Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-10-04, 02:37 AM   #1
harshy
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 11
Default Odd glx performance

Good day nvidia fans

I have come across and odd annoyance. When I decided to move the old t-bird 1.4 to a 2500+ barton, I first had been using the MSI k7n2-delta without issue on the 2.6.3 kernel. I decided to instead use the Asus a7n8x-e deluxe. Again, everything seems well under kernel 2.6.3.

There is one thing that I did come to notice, however, after almost a week with the new board. Games tend to have a hickup. In FPS terms, the total fps seemed to have dropped 10 - 15 in quake3. 130fps with the k7n2 and 120 to 115fps on the asus. The trouble is a slight pause that is only a millisecond or so, but is just enough to drop that many frames.

Current config is as follows:
GF4 Ti4200 w/ agp 8x und 128mb DDR
Asus a7n8x-e deluxe
AMD Barton 2500+
Corsair 512mb pc3200 (cmx512-3200c2)
Linux Debian (unstable/Sid)
Kernel 2.6.3 (custom) with the -mm4 patches

No odd behavior in the logs both system and game. Nvidia binary driver has been reinstalled.

Like I siad, this didn't surface until I switched to the Asus board .

Thanks!
harshy is offline   Reply With Quote
Old 03-10-04, 11:50 AM   #2
sehh
GFX 5600 VideoSuite
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 60
Default

Do you mean you get a slight "delay" or "skip" in your frame rate?

Because i'm having the same problem. I can also see it when i run
glxgears, looking closely at the gears moving, every few seconds
i see a slight 'skip' in the animation. It happens in all my OpenGL games.

I found that i can fix the problem by modifying my XF86Config and
removing some of the loadable modules.
sehh is offline   Reply With Quote
Old 03-10-04, 02:38 PM   #3
JoseJX
GeForce Ti4200
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 20
Default

Sehh, could you specify which modules you removed?

This problem sounds somewhat similar to mine (here) except that you're not getting the badness messages. I'm also using the ASUS A7N8X - Deluxe. It was more noticable with my 5200 FX than with my Ti 4200.

Harshy, did you try the NVidia AGP module instead of the kernel AGP driver?
JoseJX is offline   Reply With Quote
Old 03-10-04, 03:17 PM   #4
sehh
GFX 5600 VideoSuite
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 60
Default

I solved the problem by only using these modules:

Section "Module"
Load "glx"
Load "freetype"
Load "type1"
EndSection

The problem is that extmod isn't there which means you loose XVideo extensions etc.

So i have a special XF86Config just for playing games, so OpenGL isn't affected.
sehh is offline   Reply With Quote
Old 05-02-04, 04:24 PM   #5
spsobole
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 4
Default Re: Odd glx performance

I had this same problem with a brand new 5900. I found that when I switched the 12/5V connector (It has one of those onboard power connectors ) to a different cable the stutter went completely away.

My symptoms were that with quake 3 my 125fps frame rate would drop to ~20fps every few tenths of a second, Making game play extremely choppy/nearly unplayable.
spsobole is offline   Reply With Quote
Old 05-03-04, 12:32 AM   #6
whig
550Ti
 
Join Date: Jan 2004
Location: New Zealand
Posts: 854
Default Re: Odd glx performance

See this thread for my 2c:

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=28160
whig is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
173.14.34 -- Xorg 1.12.1 & 1.11.4, glx module fails to load mereset NVIDIA Linux 17 06-10-12 01:24 AM
NVIDIA Unleashes the GeForce GTX 670 Graphics Card ' Performance Perfected (WCCFTECH) News GeForce GTX 670 Reviews 0 05-10-12 08:40 AM
My UT2003 Tweak Guide DXnfiniteFX Gaming Central 48 10-30-02 11:59 PM
Glx mrbig1344 NVIDIA Linux 7 09-30-02 06:45 AM
poor kde X windows performance after restart HeadStrong NVIDIA Linux 5 08-19-02 07:17 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.