Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-07-04, 07:26 AM   #1
Michel
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 14
Default black screen when starting Xserver

Heya all,

I just installed the latest NVIDIA-drivers. However when I start the Xserver, the screen turns black. Actually ... all virtual screens turn black. I cannot switch back to console since that one is black too ... I can only press ctrl+alt9delete as far as I know to reboot. I have attached my Xorg.0.log.old ... I compiled the kerlen interface.

[UPDATE]
It seems I first attached the nv-configuration .. I kno wuploaded the right configuration-files ...
The .old one is th not-working one where I load the glx-module and the other one is on ethat works without the glx-module

I'm using kernel 2.6.8.1 on archlinux.
The nv-driver works. I'll also attach my xorg.conf ...

Hope someone can help me with this ...

tx,

Michel

P.S.: it seems it will refuse my uploads because of the extension ... so I'll rename them, but can't the files be checked on the contents? Anyway ...
Attached Files
File Type: txt Xorg.0.log.old.txt (23.8 KB, 115 views)
File Type: txt Xorg.0.log.txt (24.9 KB, 116 views)
File Type: txt xorg.conf.txt (1.9 KB, 126 views)

Last edited by Michel; 09-07-04 at 02:15 PM.
Michel is offline   Reply With Quote
Old 09-07-04, 02:13 PM   #2
Michel
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 14
Default Re: blakn screen when starting Xserver

It seems I first attached the wrong files .. I changed that now.

The glx-initialisation fails it seems ...
anyway I can get more info about it?

Michel
Michel is offline   Reply With Quote
Old 09-08-04, 07:04 AM   #3
Michel
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 14
Default Re: blakn screen when starting Xserver

Ok, last try . I know there are a lot of threads on this forum about this. I tried some suggestions like disbaling AGP, setting it to agpart or something. I also tried specifying that I use a crt-monitor. Nothing works .. black screen. It seems I don't have 4kstacks compiled in my kernel.

So, any suggestions are welcome ...
Michel is offline   Reply With Quote
Old 09-08-04, 08:58 AM   #4
comag
Registered User
 
comag's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 54
Default Re: blakn screen when starting Xserver

had the same problem. in x11 conf file (etc/X11/xorg.conf) try the driver option:

Option "IgnoreDisplayDevices" "DFP, TV"

if the black screen remains remove the option: "ConnectedMonitor"
or try other values for this like "CRT-1", "CRT-0", "CRT"

good luck
comag is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Black screen after switching between graphical virtual consoles five times rrr-wtf NVIDIA Linux 1 05-21-12 04:40 PM
Toshiba Sat 1950 screen setup beaulieu NVIDIA Linux 7 06-13-03 03:17 PM
Redhat 8.0 NVIDIA works - INSTRUCTIONS STEEL1 NVIDIA Linux 267 04-15-03 06:48 PM
Black screen and lockup on startx. redmoose NVIDIA Linux 4 09-18-02 11:53 AM
No Errors with X, but X not starting hschwebler NVIDIA Linux 2 09-09-02 07:09 AM

All times are GMT -5. The time now is 10:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.