Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-20-12, 03:29 PM   #1
alex_sh
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 4
Unhappy nvidia-settings not restoring Brightness settings with --load-config-only

Hello,

Basically, running
/usr/bin/nvidia-settings --load-config-only --config=~/.nvidia-settings-rc
doesn't restore the monitor brightness settings (even though they're there under the monitor controls). However, just running /usr/bin/nvidia-settings restores them!

Also, note that this problem is present only if RANDR is enabled. If it's disabled (by enabling Xinerama), the controls appear in a different place, under "X Server Color Correction", and then the command works correctly.

I think this is a regression, since the problem appeared after I upgraded from 295.59 to 304.43 (now I'm on 304.60).

Thanks!

-----------------------------------------
~/.nvidia-settings-rc contents:


#
# Configuration file for nvidia-settings - the NVIDIA X Server Settings utility
# Generated on Sun Oct 21 00:06:58 2012
#

# ConfigProperties:

RcFileLocale = C
ToolTips = Yes
DisplayStatusBar = Yes
SliderTextEntries = Yes
IncludeDisplayNameInConfigFile = No
ShowQuitDialog = No
Timer = Thermal_Monitor_(GPU_0),Yes,1000
Timer = PowerMizer_Monitor_(GPU_0),Yes,1000
Timer = Graphics_Card_(GPU_0),Yes,1000
Timer = Memory_Used_(GPU_0),Yes,3000

# Attributes:

0/CursorShadow=1
0/CursorShadowAlpha=50
0/CursorShadowRed=0
0/CursorShadowGreen=0
0/CursorShadowBlue=0
0/CursorShadowXOffset=5
0/CursorShadowYOffset=0
0/SyncToVBlank=1
0/LogAniso=0
0/FSAA=0
0/TextureSharpen=0
0/TextureClamping=1
0/FXAA=0
0/AllowFlipping=1
0/FSAAAppControlled=1
0/LogAnisoAppControlled=1
0/OpenGLImageSettings=1
0/FSAAAppEnhanced=0
0/DigitalVibrance[CRT-1]=0
0/XVideoSyncToDisplay=2
linux:0[dpy:1]/RedBrightness=-0.813953
linux:0[dpy:1]/GreenBrightness=-0.813953
linux:0[dpy:1]/BlueBrightness=-0.813953
linux:0[dpy:1]/RedContrast=0.000000
linux:0[dpy:1]/GreenContrast=0.000000
linux:0[dpy:1]/BlueContrast=0.000000
linux:0[dpy:1]/RedGamma=1.000000
linux:0[dpy:1]/GreenGamma=1.000000
linux:0[dpy:1]/BlueGamma=1.000000
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (73.7 KB, 67 views)
alex_sh is offline   Reply With Quote
Old 10-20-12, 06:52 PM   #2
Ralph
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 74
Default Re: nvidia-settings not restoring Brightness settings with --load-config-only

In addition, 304.60 conflicts with the power management of KDE.
For example, Power Management is unable to automatically adjust the brightness when you switch to battery.

Another problem I found is that the window of the nVidia panel takes more than a minute to appear on the screen.
Ralph is offline   Reply With Quote
Old 10-25-12, 03:05 PM   #3
mocharhw
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 113
Default Re: nvidia-settings not restoring Brightness settings with --load-config-only

Try deleting your current nvidia-settings.rc file and then run the GUI tool and have it make a new one.
mocharhw is offline   Reply With Quote
Old 10-26-12, 08:39 PM   #4
Ralph
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 74
Default Re: nvidia-settings not restoring Brightness settings with --load-config-only

As soon as the file nvidia-settings.rc is recreated, the same problems occur.
Ralph is offline   Reply With Quote
Old 01-31-13, 01:02 PM   #5
telperion
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 4
Default Re: nvidia-settings not restoring Brightness settings with --load-config-only

Solved:

Code:
--- .nvidia-settings-rc-313-18	2013-01-31 14:56:52.252842411 +0100
+++ .nvidia-settings-rc	2013-01-31 16:01:42.964688769 +0100
@@ -62,21 +62,21 @@
 1/ColorSpace[DFP-1]=0
 1/ColorRange[DFP-1]=0
 1/XVideoSyncToDisplay=131072
-debian64:0[dpy:0]/RedBrightness=0.000000
-debian64:0[dpy:0]/GreenBrightness=0.000000
-debian64:0[dpy:0]/BlueBrightness=0.000000
-debian64:0[dpy:0]/RedContrast=0.000000
-debian64:0[dpy:0]/GreenContrast=0.000000
-debian64:0[dpy:0]/BlueContrast=0.000000
-debian64:0[dpy:0]/RedGamma=1.000000
-debian64:0[dpy:0]/GreenGamma=1.000000
-debian64:0[dpy:0]/BlueGamma=1.000000
-debian64:0[dpy:3]/RedBrightness=-0.161290
-debian64:0[dpy:3]/GreenBrightness=-0.161290
-debian64:0[dpy:3]/BlueBrightness=-0.161290
-debian64:0[dpy:3]/RedContrast=-0.424731
-debian64:0[dpy:3]/GreenContrast=-0.424731
-debian64:0[dpy:3]/BlueContrast=-0.424731
-debian64:0[dpy:3]/RedGamma=1.000000
-debian64:0[dpy:3]/GreenGamma=1.000000
-debian64:0[dpy:3]/BlueGamma=1.000000
+:0[dpy:0]/RedBrightness=0.000000
+:0[dpy:0]/GreenBrightness=0.000000
+:0[dpy:0]/BlueBrightness=0.000000
+:0[dpy:0]/RedContrast=0.000000
+:0[dpy:0]/GreenContrast=0.000000
+:0[dpy:0]/BlueContrast=0.000000
+:0[dpy:0]/RedGamma=1.000000
+:0[dpy:0]/GreenGamma=1.000000
+:0[dpy:0]/BlueGamma=1.000000
+:0[dpy:3]/RedBrightness=-0.161290
+:0[dpy:3]/GreenBrightness=-0.161290
+:0[dpy:3]/BlueBrightness=-0.161290
+:0[dpy:3]/RedContrast=-0.424731
+:0[dpy:3]/GreenContrast=-0.424731
+:0[dpy:3]/BlueContrast=-0.424731
+:0[dpy:3]/RedGamma=1.000000
+:0[dpy:3]/GreenGamma=1.000000
+:0[dpy:3]/BlueGamma=1.000000
telperion is offline   Reply With Quote
Old 01-31-13, 06:16 PM   #6
brblueser
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Posts: 88
Default Re: nvidia-settings not restoring Brightness settings with --load-config-only

Well, it is still broken for me (304.64 driver on a x86_64 Fedora 18). The .rc file is saved when I quit nvidia-settings (the timestamp on the header is updated), but some settings reset to their defaults. I can't save neither brightness nor contrast or gamma for any of my two monitors, changes are simply ignored. The same applies to cursor shadow. Weird thing is that some other settings are saved as expected (at least "sync to vblank" and "flipping").

Also, the tool is reading settings from the file, but isn't applying them: if I change let's say contrast and quit the tool, settings are not saved but the changes are effective. When I run the tool again it shows the (default) values read from the file, but doesn't reset the monitor configuration -- unless I make any other change on the settings or reset to hardware defaults.

This is very annoying :-( I hope it gets fixed soon.

Regards,

Andre
brblueser is offline   Reply With Quote
Old 02-07-13, 05:27 PM   #7
brblueser
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Posts: 88
Thumbs down Re: nvidia-settings not restoring Brightness settings with --load-config-only

Is there anywhere I could file a bug report? This is really annoying since the only way to load custom settings is to open nvidia-settings dialog during desktop session startup...
brblueser is offline   Reply With Quote
Old 02-12-13, 02:53 PM   #8
brebs
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 38
Default Re: nvidia-settings not restoring Brightness settings with --load-config-only

Quote:
Originally Posted by brblueser View Post
Is there anywhere I could file a bug report?
Use new forum.
brebs is offline   Reply With Quote

Old 02-17-13, 11:31 AM   #9
brblueser
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Posts: 88
Default Re: nvidia-settings not restoring Brightness settings with --load-config-only

Thks for the pointer, didn't know about it (it was about time BTW ;-)). Will post there.
brblueser is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.