Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Legacy Graphics Cards

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-24-11, 03:03 PM   #1
anyunusednick
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2
Default ti4200 debian squeeze INSTALL PROBLEM

First, Yes it is probably me. This card driver installed with almost no problems using Debian Lenny on the same box. The only different hardware is a new hard drive. The only problems installing on Lenny were mine. I did a clean install of squeeze (w/firmware) netinst. I select no software and add contrib and non-free to my sources.list and apt-get update. I then apt-get install x-window-system-core kde kdm. x-window-system-core is now gone and it installs the xorg stuff anyway. Whether I use the NVIDIA-Linux*96.43.19.run or the "Debian Way" I get the same results. For the last try I did a clean install and then removed everything "nouveau" and "nvidia". I did m-a prepare to make sure I had all needed tools. I then installed the NVIDIA-L*.run and it completed with no problems. I selected to not make an xorg.conf. GUI comes up fine. I get one screen resolution and nvidia comes up with 'lsmod'. But I have no glx capabilities.
Code:
kevin@M1P3X6:~/Downloads$ glxinfo
name of display: :0.0
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
(REDUNDANT LINES REMOVED)
Error: couldn't find RGB GLX visual or fbconfig

Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
(REDUNDANT LINES REMOVED)
2 GLXFBConfigs:
   visual  x  bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer  ms  cav
 id dep cl sp sz l  ci b ro  r  g  b  a bf th cl  r  g  b  a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
Segmentation fault
If I include an xorg.conf wheter created by nvidia-xconfig or X -configure or manually created I sit at the KDM login with slow response keyboard and slow response mouseclick (although the mouse cursor will move responsively). I get the error:

Code:
[mi] EQ overflowing. The server is probably stuck in an infinite loop.

Backtrace:
0: /usr/bin/X (xorg_backtrace+0x3b) [0x80adedb]
1: /usr/bin/X (mieqEnqueue+0x1ab) [0x80a047b]
2: /usr/bin/X (xf86PostMotionEventP+0xd2) [0x80b3592]
3: /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so (0xb5953000+0x4831) [0xb5957831]
4: /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so (0xb5953000+0x4b26) [0xb5957b26]
5: /usr/bin/X (0x8048000+0x69a7f) [0x80b1a7f]
6: /usr/bin/X (0x8048000+0x1094e4) [0x81514e4]
7: (vdso) (__kernel_sigreturn+0x0) [0xb7768400]
The above is from /var/log/kdm.log

I have tried minimalistic xorg.conf (just load "nvidia") to full blown everything but the kitchen sink and get the same results. I really don't want to disable hal and/or udev
but I would like to use google earth again and vnc into my other computer (with decent response).
Sometimes, (with xorg.conf) I can ctrl-alt-f1, login, startx and I am in and the nvidia-settings shows glx tags in the left pane. When I click on one I am locked up and usually need to hard reset.
I know I am missing something and it does not appear to an Nvidia or Nvidia driver problem but hoping someone has been through this and succeeded. I can post logs (here or through pastebin) with or without xorg.conf(s). If you want to take a crack at it let me know. Thanks for looking.

Dell 4550 2.8Ghz
lspci:
Code:
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE/PE DRAM Controller/Host-Hub Interface (rev 01)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE/PE Host-to-AGP Bridge (rev 01)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #1 (rev 01)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #2 (rev 01)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #3 (rev 01)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBM (ICH4/ICH4-M) USB2 EHCI Controller (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 81)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801DB/DBL (ICH4/ICH4-L) LPC Interface Bridge (rev 01)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801DB (ICH4) IDE Controller (rev 01)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) SMBus Controller (rev 01)
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller (rev 01)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV25 [GeForce4 Ti 4200] (rev a3)
02:01.0 Ethernet controller: D-Link System Inc RTL8139 Ethernet (rev 10)
02:08.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82801DB PRO/100 VE (LOM) Ethernet Controller (rev 81)
(partial) lsmod: (without xorg.conf)

Code:
loop                    9729  0 
snd_intel8x0           19595  3 
snd_ac97_codec         79148  1 snd_intel8x0
ac97_bus                 710  1 snd_ac97_codec
snd_pcm                47226  3 snd_intel8x0,snd_ac97_codec
snd_seq                35327  0 
nvidia               4650837  0 
snd_timer              12258  2 snd_pcm,snd_seq
i2c_i801                6462  0 
snd_seq_device          3673  1 snd_seq
snd                    34387  11 snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
i2c_core               12751  2 nvidia,i2c_i801
psmouse                44777  0 
dcdbas                  3860  0 
soundcore               3450  1 snd
snd_page_alloc          4977  2 snd_intel8x0,snd_pcm
shpchp                 21220  0 
parport_pc             15799  1 
button                  3598  0 
parport                22554  3 ppdev,lp,parport_pc
rng_core                2178  0 
evdev                   5609  10
Thanks
anyunusednick is offline   Reply With Quote
Old 07-24-11, 04:16 PM   #2
anyunusednick
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2
Default Re: ti4200 debian squeeze INSTALL PROBLEM

I just tried the 96.43.20 driver and get the same problem.
anyunusednick is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.