Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > CPUs, Motherboards And Memory

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-06-11, 10:31 AM   #1
jasonr2000
PC Addict
 
Join Date: Oct 2011
Location: Wales, UK,
Posts: 11
Default are these good temps for a Q6600

hi guys ive got a nvidia xfx 780i mobo with intel core 2 quad Q6600 with 2 9800gtx+
and 8 GB Corsair ram
im wondering if my current temps are good ???

as ive noticed a dramatic drop since i changed my psu and case as before my cpu would idle around 40'c and now its 30'c or less as a mobo cooler ive got the corsair hydro H50

here is a CPUID Hardware Monitor Snap Shotshot
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	CPUID.jpg
Views:	98
Size:	194.1 KB
ID:	43388  
__________________
Dell XPS 730H2C
MSI 990FXA-GD80
Kingston Hyper X 8GB DDR3 1333
1TB WD-GReen x4
Samsung Blu-Ray
Corsair AX1200
Corsair Hydro H50
Nvidia 9800GTX+ x2
jasonr2000 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-11, 12:59 PM   #2
MaXThReAT
GTX to the MaX
 
MaXThReAT's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: EARTH
Posts: 1,862
Default Re: are these good temps for a Q6600

That sounds just about right. I've got my Q6600 running at 3.6ghz with the CPU Vcore raised. I also have a pretty nice water cooling system but it's very dirty again. Right now I idle at 31c and under 100% load with prime95 I hit as high as 45c.
__________________
Asrock z77 Extreme3 Intel i5 3470 @ 4.0Ghz
Gigabyte GTX660 OC 2GB
DDR3-1600 / 8Gig Ripjaw
SB X-Fi FPS / Z-5500 + Buttkicker!
"Don't mind the posts, I've been around longer than most know."
MaXThReAT is offline   Reply With Quote
Old 11-06-11, 01:15 PM   #3
jasonr2000
PC Addict
 
Join Date: Oct 2011
Location: Wales, UK,
Posts: 11
Default Re: are these good temps for a Q6600

Hi thanks for the reply would a new case and psu make the values change tho by 10'c ?? thanks jason
__________________
Dell XPS 730H2C
MSI 990FXA-GD80
Kingston Hyper X 8GB DDR3 1333
1TB WD-GReen x4
Samsung Blu-Ray
Corsair AX1200
Corsair Hydro H50
Nvidia 9800GTX+ x2
jasonr2000 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-11, 02:50 AM   #4
MaXThReAT
GTX to the MaX
 
MaXThReAT's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: EARTH
Posts: 1,862
Default Re: are these good temps for a Q6600

I would say it must have been the case if it and the PSU are all you changed. I dropped my GPU temps by over 10c after changing to the Haf-X with new fans as well as a good cleaning. If it's a more efficient PSU it could have an affect but I would say it was the case without knowing more details.
__________________
Asrock z77 Extreme3 Intel i5 3470 @ 4.0Ghz
Gigabyte GTX660 OC 2GB
DDR3-1600 / 8Gig Ripjaw
SB X-Fi FPS / Z-5500 + Buttkicker!
"Don't mind the posts, I've been around longer than most know."
MaXThReAT is offline   Reply With Quote
Old 11-07-11, 05:39 AM   #5
jasonr2000
PC Addict
 
Join Date: Oct 2011
Location: Wales, UK,
Posts: 11
Default Re: are these good temps for a Q6600

thanks again im asumeing the fact that this new case has 2 120mm fans in the front plus a lot more room has helped but saying that the previous case had the same :-/ strange unless it was the failing PSU as i know i couldnt run any benchmarks on the system as it would just shut off thats why i replaced the PSU and the case

thanks for the help MaXThReAt
__________________
Dell XPS 730H2C
MSI 990FXA-GD80
Kingston Hyper X 8GB DDR3 1333
1TB WD-GReen x4
Samsung Blu-Ray
Corsair AX1200
Corsair Hydro H50
Nvidia 9800GTX+ x2
jasonr2000 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.