Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-06-11, 01:53 AM   #37
Roadhog
Resident Alien
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 6,776
Default Re: POST BF3 FPS, GPU AND SETTINGS PLEASE

Quote:
Originally Posted by Bah! View Post
So then how come setting the fov to 90 in BC2 gives an extreme fish eye effect, but in BF3 it looks perfectly normal at 90?
Roadhog is offline   Reply With Quote
Old 11-06-11, 01:59 AM   #38
Bah!
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 868
Default Re: POST BF3 FPS, GPU AND SETTINGS PLEASE

Quote:
Originally Posted by Roadhog View Post
So then how come setting the fov to 90 in BC2 gives an extreme fish eye effect, but in BF3 it looks perfectly normal at 90?
Never mind, I get what you are saying. The implementation is the same in both games, it's just how you get there that is different. The ini in BC2 has the vert setting, but in game it is using hor scaling.

So a 90 fov in BC2 is actually a 56 in the ini, where as in BF3 a 90 is a 90. I think that's why so many people are using a 74, because they think that is a 100 fov when it's really just a 74 fov.
Bah! is offline   Reply With Quote
Old 11-06-11, 09:05 AM   #39
Logical
Registered User
 
Logical's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: UK
Posts: 2,523
Default Re: POST BF3 FPS, GPU AND SETTINGS PLEASE

All depends on the ratio of FOV too. Not sure what it is set at in BF3 but i do know that in CoD4 promod the ratio was turned up to 1.125 so that a fov of 80 would become 90.

Its hard to go off what setting it should be in BF3 if we dont know the ratio...In the menu it says vFOV but i have my doubts as 74 would become 100 hFOV and tbh it doesn't look anything like 100 hFOV as i would get extreme fisheye effect from that. The aspect ratio plays a big part in FOV too. Best thing to do is find what suits you best by tweaking it untill your happy with the distance from enemy i.e the higher the setting the further away the enemy becomes and the smaller the head becomes...but the higher the setting the more you can see on the sides, combine that with fisheye effect and find what looks and plays best for you.

Stock CoD4 was editable from 65-80 fov, i used a 74 FOV in that too.
Logical is offline   Reply With Quote
Old 11-06-11, 09:44 AM   #40
Logical
Registered User
 
Logical's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: UK
Posts: 2,523
Default Re: POST BF3 FPS, GPU AND SETTINGS PLEASE

It is also worth noting that the ADS FOV doesnt change on any setting. As a result of this the higher the FOV the more the gun zooms in when you ADS....heres some pics for comparison.

74 FOV


90 FOV


74 FOv


90 FOV
Logical is offline   Reply With Quote
Old 11-06-11, 10:18 AM   #41
ViN86
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,486
Default

Quote:
Originally Posted by Maverick123w View Post
I've always thought of changing the fov as cheating.
Lol wut

You should see my Black Ops config.
ViN86 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-11, 10:26 AM   #42
GitDat
Registered User
 
GitDat's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,374
Default Re: POST BF3 FPS, GPU AND SETTINGS PLEASE

Getting too high of fps is cheating as well
__________________
EVGA Z77 FTW | Core i7 3770k @ 4.7GHz | 16GB G.Skill Trident-X 2400MHz | SLI EVGA GTX Titan SC's | Intel 520 SSD's RAID-0 | ThermalTake 1475watt | 3DMark Fire Strike Extreme - 8941 | Windows 8 Pro 64-bit | NVIDIA 3D Vision Surround
GitDat is offline   Reply With Quote
Old 11-06-11, 01:24 PM   #43
Eltigre88
ASUS Lover!!!
 
Eltigre88's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Essex Jct. Vermont
Posts: 1,061
Default Re: POST BF3 FPS, GPU AND SETTINGS PLEASE

Quote:
Originally Posted by Logical View Post
It is also worth noting that the ADS FOV doesnt change on any setting. As a result of this the higher the FOV the more the gun zooms in when you ADS....heres some pics for comparison.

74 FOV


90 FOV


74 FOv


90 FOV
Damn the pics did not post....
__________________
ASUS Sabertooth P67
Intel SB 2600K 4.4 GhZ
16 GB Gskill RipJaws DDR3 2133
MSI 680GTX Twin Frozr 4GD5/OC, Galaxy 680GTX 4GB GC SLI
Samsung 840 Pro 256GB
ThermalTake ToughPower 850W PSU
Windows 8 Pro 64bit
16076 3dMark11 score
Eltigre88 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-11, 06:34 PM   #44
Logical
Registered User
 
Logical's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: UK
Posts: 2,523
Default Re: POST BF3 FPS, GPU AND SETTINGS PLEASE

Quote:
Originally Posted by Eltigre88 View Post
Damn the pics did not post....
You sure there showing for me....They are in bandwith gobbling bmp though, wait a few seconds and you should see them.
Logical is offline   Reply With Quote

Old 11-06-11, 10:11 PM   #45
bob saget
 
Join Date: Dec 2006
Location: Vancouver, originally Russia
Posts: 23,133
Send a message via MSN to bob saget Send a message via Yahoo to bob saget
Default Re: POST BF3 FPS, GPU AND SETTINGS PLEASE

so....which FOV or FOV range is appropriate for 1920x1200 as should be set in the game
bob saget is offline   Reply With Quote
Old 11-06-11, 10:18 PM   #46
Bah!
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 868
Default Re: POST BF3 FPS, GPU AND SETTINGS PLEASE

Quote:
Originally Posted by bob saget View Post
so....which FOV or FOV range is appropriate for 1920x1200 as should be set in the game
I use 90, but it's really personal preference. I would think, though, that anyone who commonly plays PC shooters and sits directly in front of a single monitor would want somewhere around there. Anything lower just seems too zoomed in to me.

Since you don't have to edit a file and can do it in game, give it a shot a various levels and see what looks best.
Bah! is offline   Reply With Quote
Old 11-06-11, 11:54 PM   #47
Rummy
 
Join Date: Mar 2004
Location: Under your bed
Posts: 1,685
Default Re: POST BF3 FPS, GPU AND SETTINGS PLEASE

Im using 80 Bob with the same monitor you have.
Rummy is offline   Reply With Quote
Old 11-07-11, 05:02 AM   #48
Eltigre88
ASUS Lover!!!
 
Eltigre88's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Essex Jct. Vermont
Posts: 1,061
Default Re: POST BF3 FPS, GPU AND SETTINGS PLEASE

Quote:
Originally Posted by Logical View Post
You sure there showing for me....They are in bandwith gobbling bmp though, wait a few seconds and you should see them.
Na Nothin.....some stupid setting in Exploer maybe. Oh well.
__________________
ASUS Sabertooth P67
Intel SB 2600K 4.4 GhZ
16 GB Gskill RipJaws DDR3 2133
MSI 680GTX Twin Frozr 4GD5/OC, Galaxy 680GTX 4GB GC SLI
Samsung 840 Pro 256GB
ThermalTake ToughPower 850W PSU
Windows 8 Pro 64bit
16076 3dMark11 score
Eltigre88 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.