Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-25-11, 08:29 PM   #1
webmonarch
Registered User
 
Join Date: May 2011
Posts: 4
Default System Hang When Using Windows + Unity3D inside VMWare on Linux

I am getting a consistent hang in my Linux machine when trying to view Unity3D content in a Windows guest in VMWare on my Linux machine.

(Unity3D is a game engine and editor that's somewhat popular).

Visiting this URL repros the problem consistently on my machine: http://unity3d.com/gallery/live-demos/index.html

Some logs from VMWare that might be relevant:
Quote:
May 25 17:17:50.018: mks| GLHostCreateContext: Rendering is direct.
May 25 17:17:50.036: mks| GLFBO: unexpected incomplete FBO reason 36055
May 25 17:17:50.036: mks| GLFBO: Framebuffer object not complete (36055) for format [ (no color) No Attachment No Attachment No Attachment GL_DEPTH_COMPONENT16 (no stencil) ]
May 25 17:17:50.036: mks| GLShader_InitContext: Can't bind FBO
Files attached.

FWIW: I installed a CentOS 5.5 with the same NVidia driver version and VMWare version. The behavior is identical on this other OS. The issue seems to lie somewhere between VMWare and NVidia. Thanks!
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (77.9 KB, 72 views)
File Type: gz vmware.log.gz (37.2 KB, 83 views)

Last edited by webmonarch; 05-27-11 at 05:37 PM.
webmonarch is offline   Reply With Quote
Old 05-26-11, 12:45 AM   #2
mabentele
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 2
Default Re: System Hang When Using Windows + Unity3D inside VMWare on Linux

Hello

after upgrading to vmware-tools version 846 , the problem was solved!

vmware player is 3.1.4 build-385536 on redhat-el 5.6

directdraw & direct3d activated

no more hangs on powerpoint 2010 animations


best regards
m. bentele
mabentele is offline   Reply With Quote
Old 05-26-11, 12:26 PM   #3
webmonarch
Registered User
 
Join Date: May 2011
Posts: 4
Default Re: System Hang When Using Windows + Unity3D inside VMWare on Linux

Thanks for the input! I seem to be running the latest VMWare tools 8.4.6 as well, but, no go for me. Thanks though!
webmonarch is offline   Reply With Quote
Old 05-27-11, 05:37 PM   #4
webmonarch
Registered User
 
Join Date: May 2011
Posts: 4
Default Re: System Hang When Using Windows + Unity3D inside VMWare on Linux

Not to artificially bump, but FWIW: I installed a CentOS 5.5 with the same NVidia driver version and VMWare version. The behavior is identical on this other OS.

The issue seems to lie somewhere between VMWare and NVidia.

Thanks!
webmonarch is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.