Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-18-02, 08:27 PM   #1
jon787
Huskies do it doggy style
 
Join Date: Sep 2002
Location: MTU
Posts: 11
Send a message via AIM to jon787
Default 3123 freezing up

The 3123 drivers freeze up when I try to start GIMP 1.3. Does this have to do with GIMP 1.3 using GTK2?
Is anyone else getting problems with GIMP 1.3 or any other apps that use GTK 2.0?
--
Debian SID
Kernel 2.4.19
jon787 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-02, 10:43 PM   #2
Richard999
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 22
Default

I was getting random crashes and degraded performance in UT2K3 and Return to Castle Wolfenstein with 3123 drivers.

After going back to 2960 problems have disappeared. Perhaps it was just a coincidence?

===

P4 1.8 A
Asus P4B266
GF4 Ti 4600

Debian (Sarge) 2.4.18 kernel
Richard999 is offline   Reply With Quote
Old 09-19-02, 05:21 AM   #3
crimsun
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 43
Default

Try this:

(courtesy of Branden Robinson)
"1) apt-get install xserver-xfree86-dbg
2) ln -s /usr/X11R6/bin/XFree86-debug /etc/X11/X

(The debconf server selection dialog doesn't list xserver-xfree86-dbg
fore reasons I don't yet understand.)

3) Start your X session.
4) Reproduce the hang.
5) Get to a shell (remote console, VT switch if that works, or ssh).
6) Determine the PID of the running X server.
7) gdb $PID /usr/X11R6/bin/XFree86-debug
(this connects the debugger to the running X server)
8) At the gdb prompt, type "bt full".

...and let us know on this list what you find out."
crimsun is offline   Reply With Quote
Old 10-02-02, 11:29 AM   #4
jon787
Huskies do it doggy style
 
Join Date: Sep 2002
Location: MTU
Posts: 11
Send a message via AIM to jon787
Default

The only place I found those packages was at:
http://people.debian.org/~branden/sid/i386/
And it won't work with my current version of Xfree.
Do you know where any xserver-xfree86-dbg packages would be for 4.1.0-17?
jon787 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-02, 04:08 PM   #5
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

I'm having intermittent issues with Gimp 1.3 in general (1.3.8, actually). About half the time, when I'm doing bezier curve selection, when I close off the bezier, it locks up X with a message in the console I started it from: "segfault, do you want to [E]xit, [C]ontinue", and a couple other options. But X is frozen (well, the mouse works, but the display doesn't), so I can't get focus back to that console to hit any keys.

Ctrl-Alt-F2'ing and "killall gimp" has worked. If all else fails, remember that Gimp 1.3 is a development release.
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 10-02-02, 06:18 PM   #6
jon787
Huskies do it doggy style
 
Join Date: Sep 2002
Location: MTU
Posts: 11
Send a message via AIM to jon787
Default

That would be great but all I have to do is start GIMP, it will freeze during loading with those drivers.

I might downgrade to the 1.2 version just because I have had some other minor issues with this new release of GIMP.
jon787 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-02, 06:40 PM   #7
jon787
Huskies do it doggy style
 
Join Date: Sep 2002
Location: MTU
Posts: 11
Send a message via AIM to jon787
Default

Okay, I tested some other things:
Gimp1.2 works fine with the 3123 drivers
Gimp1.3 does not (it uses GTK2.0)
I checked my other GTK2.0 program, freeciv, and it also freezes.

This happens regardless of whether the AGP is enabled or not.

When I tested freeciv I noticed that my system monitor suddenly reoprts 100% CPU usage! I think that is the "freeze" am I experiencing. When it happens the mouse works fine and I can even access my laptop's BIOS with the "Fn" key, but the Xserver doesn't respond to mouse clicks or the keyboard.

I also remember something weird happening to the console windows. I'll take a picture with my digital camera if I can get it to happen again before I go back to the 2960 drivers. (I keep the built debian packages around so I can swap them around easily)

Last edited by jon787; 10-02-02 at 06:52 PM.
jon787 is offline   Reply With Quote
Old 10-08-02, 10:27 AM   #8
steve9000
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2
Default Does "NoRenderAccel" fix things?

jon787, try
Option "NoRenderAccel" "true"
in your XF86Config. Worked for me
at the expense of being slightly slower
for 2D

Stephen.
steve9000 is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3123 drivers and inspiron 8100 not working w3a5e1 NVIDIA Linux 10 10-14-02 08:22 PM
RH7.3, 3123, was working, now it isn't phips NVIDIA Linux 2 10-03-02 02:08 PM
3123 drivers cause system hang kgf NVIDIA Linux 5 09-28-02 07:32 AM
Error loading kernel module 3123, MDK8.2 sudsm NVIDIA Linux 2 09-21-02 05:31 AM
Nvidia 3123 not working on Mandrake 8.2 UP with Geforce 440 MMX tariqf NVIDIA Linux 1 09-17-02 08:22 AM

All times are GMT -5. The time now is 04:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.