Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-07-04, 04:53 PM   #25
blueworm
[DEADAGAIN]blueworm
 
blueworm's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 416
Default

Have you tried 800x600 for your tv, not many graphics cards handle higher resolutions
for tv out. In fact I have used tv out under Linux with the following cards: Geforce2 MX 400; Geforce4 Ti 4200; GeforceFX 5900. None of them would accept a higher than 800x600 resolution for tv out.
blueworm is offline   Reply With Quote
Old 01-08-04, 11:07 AM   #26
Hijaszu
GeForce4 MX 440 8x
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 16
Default

Hmm, it's maybe because my english. So the screen appears on the TV. If you watch a movie it is even enjoyable. But if you see a graphical desktop is is unreadable. (indistinct, dim or faded - don't know what is the correct). Can the TV focused (to get a clearer picture)?

BTW yes, I tried and in 800x600 this is the same.
Hijaszu is offline   Reply With Quote
Old 01-08-04, 11:45 AM   #27
blueworm
[DEADAGAIN]blueworm
 
blueworm's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 416
Default

Quote:
Originally posted by Hijaszu
Hmm, it's maybe because my english. So the screen appears on the TV. If you watch a movie it is even enjoyable. But if you see a graphical desktop is is unreadable. (indistinct, dim or faded - don't know what is the correct). Can the TV focused (to get a clearer picture)?

BTW yes, I tried and in 800x600 this is the same.
Oh I'm sorry I misunderstood.
Sorry that I'm affraid is normal its because the televisions resolution is only about half that of a monitor, less than 360x240. besides televisions work in a differrent way they use lines. Anyhow I really have very little idea about how exactly it works.
Basically a television hooked up to a pc is only usefull for video or games.
blueworm is offline   Reply With Quote
Old 01-08-04, 11:48 AM   #28
Hijaszu
GeForce4 MX 440 8x
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 16
Default

Ok, then it is normal.
Could you tell me why (If dual head is activated in XF86Config) national characters (like ő ) are messed up, when I return to the text console?
Hijaszu is offline   Reply With Quote
Old 01-08-04, 11:56 AM   #29
blueworm
[DEADAGAIN]blueworm
 
blueworm's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 416
Default

I dont really know sounds like something to do with the fonts and how xfree handles them. try upgrading xfree is really all I can suggest. I dont think its an nvidia gripe... but
I'm probably wrong.
blueworm is offline   Reply With Quote
Old 01-08-04, 12:06 PM   #30
Hijaszu
GeForce4 MX 440 8x
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 16
Default

This is only appearing with nvidia driver (XFrees nv dirver doest not do this), and I have the most up to date XFree.
Do you know which X modules handles the cleanups?
Hijaszu is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Multiseat X with two cards: used to work, now segfaulting Artefact2 NVIDIA Linux 10 06-26-12 05:22 PM
Ask Stack: What is the best way to divide work between developers? News Archived News Items 0 06-10-12 02:10 AM
Kingdoms of Amalur: Reckoning developers find a new home courtesy of Epic Games News Archived News Items 0 06-04-12 10:20 AM
295.40 Does not Work Had to downgrade to 295.33 Archmbc NVIDIA Linux 4 05-03-12 02:38 PM

All times are GMT -5. The time now is 04:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.