Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-30-05, 10:50 AM   #1
Ikshaar
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 72
Default Xid error causes by temperature 77C !? (solved by fan!)

Hi,

There is many Xid errors but as none of the symptoms I read seems to be same, I start new thread...

Symptoms:
- on 6629 driver, playing games (WoW) causes screen to "jump" when temperature of card reach ~77-78C. It is associated with line in /var/log/messages:

Apr 30 07:16:10 axp NVRM: Xid: 23, L1 -> L0
Apr 30 07:16:10 axp NVRM: Xid: 6, PE0002 1710 80000000 00295938 00000000 000000d4

If I don't stop game will crashed within minutes as these erros become more and more frequent.

- on 7174 driver, at same temperature, i loose display, X is uniform color. Game is fine, X also. I can swicth workspace and everything is fine. I can quit game if click correctly. Error associated is :

Apr 30 11:03:21 axp NVRM: Xid: 23, L1 -> L0
Apr 30 11:03:21 axp NVRM: Xid: 6, PE0003 180c 02570256 0068fb38 00000000 000000d4

BUT in both cases, adding an extra fan blowing directly on card to keep temperature down, keeping temperature at ~74C solves it !!! But 77 is not "hot" per se. This is way below high limit of normal functionning.

Idle temperature is ok (54C). So probably not a sensor bug either.

So now I wonder, is this Xid pb a driver bug ? or a card design flaw ??!!

{BFG 6800GT - original cooling from BFG - no overcloking.}
Ikshaar is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.