Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-26-04, 12:59 PM   #1
Omega53
 
Omega53's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Hurricane Alley AKA FLORIDA
Posts: 842
Thumbs up Something I noticed about the Far Cry 1.3 patch

My performance was horrible and I figured something had to be wrong. So I completely unistalled farcry and reinstalled it and then installed the 1.3 patch right away. I noticed a huge difference in performance. About double the fps. So if you are having horrible fps you might want to give this a try.
__________________
THERMALTAKE XASER VA8000BWS
ASUS A8N-SLI Deluxe NF4
[COLOR=Green]XFX|7800GTX[/COLOR] 256M @ [COLOR=Green]490/1300[/COLOR]
Venice 3000+ 64 @ [COLOR=Red]2.5ghz (278 FSB)[/COLOR]
1 GiG Cosair XMS 2.5-3-3-6 @ [COLOR=Blue]230Mhz[/COLOR]
19" Viewsonic G90f
[URL="http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1275491"]8600 3D Mark 05[/URL]
Omega53 is offline   Reply With Quote
Old 10-26-04, 01:15 PM   #2
Ninjaman09
Takin 'er easy
 
Ninjaman09's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Jowjah
Posts: 6,687
Default Re: Something I noticed about the farcry 1.3 patch.

Do you mean with HDR, or just in general? My performance actually increased quite noticably but HDR runs terrible (30fps max).
__________________
Core i7 920 @ 3.2 | ASUS P6T Deluxe V2
6GB Mushkin DDR3-1600 RAM
eVGA GTX 570 SC | Auzen X-Fi Prelude 7.1
CORSAIR CMPSU-850TX
Dell U2410
Ninjaman09 is offline   Reply With Quote
Old 10-26-04, 01:22 PM   #3
Ruined
Registered User
 
Ruined's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 2,447
Default Re: Something I noticed about the farcry 1.3 patch.

the 66.81 drivers have an issue with the 1.3 patch, try using an earlier set and it works okay
__________________
We're all in it together.

Intel Core 2 Quad Q6700 2.66GHz CPU | Intel G965WH mobo | 8GB (4x2GB) DDR2-667mhz CAS5 RAM (1066MHz FSB) | BFG GeForce 285 GTX OC 1GB | Dell E228WFP 22" DVI-HDCP LCD Monitor | 1TB Western Digital RE3 SATA2 Main Drive | 500GBx2 Western Digital RE3 SATA2 Scratch Drives in RAID0 | Western Digital RE3 1TB SATA2 Media Drive | External 2TB Western Digital MyBook Backup Drive | Adaptec eSATA 3.0gbps PCI-E interface | Sandisk External 12-in-1 Flash Card Reader | LG GGC-H20L HD DVD/BD reader, DVD writer | LG GGW-H20L HD DVD/BD reader, DVD/BD writer | Microsoft E4000 Ergonomic Keyboard | Logitech Trackman Wheel | Antec P182 ATX Case | Thermaltake ToughPower XT 850w modular PSU | KRK RP-8 Rokit Studio Monitors | Windows Vista Ultimate x64
Ruined is offline   Reply With Quote
Old 10-26-04, 01:27 PM   #4
superklye
 
Join Date: Jul 2004
Location: MKE
Posts: 13,629
Default Re: Something I noticed about the farcry 1.3 patch.

I wonder if my having the 1.2 patch installed has an impact--if uninstalling and going from 1.0 -> 1.3 would have any sort of impact?
superklye is offline   Reply With Quote
Old 10-26-04, 04:05 PM   #5
BioHazZarD
USCM Marine
 
BioHazZarD's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Sweden
Posts: 2,369
Send a message via MSN to BioHazZarD
Default Re: Something I noticed about the farcry 1.3 patch.

Lol i installed 1.3 over 1.2 and when i loaded a level i had like 2 fps it was horrible, will see if a reinstall helps.
__________________
Chieftec Miditower /w 5 case fans | Corsair 620W HX PSU | Asus M4N98TD EVO SLI | AMD Athlon2 X2 260 3,2GHz | Corsair 3GB PC3-10666 | eVGA Geforce GTX 460 1GB (336shader) | Samsung Spinpoint x2 250GB HD +SATA 320GB | SB Audigy 4 @ 2.1 | Samsung Syncmaster BX2331 TFT 23" running 1920x1080@60hz | Windows XP PRO SP2 | |
BioHazZarD is offline   Reply With Quote
Old 10-26-04, 05:00 PM   #6
Mr. Hunt
Rectal Gravy Connoisseur
 
Mr. Hunt's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Texas
Posts: 8,294
Default Re: Something I noticed about the farcry 1.3 patch.

I installed 1.3 right over 1.2 and am having no problems.
Mr. Hunt is offline   Reply With Quote
Old 10-26-04, 08:08 PM   #7
MUYA
 
Join Date: Jul 2002
Location: Hong Kong
Posts: 6,794
Send a message via MSN to MUYA
Default Re: Something I noticed about the farcry 1.3 patch.

I cannot install 1.3 over 1.2 + a special fcx.exe file from the sdk. Gonna have to uninstall and re-install..still quite disappointed by non AA in HDR rendering mode
__________________
I5-2500k@4.7GHz - MSI Z77A-GD65 - 4GB X2 A-DATA DDR3 1600 - Corsair H100 - Antec Quatro 850W
Gigabyte Windforce X3 GTX 680 OC - Dell 24" IPS
Intel 320 300 GB SSD - 1 TB Hitachi HDD - 2x 250 GB WD HDD
Corsair K90 - Corsair Venegance 2000 Headset - Razer Naga Epic
Corsair 600T Case
MUYA is offline   Reply With Quote
Old 10-27-04, 07:16 AM   #8
Marcos
think of me not at all
 
Marcos's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Americas
Posts: 845
Send a message via AIM to Marcos
Default Re: Something I noticed about the farcry 1.3 patch.

It says in the readme that Its not compatible with v 1.2? or did it just say savegames..... I dunno it was recalled for a reason.
__________________
[64 3500+][MSI Neo2 Plat] [6800gt][Audigy 2][Hamixada is a fag]


<-- worst. smiley. ever.
Marcos is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Far Cry 3 release pushed back to December News Archived News Items 0 06-26-12 11:40 AM
Far Cry 3 preview and E3 presentation footage News Archived News Items 0 06-06-12 09:30 AM
Dante's Peak: DmC Devil May Cry PC-Bound In 2013 News Archived News Items 0 05-22-12 04:50 AM
AMD kernel patch question redmoose NVIDIA Linux 2 09-07-02 07:16 PM
Soldier of Fortune 2 patch -=DVS=- Gaming Central 7 07-30-02 02:31 PM

All times are GMT -5. The time now is 01:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.