Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > General Hardware

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-16-04, 01:00 PM   #1
dnoyeB
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Detroit, Michigan, The United States of America
Posts: 49
Default nforce sound + network = terrible sound

What is the problem with these stupid nforce drivers. I loaded the latest version and still it horribly stutters when playing music from a network drive in win XP. I can play music from the local hard drive much better, but from the network drive its utterly laughable. How could such a product ever get to market???

My network card and my sound "card" are using different IRQs, APIC is off, but I can not bring any quality sound from across the network, what gives?
__________________
...And now abideth faith, hope, charity, these three; but the greatest of these is charity.
dnoyeB is offline   Reply With Quote
Old 02-02-04, 01:47 PM   #2
Athena
spirit filled
 
Athena's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: US
Posts: 329
Default

Your network drive works fine w/ other PCs at your location playing streamed music?

What program are you using to play the music?

Why do you think its your sound cards fault?
__________________
The only reason we are all here is because we are not all there!
Athena is offline   Reply With Quote
Old 02-02-04, 01:51 PM   #3
Nutty
Sittin in the Sun
 
Nutty's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: United Kingdom
Posts: 1,835
Send a message via MSN to Nutty
Default

IS this nforce1? What sound card and network do you have?

And like Athena said what program are you using? What network connection are you using, what distance? Perhaps you're getting packet loss or something?
Nutty is offline   Reply With Quote
Old 02-02-04, 04:42 PM   #4
dnoyeB
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Detroit, Michigan, The United States of America
Posts: 49
Default

I have nforce2 sound card and network..

Yes, the nforce1 downstairs plays music just fine off the shared drive.

today it seems to be playing fine. I'll check it for sure when I take my shower. But I am playing music off the net drive now, as well as typing this message with TightVNC connecting to the same Linux box from the same XP box that is playing the music, and its sounding fine.


Perhaps their is something else going on I need to investigate.
__________________
...And now abideth faith, hope, charity, these three; but the greatest of these is charity.
dnoyeB is offline   Reply With Quote
Old 02-03-04, 02:26 PM   #5
Athena
spirit filled
 
Athena's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: US
Posts: 329
Default

I think you may find other problems are the cause. Also note not all Nforce2 MOBOs run the Nvidia Sound Storm chip. Some use cheaper AC97 codecs like the 650 or some such thing. You will want to double sheck that as well.
__________________
The only reason we are all here is because we are not all there!
Athena is offline   Reply With Quote
Old 02-08-04, 01:43 AM   #6
goofjb
The Pally Killer
 
goofjb's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Dundee, NY
Posts: 178
Default

If you turn out to have the AC'97 chip you are better off going with Reltek drivers for your sound quality and maybe fixing your problem. Who manfuactured yor mobo? I know Biostar and Soltek use AC'97.
__________________
ASUS P6T
Intel Core i7 920 (3.6Ghz currently)
EVGA 760 GTX
850 Watt Cooler Master Power Supply
WD Raptor 300GB SATA Hard Drive
Seagate 2TB SATA Hard Drive (Spare)
OCZ Platinum 6GB DDR3 1600Mhz 7-7-7-24-2
Windows 7 Ultimate x64
goofjb is offline   Reply With Quote
Old 02-08-04, 01:56 PM   #7
dnoyeB
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Detroit, Michigan, The United States of America
Posts: 49
Default

I have the asus a7n8x deluxe. its their top nf2 model.
__________________
...And now abideth faith, hope, charity, these three; but the greatest of these is charity.
dnoyeB is offline   Reply With Quote
Old 02-09-04, 12:35 AM   #8
goofjb
The Pally Killer
 
goofjb's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Dundee, NY
Posts: 178
Default

Without a doubt its the nvidia soundstorm and not AC'97 audio chip. I'm sure you do have this but do you have Windows SP1 installed? I know the nivida drivers don't like it if SP1 is not installed.
__________________
ASUS P6T
Intel Core i7 920 (3.6Ghz currently)
EVGA 760 GTX
850 Watt Cooler Master Power Supply
WD Raptor 300GB SATA Hard Drive
Seagate 2TB SATA Hard Drive (Spare)
OCZ Platinum 6GB DDR3 1600Mhz 7-7-7-24-2
Windows 7 Ultimate x64
goofjb is offline   Reply With Quote

Old 02-09-04, 07:41 AM   #9
dnoyeB
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Detroit, Michigan, The United States of America
Posts: 49
Default

I always run the bleeding edge

Its not really doing it anymore. I can't really say why. One thing I like to do is go in the registry and flush all the applications that seem to think they have a right to be running in the backgroupd from startup. Thats the only thing I think I could have done that affected this.

I remember installing the latest drivers only to still be hearing the stuttering. Its good now, so I don't know what to say.
__________________
...And now abideth faith, hope, charity, these three; but the greatest of these is charity.
dnoyeB is offline   Reply With Quote
Old 02-10-04, 12:27 AM   #10
goofjb
The Pally Killer
 
goofjb's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Dundee, NY
Posts: 178
Default

Well I hope it stays that way for you.
__________________
ASUS P6T
Intel Core i7 920 (3.6Ghz currently)
EVGA 760 GTX
850 Watt Cooler Master Power Supply
WD Raptor 300GB SATA Hard Drive
Seagate 2TB SATA Hard Drive (Spare)
OCZ Platinum 6GB DDR3 1600Mhz 7-7-7-24-2
Windows 7 Ultimate x64
goofjb is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Official nForce 2 Thread Matthyahuw CPUs, Motherboards And Memory 148 04-16-03 04:39 AM
redhat 8 nforce network success cd21 NVIDIA Linux 2 10-07-02 08:48 PM
nForce sound locking up system shroom NVIDIA Linux 4 09-16-02 01:50 AM
nForce - BattleField 1942 demo - Sound cuts out rtz General Hardware 3 09-05-02 12:48 PM

All times are GMT -5. The time now is 07:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.