Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-16-12, 01:19 AM   #13
rapsure
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 47
Default Re: [Regression] 295.17 / 295.20 segfault when searching in gnome3

I too am experiencing this problem on a Geforce 7600GT but not on my Geforce 9600GT. I sure hope this issue gets resolved promptly. I'll generate a dump when I have time.
rapsure is offline   Reply With Quote
Old 02-16-12, 01:26 AM   #14
Dragoran
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 711
Default Re: [Regression] 295.17 / 295.20 segfault when searching in gnome3

Quote:
Originally Posted by Bevan View Post
For me removing the ~/.nv folder solved the problem only for a short moment. A bit later it reappeared
OK, now it happened again for me too.

I have disabled the DiskCache completely and removed ~/.nv ... for now it works lets see for how long.
Dragoran is offline   Reply With Quote
Old 02-16-12, 06:22 AM   #15
Dragoran
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 711
Default Re: [Regression] 295.17 / 295.20 segfault when searching in gnome3

Quote:
Originally Posted by Dragoran View Post
OK, now it happened again for me too.

I have disabled the DiskCache completely and removed ~/.nv ... for now it works lets see for how long.
Happening again ... so not sure what is causing this.
Dragoran is offline   Reply With Quote
Old 02-16-12, 06:56 AM   #16
dudez
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3
Default Re: [Regression] 295.17 / 295.20 segfault when searching in gnome3

Quote:
Originally Posted by rapsure View Post
I too am experiencing this problem on a Geforce 7600GT but not on my Geforce 9600GT. I sure hope this issue gets resolved promptly. I'll generate a dump when I have time.
My other machine that wasn't crashing with 295.20 has a Geforce 9600GT as well, but it started crashing moments ago, so just wondering what could it be..
dudez is offline   Reply With Quote
Old 02-16-12, 10:41 AM   #17
GerBra
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3
Default Re: [Regression] 295.17 / 295.20 segfault when searching in gnome3

Hi, i've had a similar problem with old $HOME/.nv Files. Here Firefox doesn't start anymore, it only show the windowmanager frames. Cause my $HOME is NFS-based and other things were upgraded before this error, i need a lot of time to come to the nvidia driver as the reason.
.nv here wasn't created during WM+nvidia start, this Dir is created on my setup first from FF start (maybe OpenGL rendering...)

IMHO nvidia linux devs should move the .nv directory to $HOME/.cache. This could be a faster solution to similar problems. I use Archlinux as distro and on our bbs I always advise users with so like "Voodoo" problems
a) create a new user
b) if the problem disappears with the new user the reason is mostlikely in $HOME of the old user. So next advise is to clear/move all caches...

But when programs violate <g> in user's $HOME and scatter their files mostly direct under $HOME in (own) hidden dirs this cache clearing is often useless...
GerBra is offline   Reply With Quote
Old 02-16-12, 10:46 AM   #18
Dragoran
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 711
Default Re: [Regression] 295.17 / 295.20 segfault when searching in gnome3

The problem here has nothing to do with NFS based homedirs neither with the location of the cache.
Dragoran is offline   Reply With Quote
Old 02-17-12, 05:56 AM   #19
sandipt
NVIDIA Corporation
 
sandipt's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 260
Default Re: [Regression] 295.17 / 295.20 segfault when searching in gnome3

I am trying to reproduce this issue but no luck. You all are using fresh installed distro OR applied new updates for gnome3/gnome-shell ? Who all reporting this issue please attach logs by running nvidia-bug-report.sh as root user.
sandipt is offline   Reply With Quote
Old 02-17-12, 07:18 AM   #20
Dragoran
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 711
Default Re: [Regression] 295.17 / 295.20 segfault when searching in gnome3

Quote:
Originally Posted by sandipt View Post
I am trying to reproduce this issue but no luck. You all are using fresh installed distro OR applied new updates for gnome3/gnome-shell ? Who all reporting this issue please attach logs by running nvidia-bug-report.sh as root user.
No i am using an up2date F16 x86_64 setup i.e:

gnome-shell-3.2.2.1-1.fc16.x86_64
mutter-3.2.2-1.fc16.x86_64
cogl-1.8.2-2.fc16.x86_64
clutter-1.8.4-1.fc16.x86_64

Bug report is attached the to first post.
Dragoran is offline   Reply With Quote

Old 02-17-12, 07:32 AM   #21
enigmatichus
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
Default Re: [Regression] 295.17 / 295.20 segfault when searching in gnome3

Quote:
Originally Posted by sandipt View Post
I am trying to reproduce this issue but no luck. You all are using fresh installed distro OR applied new updates for gnome3/gnome-shell ? Who all reporting this issue please attach logs by running nvidia-bug-report.sh as root user.
I'm using an up to date Arch Linux i686 setup with 3.2.6-2-ARCH kernel and following packages:
gnome-shell 3.2.2.1-1
mutter 3.2.2-2
xorg-server 1.11.4-1 (xorg)
clutter 1.8.4-1
cogl 1.8.2-1
nvidia 295.20-1
nvidia-utils 295.20-1
For me bug occurs when searching in overview mode for specific pattern, for instance gnome-shell crashes whenever I start the search typing a "b" but not an "a".
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (84.7 KB, 53 views)

Last edited by enigmatichus; 02-18-12 at 01:02 PM.
enigmatichus is offline   Reply With Quote
Old 02-17-12, 07:46 AM   #22
powered_by_tux
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 5
Default Re: [Regression] 295.17 / 295.20 segfault when searching in gnome3

Experiencing the same problem using 295.20 with a GeForce 9600 GT on Arch Linux x86_64.

When it does occur, it helps to delete the history of recently opened documents. Also, if you happen to have this gnome-shell extension installed and a crash occurs, you may have trouble logging in again. In this case, switch to a tty, login with your regular user account and run the following command to manually delete the history... or you disable this extension and delete the respective file.

Code:
echo "" > ~/.local/share/recently-used.xbel
Installed software:

linux 3.2.6
gnome-shell 3.2.2.1
mutter 3.2.2
cogl 1.8.2
clutter 1.8.4

Attached a log created with nvidia-bug-report.sh as root-user.
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (107.1 KB, 41 views)
powered_by_tux is offline   Reply With Quote
Old 02-17-12, 07:54 AM   #23
dudez
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3
Default Re: [Regression] 295.17 / 295.20 segfault when searching in gnome3

ArchLinux/64, up-to-date with all latest updates, linux-3.2.6-2-ARCH, package versions:

Name : gnome-shell
Version : 3.2.2.1-1

Name : mutter
Version : 3.2.2-2

Name : xorg-server
Version : 1.11.4-1

Name : nvidia
Version : 295.20-1

Name : nvidia-utils
Version : 295.20-1

nvidia-bug-report.log.gz
dudez is offline   Reply With Quote
Old 02-18-12, 02:51 PM   #24
uau
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 45
Default Re: [Regression] 295.17 / 295.20 segfault when searching in gnome3

Quote:
Originally Posted by Dragoran View Post
I tried to get a decent backtrace but it seems to work fine when running inside gdb.
Start the program first, then attach gdb to the running process. Looks like the the crash happens when the process forks, probably in a pthread_atfork() handler registered by the nvidia driver.
uau is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.