Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > General Hardware

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-25-04, 12:09 AM   #1
G3x5
Werd.
 
G3x5's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Houston, TX
Posts: 37
Default Having problems with my Optical Mouse

Ive had this mouse for about a year, its the microsoft basic wheel optical mouse. and it has never given me any problems, i thought it was great for the price. until a month or so, i'd be using it and the curson speed would all the sudden slow down, at first i didnt know what to do, so i would restart my pc. i didnt like the idea of having to move my mouse all the way across the pad just to get the cursos from corner to corner on my monitor. then i thought of unpluging it from the USB and pluging it back in. that fixed the problem. but it would happen again. sometimes when im asleep i forget to turn off my speakers, and you can hear that noise, when you unplug a USB device. then the confirmation sound that a USB has been plugged in. i'd check in the morning and the mouse would be all slow again. sometimes the mouse just turns off, even if i switch from USB ports it wont come on. anybody know whats up?
__________________
[AMD 64 3200 1MB]
[Asus K8V SE Deluxe]
[Corsair XMS 1.5gb DDR400]
[WD 80gb 8MB HDD]
[Maxtor 80GB 8mb HDD (x2 RAID0)]
[ATI AIW 9600xt]
[Sony 8X DVD-/+RW]
[Sony 48x CD-RW]
[SB Audigy 2 ZS Platinum]
[Logitec Z-680 speakers]
G3x5 is offline   Reply With Quote
Old 01-25-04, 02:37 AM   #2
Rampant CL
Lurking like a pro
 
Rampant CL's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Back on the beach for the summer
Posts: 351
Default

Have you checked it on another pc? Have you checked other mice on your pc? Its the easiest way to locate the fault.
__________________
Barton 2500 | 7VAXP-A Ultra | 2GB DDR-400 | BFG 6800 GT OC | WD Caviar 120 GB | WD Caviar 180 GB SATA | SONY DRU-700 | SONY 16x40x DVD Drive | Buslogi SCSI Host Adaptor | SCSI Python Tape Archive | Red, Blue, UV Cathodes | UV Scorpion Window Etch | UV Lazer Led's | Plasma tube (inside the PC) | Triad of TriLight Case Fans | UV Green Sleeved 650W Achieve PSU

Folding for team nV News but this link doesnt work
Rampant CL is offline   Reply With Quote
Old 01-26-04, 08:22 AM   #3
Smokey
Team Rainbow
 
Smokey's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: FRANCE
Posts: 2,273
Default

What OS are you using?
__________________
HTPC/Gaming
| Hiper Type R 580W PSU
| Intel Q9550 @ 4GHz | Gigabyte EP45 UD3R |4x 1024MB OCZ Reaper PC9200 DDR2 | Seagate 320GB/ Maxtor 320GB/ Maxtor 500GB HDD|Sapphire HD5850 | Creative SB X-Fi Titanium Pro | Harmon Kardon AVR135 reciever | Jamo S718 speakers | 42" Plasma 720p (lounge room)-Samsung P2450H (bedroom)
Smokey is offline   Reply With Quote
Old 01-26-04, 04:54 PM   #4
shim
GF-FX 5800
 
Join Date: Jan 2004
Location: Aust
Posts: 44
Default

switch it from the USB to the PS2.. this should fix it..

(note when i used MS ****e, i had that prob also)

edit: and also sounds like the mouse is gonna die soon if it turns itself off.. to remedy this as a DIY, open up ya mouse, then cut the cable like a inch from the base.. then half a inch from where the cord comes out of the mouse.. then rewire.. cause the problem lays in the poor design of where the cord goes into the mouse and bends at the 90degree angle..
shim is offline   Reply With Quote
Old 01-26-04, 05:49 PM   #5
Smokey
Team Rainbow
 
Smokey's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: FRANCE
Posts: 2,273
Default

Quote:
Originally posted by shim
switch it from the USB to the PS2.. this should fix it..

(note when i used MS ****e, i had that prob also)

edit: and also sounds like the mouse is gonna die soon if it turns itself off.. to remedy this as a DIY, open up ya mouse, then cut the cable like a inch from the base.. then half a inch from where the cord comes out of the mouse.. then rewire.. cause the problem lays in the poor design of where the cord goes into the mouse and bends at the 90degree angle..
note, you dont need to but the mouse cable to fix it, I fixed mine by just pulling the cable in a little, and bending the kink out. Note that this is also only a problem on the first version of the Intellimouse Explorer. As for OS, Win98 and ME, both have problems with the USB ports AFAIK, as shim said above, just use the ps2 port.
__________________
HTPC/Gaming
| Hiper Type R 580W PSU
| Intel Q9550 @ 4GHz | Gigabyte EP45 UD3R |4x 1024MB OCZ Reaper PC9200 DDR2 | Seagate 320GB/ Maxtor 320GB/ Maxtor 500GB HDD|Sapphire HD5850 | Creative SB X-Fi Titanium Pro | Harmon Kardon AVR135 reciever | Jamo S718 speakers | 42" Plasma 720p (lounge room)-Samsung P2450H (bedroom)
Smokey is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
5 button mouse drivers for Win9x Pafet General Hardware 6 10-07-02 10:46 AM
Nvidia Problems in Slackware 8.1 xtreme NVIDIA Linux 3 10-01-02 12:03 PM
Microsoft Mouse NeoGeo General Hardware 13 09-16-02 01:47 PM
windows 98/xp mouse screw'up's ThoriN General Software 3 08-24-02 09:45 PM
DirectX 8 problems with GeForce4 Derwin NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 19 08-20-02 01:23 AM

All times are GMT -5. The time now is 08:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.