Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-20-02, 04:25 PM   #1
capybara
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Pasadena, CA
Posts: 24
Unhappy problems with 3123 / LCD flat panel / DVI

I'm trying to use the DVI output on my GeForce3 Ti 200 with a refurbished ViewSonic VG171 LCD. After I messed around with the settings a bit, I got X working, displaying a beautiful, crisp picture. I am still annoyed by two serious problems -

1) When the screen blanker activates after 10 minutes, instead of getting a blank screen (or even better a suspended LCD) the screen displays some strange pattern of lines and boxes, apparently using colors from the images that were previously displayed. When I hit a key the display comes back flickering at 10 or 30 Hz. I have to power-off the panel and let it rest for a while before the flickering goes away. Scary!

2) I can't use the text console after the first time X is successfully started. My monitor just displays "OUT OF RANGE" on a black screen if I press ctrl-alt-F1. This makes debugging X a big pain.

Relevant configuration information is here: http://deconfusion.org/tmp/nv/

Any ideas? Anyone *not* having these problems? DVI support was the main reason I bought this card and it seems to be handled pretty badly in 3123.

Thanks
capybara is offline   Reply With Quote
Old 10-20-02, 06:29 PM   #2
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

For 2), is the "rivafb" module loaded? It shouldn't be, check with lsmod.

I don't know about 1, but power management hasn't always been high on the list of features to get working right. Part of the problem is that not much of it is documented very well for the driver people to refer to, of course.
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 10-20-02, 07:45 PM   #3
capybara
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Pasadena, CA
Posts: 24
Default

Nope, no rivafb. Just NVdriver. The README says not to use them together.
capybara is offline   Reply With Quote
Old 10-20-02, 09:17 PM   #4
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

Right, that was why I was asking. Some people don't see that part of the README, and others read it but try it anyway.

Well, I don't really know then. Hmm.
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 10-20-02, 11:28 PM   #5
capybara
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Pasadena, CA
Posts: 24
Default

I should have made it clear that I'm pretty sure this is a DVI problem. With analog out on a normal monitor I never had this problem.
capybara is offline   Reply With Quote
Old 10-21-02, 04:06 AM   #6
arise
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Europe
Posts: 93
Default

Hmm, im using an 15" TFT monitor thru DVI from a Ti4200, and I have no problems with blank screens and such. It comes up as it should be from "standby".

31.23 complied from SRPMS
Redhat 8 with default kernel
GF4 Ti4200 (Leadtek)
arise is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
$562.99 - SAMSUNG S27A850D Matt Black 27" 5ms LED Backlight Widescreen PLS Panel LCD News 27-Inch 0 07-10-12 08:00 PM
Canon ELPH-530 Black 10 MP 3.2" Touch Panel LCD 12X Optical Zoom 28mm Wide Angle Digi News Archived News Items 0 07-02-12 08:20 PM
Problem connecting Pioneer VSX-S300 to Nvidia Ion - flat panel scaling solves it? wild_oscar NVIDIA Linux 3 06-17-12 07:18 AM
Flat Panel performance? covener NVIDIA Linux 1 08-08-02 10:42 AM
LCD DVI support in Linux drivers? salobaas NVIDIA Linux 1 07-31-02 03:29 AM

All times are GMT -5. The time now is 07:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.