Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-17-04, 05:49 PM   #1
zenwhen
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 12
Unhappy Stuttering in UT2K4, and general Desktop choppyness.

Well I switched from ATi to Nvidia. I installed an FX5700.

Driver install (6111) went well. nv_check.sh says there are no conflicting files. Quake 3 runs great.

UT2K4 however, is now very choppy. The sound goes out, and the game stutters. It was fine before with my Radeon 9800 Pro. I am using very conservative settings here and have a 3.0Ghz P4 and 1Gb of PC3200. I know the game should perform worse with this card, but not this poorly.

I think somehting is wrong.

First of all, is it normal for the image below to say "Bus Type: PCI" for an AGP card?



Next, do the Nvidia drivers have serious problems running games in Linux if a second monitor is enabled? Is there an easy way to disable a monitor? (without editing xorg.conf)

I dont know... I just expected more of a change in desktop rendering from what was told to me about the Nvidia drivers.

Here is my xorg.conf.

http://zenwhen.com/files/xorg.conf

Does anyone have any suggestions?
zenwhen is offline   Reply With Quote
Old 09-17-04, 07:51 PM   #2
zenwhen
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 12
Default Re: Stuttering in UT2K4, and general Desktop choppyness.

I solved the issue by changing Nvagp from "1" to "2".

Life is good.

GOODBYE ATI.
zenwhen is offline   Reply With Quote
Old 09-30-04, 04:38 AM   #3
orgee
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 12
Default Re: Stuttering in UT2K4, and general Desktop choppyness.

Hey dude, im just wondering, when you mean stutter... you mean like right in the beginning where it shows the Nvidia logo, it stutters, sound turns off, and then it lags a bit in the animation of the nvidia logo getting broken by the alien? and also, when you run a game in 2k4, does it lag and the sound acts like its having hiccups and what not? And lastly, what kind of motherboard do you have?
orgee is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.