Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-31-04, 02:20 AM   #1
imperitoo
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 10
Unhappy New display corruption in 6106.

OK, read the post about reporting problems and starting new threads, so here we go...

Upon switching to driver 6106, My laptop display is corrupted at 1600x1200 reolution. Driver 5336 displays fine at 1600x1200. 6106 displays fine at lower resolutions.

Attached are my XF86Config-4, Xfree86.0.log, and an image of what the problem looks like, from my digital camera. Note that the dots of color are not there in the display, they are just caused by the canera I'm using. The white bands and duplicated screen are there though.

I am also currently considering that this could be a general problem with Toshiba laptops and GeForce Go cards, I've heard reports of similair problems in this thread, as well as in #nvidia on freenode, from my logs, potentially related:

Jul 26 05:07:52 <hooya> hi folks. i'm running into a problem where EDID sets the wrong info. and if i turn "IgnoreEDID" on, i get a screen with vert size about half of what it should be and it's repeated twice with a white band across to middle. i have a "GeForce4 420 Go" in a toshiba laptop. any ideas?

Jul 25 08:03:49 <loz> anyone here having problems with the new NVIDIA driver? I see a corrupt screen, (repeated twice, the top half the screen on the bottom all squashed and buggy)

This is annoying to me as I would like ot be able to use my dfp at the native resolution of 1600x1200. Any ideas would be appreciated.

EDIT - Whoops, attached the files form my desktop and not my laptop. Sorry, attached are the correct ones.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	screen.jpg
Views:	197
Size:	98.2 KB
ID:	7242  
Attached Files
File Type: txt XF86Config-4.txt (3.6 KB, 132 views)
File Type: txt XFree86.0.log.txt (41.4 KB, 120 views)

Last edited by imperitoo; 07-31-04 at 02:23 AM. Reason: Attached wrong files.
imperitoo is offline   Reply With Quote
Old 08-01-04, 05:29 AM   #2
imperitoo
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 10
Default Re: New display corruption in 6106.

Also, a little problem I'm having, a program is complinaing about not having GL_ARB_shadow, and its not in glxinfo either. Is this just something that isn't on the 420 Go, or is there some way to enable it?
imperitoo is offline   Reply With Quote
Old 08-03-04, 08:03 AM   #3
MrHatt
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 1
Default Re: New display corruption in 6106.

After scanning all the posts, looks like there are 5 of us. I have a Toshiba 6100 with the Geforce420 Go vid card and my screen looks exactly like yours. The last 5.x driver works fine. My XF86Config-4 file is also identical. I hope they get this fixed, the new driver made a big difference on my linux powered desktop.
MrHatt is offline   Reply With Quote
Old 08-03-04, 11:52 AM   #4
imperitoo
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 10
Default Re: New display corruption in 6106.

If I could flag a moderator, this thread and 32997 are the same issue, they might ought to be merged or something, I don't know what the policy is.
imperitoo is offline   Reply With Quote
Old 08-04-04, 01:07 AM   #5
draagyn
Registered User
 
draagyn's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 23
Default Re: New display corruption in 6106.

I'm pretty sure it has to do with your HorizSync and VertRefresh settings. LCD's use discrete values, like 93.8, 87.5, 81.2. You have given a range of values that include settings in between, like on a CRT.
try
Section "Monitor"
Identifier "LCD"
ModelName "1600x1200"
VendorName "Toshiba"
Option "DPMS" "true"
HorizSync "81.2, 87.5, 93.8"
VertRefresh "65, 70, 75"
EndSection

I got these settings out of your log file, so you might want to double check before using. These are all taken out of the validated mode list starting on line 460. Check against your owners manual!
Good luck!
draagyn is offline   Reply With Quote
Old 08-05-04, 11:54 PM   #6
imperitoo
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 10
Default Re: New display corruption in 6106.

I'm not sure which thread we are keeping, but this problem is not resolved in 6111
imperitoo is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Russian Masterpieces Put on Display Using NVIDIA GPU Technology News Archived News Items 0 06-25-12 04:10 PM
302.07 (beta) for Linux x86/x86_64 released AaronP NVIDIA Linux 0 05-02-12 09:55 AM
Glx mrbig1344 NVIDIA Linux 7 09-30-02 06:45 AM
Suse 8.0 Dual display on Quadro 4 700XGL TheCowStir NVIDIA Linux 3 08-10-02 12:16 PM
Dual Display with main CRT, and secondary TV-out BlackDogg NVIDIA Linux 3 08-10-02 09:52 AM

All times are GMT -5. The time now is 11:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.