Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-11-04, 01:02 PM   #1
Svenneman
Developer
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4
Default CRT - TV in cloned mode just wont work

Hi, I'm having slight of a problem. I cant get the cloned mode to work between my crt & tv (I cant get any other twinview mode to work either)

I'm using xorg v. 6.8.0 on gentoo (2.4.27 kernel), and have got a Asus gf 4 ti4200

Whenever I try to start up x in twinview mode, my main monitor dies and the screen I'm only getting a picture on the tv.

I'm getting weird errors in my Xorg log file about screen being out of vertical sync & horizontal sync.

Please have a look at my config and at my log file to see if you can help me.


xorg.conf

Code:
Section "Extensions"
	Option "Composite" "Enable"
	Option "RENDER" "Enable"
EndSection


# **********************************************************************
# Module section -- this  section  is used to specify
# which dynamically loadable modules to load.
# **********************************************************************
#
Section "Module"

	Load        "dbe"  	# Double buffer extension

	# This loads the miscellaneous extensions module, and disables
	# initialisation of the XFree86-DGA extension within that module.
    	SubSection  "extmod"
      		Option    "omit xfree86-dga"   # don't initialise the DGA extension
    	EndSubSection

	Load        "type1"
	Load        "speedo"
	Load        "freetype"

	Load "bitmap"
	Load "extmod"
	Load "glx"

EndSection

# **********************************************************************
# Files section.  This allows default font and rgb paths to be set
# **********************************************************************

Section "Files"

    RgbPath	"/usr/X11R6/lib/X11/rgb"

    FontPath   "/usr/share/fonts/misc/"
    FontPath   "/usr/share/fonts/TTF/"
    FontPath   "/usr/share/fonts/Speedo/"
    FontPath   "/usr/share/fonts/Type1/"
    FontPath   "/usr/share/fonts/CID/"
    FontPath   "/usr/share/fonts/75dpi/"
    FontPath   "/usr/share/fonts/100dpi/"
    FontPath   "/usr/share/fonts/local/"
#    FontPath   "/usr/share/fonts/TrueType/"
#    FontPath   "/usr/share/fonts/freefont/"


    ModulePath "/usr/X11R6/lib/modules"

EndSection


# **********************************************************************
# Input devices
# **********************************************************************

# **********************************************************************
# Core keyboard's InputDevice section
# **********************************************************************

Section "InputDevice"

    Identifier	"Keyboard1"
    Driver	"kbd"
    Option "AutoRepeat" "500 30"

    Option "XkbModel"	"pc105"
    Option "XkbLayout"	"se"


EndSection


# **********************************************************************
# Core Pointer's InputDevice section
# **********************************************************************

Section "InputDevice"

    Identifier	"Mouse1"
    Driver	"mouse"
    Option "Protocol"    "Auto"
    Option "Device"      "/dev/mouse"

EndSection


# **********************************************************************
# Monitor section
# **********************************************************************


Section "Monitor"
	
	Identifier	"ViewSonic P90f"
	VendorName	"ViewSonic"
	ModelName	"P90f"
	HorizSync   30-110
    	VertRefresh 50-180
	Option	"DPMS"
	DisplaySize 357 268
	
	## Generated at http://www.sh.nu/nvidia/gtf.php
	# 1024x768 @ 85.00 Hz (GTF) hsync: 68.60 kHz; pclk: 94.39 MHz
	#Modeline "1024x768_85"  94.39  1024 1088 1200 1376  768 769 772 807  -HSync +Vsync
	# 1280x1024 @ 85.00 Hz (GTF) hsync: 91.38 kHz; pclk: 159.36 MHz
	#Modeline "1280x1024_85"  159.36  1280 1376 1512 1744  1024 1025 1028 1075  -HSync +Vsync

 EndSection
 


# **********************************************************************
# Graphics device section
# **********************************************************************

Section "Device"
	Identifier	"Asus Geforce Ti4200 128mb"
	VendorName	"nvidia"
	Driver		"nvidia"
	VideoRam	131072
	BusID		"PCI:1:0:0"

	Option "RenderAccel"			"true"
#	Option "DPMS"
#	Option "NoDDC"				"no"
	Option "TwinView"			
	Option "IgnoreEDID"			"1"
#	Option "UseEdidFreqs"			"1"
	Option "HWCursor"			"0"
	Option "NvAGP"				"1"
	Option "SecondMonitorHorizSync"		"30-50"
	Option "SecondMonitorVertRefresh"	"60"
	Option "TwinViewOrientation"		"Clone"
	Option "MetaModes"			"640x480@640x480 +0+0, 640x480@640x480 +0+0"
#	Option "MetaModes"			"1024x768,1024x768; 800x600,800x600;640x480,640x480"
	Option "TVOutFormat"			"svideo"
	Option "TVStandard"			"PAL-B"
	Option "ConnectedMonitor"		"CRT,tv"
#	Option "ConnectedMonitor"		"tv"
EndSection


# **********************************************************************
# Screen sections
# **********************************************************************

Section "Screen"
    Identifier  "TwinViewTv"
    Device      "Asus Geforce Ti4200 128mb"
    Monitor     "ViewSonic P90f"
    DefaultDepth 24

    Subsection "Display"
        Depth       24
        Modes       "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
        ViewPort    0 0
    EndSubsection
EndSection


# **********************************************************************
# ServerLayout sections.
# **********************************************************************

Section "ServerLayout"
	Identifier	"TwinViewTv"
	Screen		"TwinViewTv"
	InputDevice 	"Mouse1"	"CorePointer"
	InputDevice 	"Keyboard1"	"CoreKeyboard"
	
	Option		"blank time"	"10"
	Option		"off time"	"20"
EndSection


Xorg.log


My logfile was too big to be posted here so I made it available through this link: http://get.yourfile.net/?ld3290


If I only can get the tv-out to work on linux then my migration from windows to linux is complete

Thanks in advance
Svenneman is offline   Reply With Quote
Old 10-12-04, 08:52 AM   #2
Svenneman
Developer
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4
Default Re: CRT - TV in cloned mode just wont work

bump
Svenneman is offline   Reply With Quote
Old 10-20-04, 10:21 AM   #3
Svenneman
Developer
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4
Default Re: CRT - TV in cloned mode just wont work

bump
Svenneman is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
320.17 can't detect video modes on Lenovo laptop tadawson NVIDIA Linux 13 07-14-12 01:40 AM
Very slow X startup Jeremy NVIDIA Linux 96 05-23-03 10:11 AM
Error messages... HELP!!!! Imperito NVIDIA Linux 3 09-24-02 10:46 PM
Nvidia GF4 MX 440 + Mandrake tomchristopher NVIDIA Linux 3 08-18-02 09:42 AM
nVidia drivers + Red Hat Linux 7.3 Error404 NVIDIA Linux 17 08-16-02 11:34 AM

All times are GMT -5. The time now is 06:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.