Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-18-02, 03:15 PM   #1
SlaYMode
GeForceFX 5800
 
SlaYMode's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Antella (Italy)
Posts: 21
Question 31.23 Ok - 41.91 Bad

I've installed the nv drivers version 31.23 (RPM) on this system:
- Athlon XP 1800+
- Epox mobo w chipset VIA KT266a
- GeForce 3 ti200 (Abit Siluro)
- kernel 2.4.18 (red hat 7.3)
- Xfree 4.0.2
they work very well.

when I try to install the new version 41.91 (I'm sure I've downloaded the right RPMs) X server started hanging on startup returning the error:
-no displays found-
So I had to come back to the older drivers (now they are working well as before).
It's very strange that a new version doesn't work when the old works perfectly.
Anyone has an idea?
thanks for help.

Last edited by SlaYMode; 12-18-02 at 03:21 PM.
SlaYMode is offline   Reply With Quote
Old 12-18-02, 03:54 PM   #2
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

Can you post your /var/log/XFree86.0.log from a run with 1.0-4191? "No Screens Found" is a very generic error message, and tells nothing out of context.

Are you making sure the kernel module is removed before installing 1.0-4191?

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 12-19-02, 03:29 AM   #3
SlaYMode
GeForceFX 5800
 
SlaYMode's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Antella (Italy)
Posts: 21
Default re to re

thanks for help
now i can't post my log for some logistics problems
i'm sure i removed the old kernel version.
in the xfreelog there is a warning:
- the chipset "GeForce3 Ti 200" in the video device is not supported by drivers.-
and the error is:
- no display devices found -(only this!!)
what's wrong?
SlaYMode is offline   Reply With Quote
Old 12-19-02, 12:33 PM   #4
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

Can you post the output of 'lspci -vvv'? Specifically, i'm interested to see the part about your video card.

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 12-20-02, 10:09 AM   #5
SlaYMode
GeForceFX 5800
 
SlaYMode's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Antella (Italy)
Posts: 21
Default lspci-stdout

this is the output of lspci

01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV20 [GeForce3 Ti200] (rev a3) (prog-if 00 [VGA])
Subsystem: ABIT Computer Corp.: Unknown device 610f
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Step ping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66Mhz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort - <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 248 (1250ns min, 250ns max)
Interrupt: pin A routed to IRQ 11
Region 0: Memory at e0000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M]
Region 1: Memory at d8000000 (32-bit, prefetchable) [size=64M]
Region 2: Memory at dc000000 (32-bit, prefetchable) [size=512K]
Expansion ROM at <unassigned> [disabled] [size=64K]
Capabilities: [60] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot -,D3cold-)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
Capabilities: [44] AGP version 2.0
Status: RQ=31 SBA- 64bit- FW- Rate=x1,x2
Command: RQ=31 SBA- AGP+ 64bit- FW- Rate=<none>
SlaYMode is offline   Reply With Quote
Old 12-20-02, 03:43 PM   #6
Soul-Crusher
Leadtek 6800GT
 
Join Date: Aug 2002
Location: Albuquerque, NM, USA
Posts: 195
Send a message via ICQ to Soul-Crusher Send a message via AIM to Soul-Crusher Send a message via Yahoo to Soul-Crusher
Default

Make sure you're loading nvidia as the module name instead of NVdriver. As root, type modprobe nvidia and see if it loads.
__________________
"Floating in a dream-like state, I am the emporer of a parallel universe." --Arch Enemy
My xorg.conf file
Soul-Crusher is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Highly Scripted ' Battlefield: Bad Company's TV Show News Latest Tech And Game Headlines 0 10-09-12 09:00 AM
Podcast: When Big Data Goes Bad ' This Week on Radio Free HPC News Latest Tech And Game Headlines 0 09-23-12 03:50 PM
Bad News For Intel May Not Be So Bad For Nvidia News Latest Tech And Game Headlines 0 09-09-12 12:00 AM
Breaking Bad Magnets: How Do They Work? News Latest Tech And Game Headlines 0 07-17-12 05:40 PM
Fatal upgrade: from bad (8800 GTS) to worse 9GTX 560 Ti) ssnyder NVIDIA Linux 1 07-01-12 08:14 PM

All times are GMT -5. The time now is 04:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.