Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-23-11, 02:43 AM   #1
matsbt
Registered User
 
matsbt's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 1
Default Option "EnableBrightnessControl=1" no longer works in x.org 1.9.5

After updating my Slackware64 installation from 13.1 (kernel 2.6.33.4, x.org 1.7.7) to 13.37 RC 4.6692 (kernel 2.6.38.4, x.org 1.9.5) I'm no longer able to adjust the brightness. Using Option "RegistryDwords" "EnableBrightnessControl=1" under Section Device in /etc/X11/xorg.conf no longer works. nvidia-bug-report.log.gz attached. NVIDIA Driver Version: 270.41.06

Anyone else having similar issues?

Regards,
Mats

Update:
I've updated to the latest NVIDIA driver but the problem persists.
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (77.9 KB, 96 views)

Last edited by matsbt; 04-24-11 at 08:46 AM. Reason: Updated info
matsbt is offline   Reply With Quote
Old 06-22-12, 07:51 AM   #2
lorenrookie
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 2
Default Re: Option "EnableBrightnessControl=1" no longer works in x.org 1.9.5

I have the same problem with Dell Inspiron 13Z and Ubuntu 12.04. I used to have that option on my xorg.conf on Ubuntu 11.04 and after formatting and installing the new version I can't load graphics with that option on the xorg.conf.
Without it I can't handle my laptop brightness. Any suggestion?
lorenrookie is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.