Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 400/500 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-25-11, 08:15 PM   #25
Renzo
The Terminator
 
Renzo's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Funland
Posts: 181
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

Quote:
Originally Posted by CoSWill View Post
I wouldn't say that the 570 is the worst card ever, because I remember problems with the 5800's and my 4600ti had terrible artifacting until I adjusted the aperature settings in the bios.
That is different, because manufacturers didn't really follow AGP standards properly. Remember ATI cards having trouble with fast writes? On NVIDIA fast writes worked all right (and even increased performance) but enabling sideband addressing had the opportunity of making things go bad. Also, on some motherboards that had chipset from VIA (for example KT800), it was possible that you would see black triangles flashing on some games. Having a motherboard with different chipset (like nforce) pretty much got rid of the problem. I mostly saw this problem with chipsets supporting AGP 8x (or 3.0 if you will). The day I got myself a motherboard that had new enough chipset to support PCI-express, I was a happy man, and I've been that ever since. I haven't seen a single problem with PCI-E graphics cards that has been PCI-E related.
__________________
Desire is irrelevant, I am a machine
Renzo is offline   Reply With Quote
Old 05-27-11, 10:19 AM   #26
DarkOneX
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Kansas
Posts: 327
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

My eVGA GTX 570 Superclocked started doing the same thing, not 2 months old even, bad artifacting and "your video driver has quit responding" black screen crap. That was a big part of the reason I built a completely new PC just a couple months ago, well that and I had my old one for 6 years so it was time, so it's frustrating as hell the new setup is doing the same crap! Sending it back, but it's free (I chose the $0 UPS ground option) but I didn't want to wait for weeks to get it back so I ordered the Gigabyte 570 3 fan version from Newegg for $344 - $30 rebate, then I'll just sell the one eVGA sends me back. Seems like every eVGA card I've bought in the past few years ends up doing this same thing, usually not after just buying it though! Hopefully the Gigabyte will be different....
__________________

Desktop - {i7-960 3.2Ghz} {Asus P6X58D-E} {24GB Corsair DDR3} {EVGA GTX670 FTW 2GB} {Intel 330 Series 180GB SSD} {(3X) WD Black 1TB HDDs} {Seagate 750GB HDD} {WD 4TB external} {WD 2TB external} {20X DVD-RW} {X-Fi} {Corsair HX850 PSU} {CM690 II case} {24" Dell U2410 LCD} {20" Dell 2007FP LCD} {Logitech G500} {Logitech G710+} {Windows 7 64bit} {CP1500PFCLCD UPS

Laptop 1 - {Lenovo Ideapad Y400} {i7-3630QM 2.4Ghz} {8GB DDR3} {GeForce GT750M 2GB} {1TB HDD + 16GB SSD} {14" Anti-Glare (1366x768)} {Windows 8 64bit

Laptop 2 - {HP DM4-3090se Beats Edition} {i5-2430M 2.4Ghz} {8GB DDR3} {Intel 3000 HD graphics} {500GB HDD} {14" LED Display (1366 x 768)} {Windows 8 64bit
DarkOneX is offline   Reply With Quote
Old 06-01-11, 05:32 AM   #27
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,859
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

If you have a older model of the OCZ 700 Watt PSU ,I have heard people have problems with it .I just don't see getting two bad 570's in a row.I must be lucky I have never got a bad card even when buying open boxes or recertified ones.Plus when you overclock your cpu does your PCIe stay at 100mhz.
__________________
Intel i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16gigs G.Skill PC1600DDR3+2-ASUS DirectCU II GTX-670 in SLI+Crucial 256g-SSD+1-3Gig Seagate+2- Samsung 1-TB+3-WesternDigtial 640g+LG-12x Blu-Ray Burner+850watt XFX+Antec-P280 case+50" Plasma PM6700+Logitech Mouse+Keyboard+Pioneer VSX-1020+Polk Audio Speakers
john19055 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-11, 02:40 PM   #28
Eltigre88
ASUS Lover!!!
 
Eltigre88's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Essex Jct. Vermont
Posts: 1,062
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

I have owned about 8 EVGA cards and I will never buy another brand! I really don't think it is an issue with the card.
__________________
ASUS Sabertooth P67
Intel SB 2600K 4.4 GhZ
16 GB Gskill RipJaws DDR3 2133
MSI 680GTX Twin Frozr 4GD5/OC, Galaxy 680GTX 4GB GC SLI
Samsung 840 Pro 256GB
ThermalTake ToughPower 850W PSU
Windows 8 Pro 64bit
16076 3dMark11 score
Eltigre88 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-11, 05:27 PM   #29
wheeljack12
Registered User
 
wheeljack12's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Hamilton,Ontario,Canada
Posts: 1,203
Send a message via Skype™ to wheeljack12
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

the only cards I will own are lifetime warranty cards being Zotac, EVGA and PNY. I have had zotac 480's and 580's,no problem. I have had evga 480 superclocked and gtx 590, no problem. Haven't had PNY since the geforce 4 days with a ti4600. No problem there either. The only nvidia cards that died instantly on me were a gigabyte geforce 2 mx200 and a hercules geforce 2 ultra. Small potatoes compared to finding out your recently sold 5970's crapped out on the buyer which I had.
__________________
gigabyte z97x gaming gt mb, 8gb ddr3-1866 mhz ram in dual channel,intel core i7 4790 3.6 ghz quad core cpu, zotac gtx 970 4gb vc,OCZ vector 150 240 gb ssd x 2 in raid 0,evga 1200p2 1200watt 80 plus platinum psu,corsair carbide 500r white case,lg 16x bluray writer, steelseries 6gv2 keyboard ,seiki 39 inch 4k tv, zalman zm-gm3 8200 dpi mouse ,xbox 360 wired controller for windows,adata 16gb usb 2.0 flash drive,windows 8.1 64 bit,creative labs sound blaster zxr pci-e sc,logitech z906 5.1 speakers

I'd rather walk with God in the Dark than shine in the light alone.
wheeljack12 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-11, 10:24 PM   #30
DarkOneX
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Kansas
Posts: 327
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

Well haven't had this new card a couple months yet and it's doing the same "display driver stopped responding and recovered" crap, it's a Gigabyte gv-n570oc-13i. I found if I downclock it from default overclock 775 core to 750 it runs a bit longer before doing it, so now I'm trying the default 732 core. I swear these damn things are junk, makes me want to just call it quits on PC gaming. Do ATI cards do this crap too? The last like 6 or more GeForce cards I've owned starting with like the GTX 8800 I believe have all had this same issue. Back in the WinXP days this never happened with any video card ever, never had trouble liket his.
__________________

Desktop - {i7-960 3.2Ghz} {Asus P6X58D-E} {24GB Corsair DDR3} {EVGA GTX670 FTW 2GB} {Intel 330 Series 180GB SSD} {(3X) WD Black 1TB HDDs} {Seagate 750GB HDD} {WD 4TB external} {WD 2TB external} {20X DVD-RW} {X-Fi} {Corsair HX850 PSU} {CM690 II case} {24" Dell U2410 LCD} {20" Dell 2007FP LCD} {Logitech G500} {Logitech G710+} {Windows 7 64bit} {CP1500PFCLCD UPS

Laptop 1 - {Lenovo Ideapad Y400} {i7-3630QM 2.4Ghz} {8GB DDR3} {GeForce GT750M 2GB} {1TB HDD + 16GB SSD} {14" Anti-Glare (1366x768)} {Windows 8 64bit

Laptop 2 - {HP DM4-3090se Beats Edition} {i5-2430M 2.4Ghz} {8GB DDR3} {Intel 3000 HD graphics} {500GB HDD} {14" LED Display (1366 x 768)} {Windows 8 64bit
DarkOneX is offline   Reply With Quote
Old 07-18-11, 10:24 PM   #31
gulizard
"Powerstroke Diesel"
 
gulizard's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Evansville, Indiana (from Detroit)
Posts: 663
Send a message via MSN to gulizard Send a message via Skype™ to gulizard
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

Its the card. Still doing this crap. I can turn off my PC and let it set for awhile, power it back up and its fine for a week, then its back to doing it again. I have built a whole new PC. I guess I'll be RMAing this card. Thanks EVGA for telling my old rig was the issue, when it wasn't... I too will not be buying another EVGA card. I miss BFG, and I miss when companies didn't try to rip you off with stupid shipping methods. By the time I get this thing lined out, I'll have almost 100 bucks in shipping cost... this being the second time I'll be sending the card back. I haven't been on my PC much due to a bad wreck, thus the reason in my lack of response about the card.
__________________
my rig: 2011 Ford F250 Lariat, 6.7 Powerstroke, DPF/urea delete H&S Mini Maxx tuned, w/ fuel box from IDP ET 1/8 8.40
gulizard is offline   Reply With Quote
Old 07-18-11, 10:52 PM   #32
jcrox
Mahna Mahna
 
jcrox's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Madison, Wi
Posts: 6,134
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

Quote:
Originally Posted by gulizard View Post
Its the card. Still doing this crap. I can turn off my PC and let it set for awhile, power it back up and its fine for a week, then its back to doing it again. I have built a whole new PC. I guess I'll be RMAing this card. Thanks EVGA for telling my old rig was the issue, when it wasn't... I too will not be buying another EVGA card. I miss BFG, and I miss when companies didn't try to rip you off with stupid shipping methods. By the time I get this thing lined out, I'll have almost 100 bucks in shipping cost... this being the second time I'll be sending the card back. I haven't been on my PC much due to a bad wreck, thus the reason in my lack of response about the card.
Is your sig current?

Because if it is, I would bet it's an issue with the 780i and not the card.

The 750i was a bit more stable but, if I remember correctly, that was just a re-branded 6xx series chipset.

I had nothing but problems with nVidia chipsets. Thought I had a bad eVGA 8800GTX for the longest time. Works perfect with my intel chipset.
__________________

Gaming

MSI MPower Z87 | 4770k | CNPS9900MAX-B | 8GB G.Skill 1866 | EVGA GTX760 |ThermalTake 850w | X-Fi Titanium | HAF | Asus PA248Q | Lycosa | Death Adder | Win8 Pro 64

Dev/Backup

MSI GD65 | 2500k | H50 | 8GB G.skill | GTX570 | Ubuntu 13.10

Laptop

17" Inspiron | i5 | 4GB DDR3 | 500GB HDD | Win7 Pro 64

jcrox is offline   Reply With Quote

Old 07-21-11, 06:47 PM   #33
gulizard
"Powerstroke Diesel"
 
gulizard's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Evansville, Indiana (from Detroit)
Posts: 663
Send a message via MSN to gulizard Send a message via Skype™ to gulizard
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

Quote:
Originally Posted by jcrox View Post
Is your sig current?

Because if it is, I would bet it's an issue with the 780i and not the card.

The 750i was a bit more stable but, if I remember correctly, that was just a re-branded 6xx series chipset.

I had nothing but problems with nVidia chipsets. Thought I had a bad eVGA 8800GTX for the longest time. Works perfect with my intel chipset.
Sig isn't current no longer. I got a sandybridge setup. My 260 GTX ran fine on the old setup though, never had one issue with it, or my 8800 GTX. Its certainly the card, its odd because if I turn the power off to the pc completely, like actually take the cord from the powersupply, press the power button to verify no more power built up, and I leave it for 10 mins I can run a few weeks before the issue starts happening. What happens is my flash videos such as youtube start having lines through them, not real bad, but annoying. Then pretty soon my computer will freeze but the video keeps playing, or at least the sound does as if its all working. Sometimes it'll recover by resetting the display, other times it'll not do anything and I have to press the power button in to shut it down.
__________________
my rig: 2011 Ford F250 Lariat, 6.7 Powerstroke, DPF/urea delete H&S Mini Maxx tuned, w/ fuel box from IDP ET 1/8 8.40
gulizard is offline   Reply With Quote
Old 07-21-11, 08:13 PM   #34
i SPY
007
 
i SPY's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: You were sayin'
Posts: 290
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

Quote:
This new card played fine the other night for BC2, and tonight it started artifacting real bad during BC2 menu, restarted fix the menu issue, then went in-game it ****ed up in-game this time. Trees were grey, and lines from the gun. Crysis 2 runs fine, again its DX9. Firefox and BC2 are fubared. Can barely seem to type this, the txt keeps flickering...
btw this is 100% 275.xx driver fault.
http://forums.nvidia.com/index.php?s...post&p=1246259


try 270.61whql until nvidia fixes it in official 280 whql driver (in 2-3 weeks or so).

280beta (next week) won't contain this fix yet, well at least that Nv Forums Technical Advisor ManuelG said so ~1-2 weeks ago.
__________________
intel Q9450 @ 3.656Ghz [1.3875v, LLC off]| GA-X48-DS5 [Memory Enhance: Turbo]|MSi N570GTX TwinFrozrIII OC/PowerEdition|Kingston HyperX 4x2GB PC 8500 @ 1097Mhz [5-5-5-18, 2.25v]| Creative X-FI Pro [SB046A]| Tagan PipeRock 600w [48A]

i SPY is offline   Reply With Quote
Old 07-27-11, 02:19 AM   #35
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,859
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

Have you tried setting your CPU clocks and memory if overclocked to there default settings.,I remember once I had two 8800GTS running in SLI and I had my Q6600 overclocked to 3.6gigs and everthing worked fine.Then I got a pair of 280GTX running in SLI and It would blue screen and I had artifacts playing some games .Once I downclocked my Q6600 to 3.4gigs everthing went to normal no more artifacting or BSOD.I also had some drivers give me problems before.
__________________
Intel i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16gigs G.Skill PC1600DDR3+2-ASUS DirectCU II GTX-670 in SLI+Crucial 256g-SSD+1-3Gig Seagate+2- Samsung 1-TB+3-WesternDigtial 640g+LG-12x Blu-Ray Burner+850watt XFX+Antec-P280 case+50" Plasma PM6700+Logitech Mouse+Keyboard+Pioneer VSX-1020+Polk Audio Speakers
john19055 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-11, 08:38 AM   #36
DarkOneX
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Kansas
Posts: 327
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

john not sure who you were asking but yes in my case with both cards one of hte first things I did was go back to all stock clocks on my CPU and memory and same issue existed, only downclocking the core of the GTX fixes it so that tells me it has to be the card. It's not getting hot either, especially this one, it's idling in the mid 40's during this 105F+ heatwave we've been having all summer and it only gets up to like 70F during gaming.
__________________

Desktop - {i7-960 3.2Ghz} {Asus P6X58D-E} {24GB Corsair DDR3} {EVGA GTX670 FTW 2GB} {Intel 330 Series 180GB SSD} {(3X) WD Black 1TB HDDs} {Seagate 750GB HDD} {WD 4TB external} {WD 2TB external} {20X DVD-RW} {X-Fi} {Corsair HX850 PSU} {CM690 II case} {24" Dell U2410 LCD} {20" Dell 2007FP LCD} {Logitech G500} {Logitech G710+} {Windows 7 64bit} {CP1500PFCLCD UPS

Laptop 1 - {Lenovo Ideapad Y400} {i7-3630QM 2.4Ghz} {8GB DDR3} {GeForce GT750M 2GB} {1TB HDD + 16GB SSD} {14" Anti-Glare (1366x768)} {Windows 8 64bit

Laptop 2 - {HP DM4-3090se Beats Edition} {i5-2430M 2.4Ghz} {8GB DDR3} {Intel 3000 HD graphics} {500GB HDD} {14" LED Display (1366 x 768)} {Windows 8 64bit
DarkOneX is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.