Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-24-11, 01:09 AM   #1
benwah
Registered User
 
Join Date: May 2011
Posts: 3
Default nvidia Quadro NVS 4200s not working on Ubuntu Natty Narwal 11.04, require assistance.

Hi,

I just purchased a Lenovo t420s with the following system specs:

Intel Core i7-2620M Processor (2.70GHz, 4MB L3,1333MHz FSB) with Intel
14.0" HD+ (1600 x 900) LED Backlit Antiglare Display, Mobile Broadband Ready
NVIDIA Quadro NVS4200M Optimus technology (1GB)
6 GB PC3-10600 DDR3 SDRAM 1333MHz SODIMM Memory (2 DIMM)
128GB Solid State Drive, Serial ATA
Intel WiFi Link 1000

It's a really good machine, but unfortunately I am having problems making it work with Ubuntu 11.04. I am a long-term Linux user, a python developer and a supporter of open source software, I cannot use Windows for my purposes and I need help to enable my video card drivers.

I did a fresh install of Ubuntu 11.04 on my system, and updated all packages. I then installed the latest Nvidia drivers available, and ensured that Optimus is disabled in the BIOS. After rebooting, nvidia-settings complained that my system wasn't configured to run the drivers and I must run nvidia-xconfig so I did.

After running nvidia-xconfig, my system wouldn't want to run XFree86, and stayed in terminal mode. I checked the xorg log and found this:

Code:
    (!!) More than one possible primary device found
    (II) Primary Device is:
    (EE) No devices detected.
    
    Fatal server error:
    no screens found
I saw something about this error here : ftp://download.nvidia.com/XFree86/Li...DME/README.txt it says that it may be a bug with earlier versions of XFree86

I am running version 1.7 ov xorg, so this should be fixed. I tried to nvidia-xconfig --enable-all-gpus but it still wouldn't work.

Anyone has a clue what the problem may be?

Kind regards,

Benoit
benwah is offline   Reply With Quote
Old 05-24-11, 03:32 AM   #2
Licaon
Registered User
 
Licaon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Between the keyboard and the chair.
Posts: 490
Default Re: nvidia Quadro NVS 4200s not working on Ubuntu Natty Narwal 11.04, require assista

Quote:
Originally Posted by benwah View Post
NVIDIA Quadro NVS4200M Optimus technology (1GB)
Optimus is not available in Linux at the moment.
Can you set in BIOS to always use the nVidia card? If not, you can't use it.
Licaon is offline   Reply With Quote
Old 05-24-11, 09:24 AM   #3
benwah
Registered User
 
Join Date: May 2011
Posts: 3
Default Re: nvidia Quadro NVS 4200s not working on Ubuntu Natty Narwal 11.04, require assista

I did disable optimus in the BIOS and set the graphic adapter to nvidia. That is also the default configuration for Lenovo t420s, but I can confirm that Optimus is disabled and the adapter is nvidia.

--
Ben
benwah is offline   Reply With Quote
Old 05-26-11, 06:07 AM   #4
Licaon
Registered User
 
Licaon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Between the keyboard and the chair.
Posts: 490
Default Re: nvidia Quadro NVS 4200s not working on Ubuntu Natty Narwal 11.04, require assista

Quote:
Originally Posted by benwah View Post
I did disable optimus in the BIOS and set the graphic adapter to nvidia. That is also the default configuration for Lenovo t420s, but I can confirm that Optimus is disabled and the adapter is nvidia.

--
Ben
can you read http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=46678 and generate a good report with the debug ( -logverbose 6 ) info as instructed after the issue appears ?
Licaon is offline   Reply With Quote
Old 06-07-11, 09:00 AM   #5
benwah
Registered User
 
Join Date: May 2011
Posts: 3
Default Re: nvidia Quadro NVS 4200s not working on Ubuntu Natty Narwal 11.04, require assista

Quote:
Originally Posted by Licaon View Post
can you read http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=46678 and generate a good report with the debug ( -logverbose 6 ) info as instructed after the issue appears ?
As requested, here's the log output (attached).
Attached Files
File Type: gz nvid_log.tar.gz (48.3 KB, 77 views)
benwah is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.