Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-20-12, 03:20 PM   #1
xorbe
Unbuffered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 388
Question 295 -> 304, triple lcd setup config, help [SOLVED]

Okay, with 295.33 right now I have 3 x 1200*1600 (rotated left) screens. The KDE bar is at the bottom of the left-most screen. It is entirely configured as :0, and kwin wm is aware of 3 screens (can maximize to each, it doesn't place new windows across screen borders, etc.)

(Note that I'm using a 550Ti + 6200TC so I have to use x.org's xinerama, and don't get and 3D acceleration. That's all fine as this is a programming machine.)

When I tried 304.37, first I had to add metamode lines to get rotation back. But the problem then was that the 2 left screens (on the 550Ti) got combined into a single large 2400x1600 screen (judging by the behavior of kwin, and the KDE panel started spanning the two left screens, placing windows right in the middle of the screen split, etc.)

How do I configure 3 screens with 304 such that kwin/xinerama is aware of 3 screens like 295? I've attached my original and hacked xorg.conf files. Thanks!
Attached Files
File Type: txt xorg.conf.295.txt (3.5 KB, 37 views)
File Type: txt xorg.conf.304.txt (3.8 KB, 50 views)
xorbe is offline   Reply With Quote
Old 08-20-12, 07:08 PM   #2
johnc
Registered User
 
Join Date: May 2011
Posts: 92
Default Re: 295 -> 304, triple lcd setup config, please help

Perhaps in the Device1 section you want to remove the references to DFP-2 and the second MetaMode?
johnc is offline   Reply With Quote
Old 08-20-12, 09:44 PM   #3
xorbe
Unbuffered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 388
Default Re: 295 -> 304, triple lcd setup config, please help

Sorry I solved this already by commenting out "ConnectedMonitor" and "UseDisplayDevice" in each Device section. Driver 304.37 doesn't seem to need those hints, or the CustomEDID either for the 6200TC card now.

update 1: This 304 driver seems to stutter a lot, which 295 doesn't do. The 3rd screen on the 6200TC is really choppy. The mouse cursor looks like 8 fps. Lol okay, moving the mouse on the left hand screens is 2% cpu usage, but the right screen (6200TC) is 55% x.org usage!!! (On a 3.6GHz quad core.) Hrm, it also messes up many of the fonts, how weird. Ah, comparing the log files, it calculated the DPI really weird (unsquare) complaining about 1600x900 oddly. Reverted the driver, oh well.

update 2: Okay, easy enough to solve the DPI thing with Option DPI. The 3rd screen only performs badly when rotated with 304, and it affects the other two screens with momentary pauses.
xorbe is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.