Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-25-11, 01:27 PM   #1
ichise82
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 2
Default Poor Flash performance with nVidia GT 8600

Hi everybody,

this is my first post in this forum.
I'm experiencing really really poor Flash video performance with my nVidia graphic card. When I see a video on some site on internet, the video always has a jerky playback, the only site with an acceptable quality is YouTube. I think it's a driver problem, could please suggest me any "tricky" configuration?

Here's some information:

Graphic card: nVidia GT 8600
Driver version: nVidia 285.05.09 (latest at the moment I'm writing)
OS: Ubuntu 11.10
Hardware: Intel Pentium D 3.00 GHZ (dual core), 32 bit, 3 GB RAM
X Server: xorg version 11.0 with GNOME and Compiz (Ubuntu Unity Desktop)
Options in my xorg.conf file:
Option "PixmapCacheSize" "300000"
Option "OnDemandVBlankInterrupts" "True"

Script that runs on init:
nvidia-settings -a InitialPixmapPlacement=2 -a GlyphCache=1

Browser: Chromium 14.0.835.202
Flash player plugin version: Shockwave Flash 11.0r1 or 10.3r183

I also read in some forum that is useful to put these lines in /etc/adobe/mms.cfg :
OverrideGPUValidation = 1
EnableLinuxHWVideoDecode=1

but I don't have any mms.cfg! So I tried to create it and to put the lines above in it (I also tried one line at time), but nothing changed.

Do you have any suggestions?

Thanks in advice
ichise82 is offline   Reply With Quote
Old 10-26-11, 01:52 AM   #2
kokoko3k
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 120
Default Re: Poor Flash performance with nVidia GT 8600

That settings only works with web sites using flash players with adobe stage video technology.
To know if your settings has been applied, watch a video on youtube, go fullscreen and with right mouse button select video info from popup menu.
You should see "accelerated video decoding" if your card supports vdpau and "accelerated video rendering" if you're using flash version 10.x (in 11.x adobe disabled it for linux clients).
kokoko3k is offline   Reply With Quote
Old 10-26-11, 12:36 PM   #3
ichise82
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 2
Default Re: Poor Flash performance with nVidia GT 8600

HI kokoko3k,

thanks for your reply. Which settings you refer to? The ones in mms.cfg file or the ones in xorg.conf?
BTW following your indications I've got these results:
Flash player plugin 11.0r1 --> software video rendering, accelerated video decoding
Flash player plugin 10.3r183 --> accelerated video rendering, accelerated video decoding

So it seems version 10.3 it's better. But this did not solve my problem.
Do you have any other suggestions?
Thanks
ichise82 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.