439M
Sep 11 18:48:07 jazz vmunix: agpgart: Detected Via Apollo Pro KT400 chipset
Sep 11 18:48:07 jazz vmunix: agpgart: unable to determine aperture size.
Sep 11 18:48:07 jazz vmunix: 0: NVRM: AGPGART: unable to retrieve symbol table
Sep 11 18:48:07 jazz insmod: Note: /etc/modules.conf is more recent than /lib/modules/2.4.23-pre2-s1/
modules.dep
Sep 11 18:48:07 jazz insmod: /lib/modules/2.4.23-pre2-s1/kernel/drivers/char/agp/agpgart.o: init_modu
le: Invalid argument
Sep 11 18:48:07 jazz insmod: Hint: insmod errors can be caused by incorrect module parameters, includ
ing invalid IO or IRQ parameters. You may find more information in syslog or the output from dm
esg
Sep 11 18:48:07 jazz insmod: /lib/modules/2.4.23-pre2-s1/kernel/drivers/char/agp/agpgart.o: insmod ag
pgart failed

Last edited by SnorG; 09-11-03 at 05:14 PM.
SnorG is offline   Reply With Quote
Old 11-28-03, 01:55 PM   #2
crankshaft
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 3
Default

Has anyone found a solution to this? I am having the exact same problem except I'm running RedHat 9 with 2.4.20-20.9 kernel
crankshaft is offline   Reply With Quote
Old 11-29-03, 12:57 AM   #3
dpw2atox
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 170
Default

im using a 5600 with xfree86 4.3.0 and it works fine for me on my nforce 2 board. it seems as if your problem is with your agp gart module. try getting 2.4.23 final or if you wanna take a chance 2.6.0-test11 and see how they work. make sure you compile in support for your motherboards agp gart.
dpw2atox is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Google's Linux Video Acceleration API: VAVDA News Archived News Items 0 06-01-12 06:50 AM
CS6 OpenCL support -- not quite hardware acceleration for all News Archived News Items 0 05-19-12 12:20 PM
PowerDVD Hardware Acceleration adrianhall General Software 11 06-08-10 04:46 PM
Multi card acceleration Andrew01 NVIDIA Linux 4 11-01-02 07:01 PM
Can I use 3-D acceleration in the framebuffer coredumped NVIDIA Linux 3 08-24-02 02:20 PM

All times are GMT -5. The time now is 12:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.