Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-04-03, 04:35 AM   #1
rejser
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 2
Send a message via ICQ to rejser
Default Glx error

I get the same GLX error as unisol 5, he reinstalled his system to get it to work, I don't feel like doing that, anyone that knows something?

The problem, when I launch with glx, there is a scrambled glx pictures and the computer stops.
I run Slackware 8.1 kernel 2.4.20...
gf4 mx 440
rejser is offline   Reply With Quote
Old 01-05-03, 01:52 AM   #2
crimsun
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 43
Default

Please list your hardware config, being as specific as possible with revisions and versions where applicable. Also post as attachments the output to ``cat /proc/version'', ``cc -v'', your kernel .config, /etc/X11/XF86Config-4, and /var/log/XFree86.0.log
crimsun is offline   Reply With Quote
Old 01-05-03, 06:05 AM   #3
rejser
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 2
Send a message via ICQ to rejser
Default outputs

<proc/version> Linux version 2.4.20 (root@LaQuisha) (gcc version 3.2) #1 Fri Jan 3 13:21:58 CET 2003


the last that stand in xfree log was
Initializing built-in extension XINERAMA
(II) Initializing built-in extension XFree86-Bigfont
(II) Initializing built-in extension RENDER
(II) [GLX]: Initializing GLX extension

Fatal server error:
Caught signal 11. Server aborting


When reporting a problem related to a server crash, please send
the full server output, not just the last messages.

XFree86.0.log, /proc/version XF86Config and kernel .config kan all be found at http://w1.351.telia.com/~u35117737/glx/

thanks
rejser is offline   Reply With Quote
Old 02-23-04, 06:15 PM   #4
emphaze
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 1
Default

I have the same problem.I recently have installed latest nvidia drivers build [5336],X starts without any problems,nvidia splash screen ok etc. I`ve done all necessary conf i my XFree86-4.conf [uncomented GlCore and dri, replaced nv with nvidia etc. etc. but when i try to use ANY GL application [like screensaver,xmms vis. plugins] X server crashes with following error Caught Signal 11, X server aborting .This happened after (II) [GLX]: Initializing GLX extension.
The strangest thing is that when i run X as root all GL apps works just fine - no problems at all, but when i run it as ordinary user, GL applications crash X server. This made me think that the problem is somehow connected with nvidia driver files and their permissions but i don`t know which ones.
In the other hand sometimes and somehow GLX GOT INITIALIZED an i succeed running GL app but just for a few seconds before X crash again, which makes me think that is not permission related problem after all.
I`ve read a lot of things in this forum and i`ve tried almost all posted here but i still can`t find a solution or exponation of this issue, so i`ll appreciate any help given.

i`m running:
mdk 9.2
2.4.22-10mdk
XFree 4.3.0
nvidia 5336 driver
GF MX440 AGP 8X
emphaze is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Regression with 295.33 and GeForce GT 240 maro NVIDIA Linux 16 06-29-12 06:47 PM
295.40 295 cannot be compiled on 3.2 kernel delta32 NVIDIA Linux 4 05-27-12 09:47 PM
Mandrake 9 and nVidia drivers HunterA3 NVIDIA Linux 9 10-09-02 02:54 AM
Glx mrbig1344 NVIDIA Linux 7 09-30-02 06:45 AM
Mandrake 8.2 Nvidia src.rpm problems Mr_Malcontent NVIDIA Linux 8 09-11-02 09:53 PM

All times are GMT -5. The time now is 07:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.