Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-06-05, 11:28 PM   #1
cheekster
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 10
Default Quadro FX 4400 nvidia-settings tells me only 256Mb mem

We've just installed a new Quadro FX 4400 into a new HP XW6200 with Red Hat WS3 Update 4.

The performance is much slower than expected.

When I start the nvidia-settings tool it tells me that I've only got 256Mb of memory - should this be 512 Mb ?
cheekster is offline   Reply With Quote
Old 04-07-05, 12:58 AM   #2
erek
 
erek's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: USA
Posts: 220
Send a message via ICQ to erek Send a message via AIM to erek
Default Re: Quadro FX 4400 nvidia-settings tells me only 256Mb mem

according NVIDIA's website the Quadro FX 4400 should have 512MB of memory..
__________________
[b]Linux localhost 2.6.11 #3 Sat Mar 19 14:50:03 EST 2005 i686 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ AuthenticAMD GNU/Linux[/b][center]
[color=blue]EPoX 9NDA3+ Socket 939 nForce 3 Ultra[/color][b] * [/b][color=blue]2x 512MB Mushkin Dual Basic PC3200 (@ CAS 2.0-3-3-6 1T)[/color][b] * [/b][color=blue]"BFG" GeForce 6800 GT "OC" (@OEM 370/1000)[/color][b] * [/b][color=blue]LSI Logic Ultra 160 SCSI-3 Single Channel 64-Bit Controller[/color][b] * [/b][color=blue]Creative Labs Soundblaster Audigy[/color][b] * [/b][color=blue]Intel Pro 100 S Desktop adapter[/color][b] * [/b][color=blue]Seagate Cheetah 15k.3 18GiB 15K RPM Ultra 320[/color][b] * [/b][color=blue]Seagate Cheetah X15 36LP 18GiB 15K RPM Ultra 160[/color][b] * [/b][color=blue]Samsung Spinpoint 40GiB 5400 RPM ATA100[/color][b] * [/b][color=blue]Samsung 48X ATA33 CD-ROM.[/color][/center][indent]
[b]Kernel[/b]: Vanilla [url="http://frozenarctic.com/erek/SERENA.txt"][u]2.6.11[/u][/url].
[b]Settings[/b]: 4kB stacks, regparm, pre-emptive, deadline i/o scheduler, fast writes on, sideband addressing on.
[b]Video/Sound drivers[/b]: NVIDIA x86-1.0-7174 / ALSA 1.0.9_rc3[/indent]
erek is offline   Reply With Quote
Old 04-07-05, 01:04 AM   #3
cheekster
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 10
Default Re: Quadro FX 4400 nvidia-settings tells me only 256Mb mem

that is my point.

with the 7174 drivers, which don't seem to support the Qadro FX 4400, is this normal behaviour, or does it indicate a hardware problem?
cheekster is offline   Reply With Quote
Old 04-07-05, 07:54 AM   #4
Spyke
Foxie
 
Spyke's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Canada
Posts: 618
Send a message via AIM to Spyke Send a message via MSN to Spyke Send a message via Yahoo to Spyke
Default Re: Quadro FX 4400 nvidia-settings tells me only 256Mb mem

Look in the XOrg.log file in /var/log to see how much memory it really sees.
__________________
Gaming:
Intel i7 980X @ 4GHz | ASUS Rampage III Extreme | GTX 480 3Way SLI @ 900Mhz | Koolance VID-NX480 | Corsair Obsidian 700D
Corsair H70 CPU Cooler | EK-FB RE3 | Corsair AX1200 | Black Ice SR1 360 | 240GB OCZ Revodrive X2 SSD | Windows 7 Ultimate
12GB Corsair Dominator GT @ 8-8-8-24-1T DDR3-1600 | Onkyo TX SR-707 | 70" Sharp Aquos LCD | KEF Audio 5.1 C3/C6LCR/C7
Workstation:
Intel i7 920 D0 @ 4GHz | ASUS Rampage II Extreme | GTX 480 @ 800Mhz | Koolance VID-NX480 | Lian-Li V1200B | Corsair HX1000
EK NB ASUS HP | Watercool HeatKiller 3.0 | Feser Extreme X-360 | 2x160GB Intel X25-M SSD RAID0 | 4x2TB WD20EARS RAID10
12GB Corsair Dominator @ 8-8-8-24-1T DDR3-1600 | Creative X-Fi Titanium | Pioneer DVR-212D | Gentoo Linux
Dell 3008WFP | JohnBlue JB3 | CityPulse DA2.03e II DAC | KingRex T20U w/ Modded Auricaps & PSU | Glow Audio Sub One
Server:
Quad Socket Opteron 8356 (16 cores) @ 2.3GHz | Supermicro H8QMi-2 | Supermicro 2U Chassis | Redundant 1200W PSU
32GB 2GBx16 DDR2-667 ECC | 4x 300GB Cheetah SAS RAID10 | Adaptec 5805 512MB w/BBU | Colocated | Gentoo Linux
Spyke is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dell Precision 690 with a nVidia Quadro 3450 Cr0t NVIDIA Linux 9 08-16-12 03:53 PM
Choosing The Right GPU To Take Adobe Workflows To The Max News Archived News Items 0 05-29-12 06:40 PM
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 09:35 PM

All times are GMT -5. The time now is 12:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.