Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-18-05, 08:58 PM   #1
siersmak
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 23
Exclamation XiD errors on Quadro FX 3400 PCI-E

I've got the following configuration, built on the nForce Professional 2200 chipset:

dual 250 Opterons
8 GB RAM
Nvidia Quadro FX3400
250 GB SATA HD

I've installed Suse 9.2 x86_64 on this machine, with the X86-64 NVIDIA driver version 1.0.7174 installed. If I pass the 'noapic' option to Grub, I can start X windows. Hardware acceleration is enabled, but some of my OpenGL apps are behaving strangely. glxgears reports around 15000 FPS, which is great, but the apps that behave strangely appear that they are not consistently swapping buffers. Basically, the app draws the scene normally for a period of time, then it will suddenly stop drawing the scene -> the first sign of trouble is that the scene will get corrupted (it appears that there isn't enough video memory, even though I am certain there is because it looks fine on cards with much less memory). If I resize my app, the app begins drawing the scene normally again.

This is not exactly repeatable, but it happens frequently enough to be a problem.

I have never had this problem on any of my AGP NVIDIA cards. Was the PCI-Express a bad choice??

I hope someone has some advice for what I can do.

Thanks,
Ken

Last edited by siersmak; 04-19-05 at 12:57 PM.
siersmak is offline   Reply With Quote
Old 04-19-05, 12:54 PM   #2
siersmak
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 23
Exclamation XiD errors on Quadro FX 3400 PCI-E

I've narrowed down the problem quite a bit since I posted my original vague post.

I'm getting Xid errors on this card, seems similar to http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=49117, but on a PCI Express Quadro card. Usually, the problem will manifest itself as my app simply failing to redraw the scene correctly, and it will return to drawing correctly if I resize my app. On occasion, X will lockup with these Xid errors, and I'll have to login remotely and reboot the machine. Here's myore information about my system:

dual 250 Opterons
8 GB RAM
MOBO: nForce Professional 2200 Chipset
Nvidia Quadro FX3400
250 GB SATA HD
Suse Linux 9.2 X86-64
Kernel 2.6.11-7
NVIDIA graphics driver: 1.0-7174
NVIDIA NFORCE driver: 1.0-0301
siersmak is offline   Reply With Quote
Old 04-19-05, 01:01 PM   #3
siersmak
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 23
Exclamation Re: XiD errors on Quadro FX 3400 PCI-E

Here's my most recent bug report...
Attached Files
File Type: zip nvidia-bug-report.log.zip (25.8 KB, 274 views)
siersmak is offline   Reply With Quote
Old 04-21-05, 09:48 PM   #4
mmarkev
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 5
Default Re: Quadro FX 3400 PCI-E not swapping buffers?

Hi siersmak, unrelated to your problem - have you tried using your FX 3400 with pseudocolor overlays? I wonder if this card can do the advertised full 8-bit deep overlays, not 5-bit (as the lower-end Quadro FX 500 that I've tried does). I'm trying to find out if this is a driver issue common to all cards or a hardware limitation on that one card.

If not too much trouble, could you set the following options in your xorg.conf (or XFree86.conf), in section describing the card:

Option "CIOverlay" "yes"
Option "OverlayDefaultVisual" "yes"

then start X server in 24-bit mode and run xdpyinfo? (I've just asked another guy with FX 4400 to do the same.)

Thanks in advance
Maxim
mmarkev is offline   Reply With Quote
Old 04-21-05, 11:39 PM   #5
siersmak
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 23
Default Re: Quadro FX 3400 PCI-E not swapping buffers?

Sorry, can't help you. Just delivered the machine in it's half assed state to our customer.

-KS
siersmak is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Choosing The Right GPU To Take Adobe Workflows To The Max News Archived News Items 0 05-29-12 05:40 PM
X Failed to load NVdriver c00lr4c3r NVIDIA Linux 13 10-22-02 01:44 PM
Need help to get the X to work on my Acer TravelMate 630 knchee NVIDIA Linux 16 09-19-02 10:16 PM

All times are GMT -5. The time now is 01:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.