Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-24-11, 01:27 AM   #1
farrell
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 3
Default GTX560 with nVidia binary drivers: Poor image, looks like analog VGA when using DVI

Hello,

I just bought an EVGA GTX560 1GB GDDR5 (#01G-P3-1460-KR) and am having poor image quality. The image on screen looks like I'm using an analog (VGA) cable despite using a DVI cable. The image is also cropped, showing only the center portion. My monitor and cable work fine with my onboard ATI graphics card so I know they aren't the problem.

To make the image usable I have to run nvidia-settings and set overscan compensation to 136. This obviously blurs the image and the slight ghosting (like a long analog cable) remains.

I am running the x86_64-280.13 driver but have tried two other versions (275 and 285 I think.)
Ubuntu 10.10 64bit
AMD Phoenix II X4 965, 8GB RAM
1920x1200 LCD using a DVI cable

nvidia-settings shows the resolution as 1920x1200 @ 59.95Hz. Flat panel information section shows: chip location: internal - connection link: dual - signal: TMDS. I have tried checking and unchecking the Force Full GPU Scaling option with no noticeable affect.

Other than the poor image quality the card seems to work fine. I don't have any of the newer games but UT2004 runs great on it and 1080p movies play well in mplayer using VDPAU.

Any ideas?

-Farrell
farrell is offline   Reply With Quote
Old 11-02-11, 09:55 PM   #2
farrell
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 3
Default Re: GTX560 with nVidia binary drivers: Poor image, looks like analog VGA when using D

I also tried updating my BIOS to the latest stable version. No change. Image still looks like it's coming through a 100 foot long VGA cable. Tested monitor and DVI cable with another computer and they work perfectly.

-Farrell
farrell is offline   Reply With Quote
Old 11-02-11, 10:24 PM   #3
Desti
Registered User
 
Desti's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 5
Default Re: GTX560 with nVidia binary drivers: Poor image, looks like analog VGA when using D

Have you tried to add the resolution to your xorg.conf?
Desti is offline   Reply With Quote
Old 11-06-11, 01:11 AM   #4
farrell
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 3
Default Re: GTX560 with nVidia binary drivers: Poor image, looks like analog VGA when using D

Yes. That did not change anything.

-Farrell
farrell is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.