Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-23-02, 03:23 PM   #1
ant
A GeForced Ant
 
ant's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: An Ant Farm
Posts: 348
Question Running GL screen savers goes black & rivatv causes corruption?

Is anyone having problems with Really Slick XscreenSavers (http://rsxs.sourceforge.net/) going black after about ten minutes or so (not sure exactly how many minutes)? I checked the settings in Xscreensaver (e.g., change screen savers, black out, etc.), and things look fine. The regular default 2D screen savers like xmatrix doesn't do this. The black out does not mean monitor went to sleep (light was still green).

Does it sound like the latest NVIDIA driver issue? I compiled with the .src.rpm files. I am using Red Hat Linux v7.2 with compiled Kernel v2.4.20, Leadtek GeForce4 Ti4200 (128 MB of RAM), 512 MB of RAM, etc.

[ADDED another problem] Also, read below about using RivaTV (http://rivatv.sourceforge.net/) seems to corrupt my desktop (fruity colors, corruption, etc.). I didn't have this problem before 41.91 drivers.

Thank you in advance.
__________________
Ant @ The Ant Farm (http://antfarm.ma.cx) and Ant's Quality Foraged Links (http://aqfl.net).

Last edited by ant; 12-27-02 at 12:34 PM.
ant is offline   Reply With Quote
Old 12-23-02, 06:47 PM   #2
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

Send a report to linux-bugs@nvidia.com with details, and we'll look into it.

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 12-23-02, 06:50 PM   #3
ant
A GeForced Ant
 
ant's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: An Ant Farm
Posts: 348
Default

Quote:
Originally posted by Andy Mecham
Send a report to linux-bugs@nvidia.com with details, and we'll look into it.

--andy
Well, first of all. I want to be sure this is a bug and not a weird configuration. I want to see if anyone else is noticing this. Bascially, download the screen saver from the URL I provided above and run it for an hour.
__________________
Ant @ The Ant Farm (http://antfarm.ma.cx) and Ant's Quality Foraged Links (http://aqfl.net).
ant is offline   Reply With Quote
Old 12-27-02, 12:31 PM   #4
ant
A GeForced Ant
 
ant's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: An Ant Farm
Posts: 348
Default

Quote:
Originally posted by Andy Mecham
Send a report to linux-bugs@nvidia.com with details, and we'll look into it.

--andy
Andy, if you want to test it. This is what I did:

1. Compile Kernel 2.4.20 from kernel.org in Red Hat Linux v7.2 (I updated everything installed from up2date and Ximian's red-carpet).

2. Used NVIDIA drivers 41.91 src.rpm to compile. Everything was fine here. I removed the last version of driver set and install the new one.

3. I tested the X, RTCW, and Q3A mods. No problems. No slow downs or anything odd.

4. Downloaded and compiled Really Slick XScreenSavers (rsxs) from http://rsxs.sourceforge.net/. I installed them, and they worked but I had the symptoms I mentioned.


Also, it seems like rivatv (http://rivatv.sourceforge.net/) likes to corrupt my desktop with the 41.91 drivers.
__________________
Ant @ The Ant Farm (http://antfarm.ma.cx) and Ant's Quality Foraged Links (http://aqfl.net).
ant is offline   Reply With Quote
Old 12-28-02, 12:57 PM   #5
ant
A GeForced Ant
 
ant's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: An Ant Farm
Posts: 348
Default

I found out the video corruption with RivaTNT is a bug:

Date: Sat, 28 Dec 2002 18:36:08 +0100 (CET)
From: stefan <stefan@lkcc.org>
To: Phillip Pi <philpi@apu.edu>
Cc: RivaTNT <rivatv-devel@lists.sourceforge.net>
Subject: Re: [rivatv-devel] NVIDIA 41.91 & RivaTV v0.8.1

On Fri, 27 Dec 2002, Phillip Pi wrote:

> Hi!

Hello!

> Does anyone have problems with the newest NVIDIA drivers in Red Hat Linux
> 7.2 and using RivaTV v0.8.1. I have a Leadtek GeForce4 Ti 4200 (VIVO; 128
> MB of RAM). You can see my primary computer setup at:
> http://alpha.zimage.com/~ant/antfarm.../computers.txt ...
>
> Basically after running the modprobe rivatv and XawvTV, I get graphic
> corruption (e.g., random static fruit color mess) on my beautiful desktop.
> XawvTV looked fine with the video feed. I have to restart X to get rid of
> the mess. I did not have this problem with the previous NVIDIA drivers.

This is a bug (also noted in the bug tracker at sf) which is hard to fix.
Consider it as "normal". The "random static fruit color mess" is the
video picture inside the frame buffer (in UYVY color format) which
overlaps with existing X driver buffers.

Thanks for using RivaTV,
stefan@lkcc.org
__________________
Ant @ The Ant Farm (http://antfarm.ma.cx) and Ant's Quality Foraged Links (http://aqfl.net).
ant is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Resume after suspend with lock screen = black screen brblueser NVIDIA Linux 0 08-21-12 06:06 PM
Black Screen In Game with new Palit 670 Jetstream 2gb NvViolator NVIDIA Windows Graphics Drivers 0 08-18-12 07:14 PM
302.17 and black screen - KDE Zielony NVIDIA Linux 1 07-11-12 07:26 AM
Black screen after switching between graphical virtual consoles five times rrr-wtf NVIDIA Linux 1 05-21-12 04:40 PM
Black screen and lockup on startx. redmoose NVIDIA Linux 4 09-18-02 11:53 AM

All times are GMT -5. The time now is 12:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.