Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-09-11, 05:55 PM   #1
cliffhanger1954
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 4
Default No hdmi hotplug event for Nvidia audio

Hi

I'm trying to set up Nvidia hdmi audio with the GT424M. I'm using the latest Nvidia and alsa drivers(260.19.44 and 1.24.1) and kernel 2.6.38.4.

My problem is that at boot up I'm getting no hot plug events in kernel.log, such as:

HDMI hot plug event: Pin=5 Presence_Detect=0 ELD_Valid=1.

So I have no positive eld files such as:

monitor_present 1
eld_valid 1
monitor_name DELL U2410
connection_type HDMI
eld_version [0x2] CEA-861D or below
edid_version [0x3] CEA-861-B, C or D
manufacture_id 0xac10
product_id 0xf016
port_id 0x40000
support_hdcp 0
support_ai 0
audio_sync_delay 0
speakers [0x1] FL/FR
sad_count 1
sad0_coding_type [0x1] LPCM
sad0_channels 2
sad0_rates [0xe0] 44100 48000 88200
sad0_bits [0xe0000] 16 20 24

Can someone tell me what would stop the Nvidia driver writing PD/ELD information into the audio hardware? My Xorg.conf shows eld info concerning my monitor, so why not audio? Video is fine with the driver.

I attach my Xorg.0.log produced with -logverbose 6.

thanks

Cliff
Attached Files
File Type: gz Xorg.0.log.tar.gz (19.2 KB, 50 views)
cliffhanger1954 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-11, 05:53 PM   #2
cliffhanger1954
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 4
Default Re: No hdmi hotplug event for Nvidia audio

Hi

Has this got anything to do with at what point the Nvidia driver is loaded in relation to the alsa modules? Just a thought.

Anybody?

Cliff
cliffhanger1954 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-11, 06:31 AM   #3
Licaon
Registered User
 
Licaon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Between the keyboard and the chair.
Posts: 490
Default Re: No hdmi hotplug event for Nvidia audio

you already read http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=159346 right?
Licaon is offline   Reply With Quote
Old 04-12-11, 07:41 AM   #4
cliffhanger1954
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 4
Default Re: No hdmi hotplug event for Nvidia audio

Yes thanks Licaon got that. Invaluable bit of work.

Cliff
cliffhanger1954 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.