Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-25-03, 09:43 PM   #1
richunger
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 8
Default nForce2: "full screen" isn't

I'm running an nForce2 board with the IGP (and a single LCD display) and the binary drivers. When I run something full screen (mplayer, tuxracer, xawtv), I actually get a small area the size of the original window in the middle of an otherwise black screen.

Rich
richunger is offline   Reply With Quote
Old 01-26-03, 09:35 AM   #2
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

Are you sure you're loading the XFree86-VidModeExtension X extension? You can check with xdpyinfo -- the last few screens of lines are info on visuals, and just before that is the list of loaded extensions. If you don't see XFree86-VidModeExtension listed there, then you don't have it loaded.

I'm not quite sure how to load it, but I think it has something to do with the SubSection "extmod" in your Section "Modules" in your XF86Config(-4) file. But check to see if it's loaded before trying to get it to load, obviously.
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 01-26-03, 02:22 PM   #3
richunger
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 8
Default

I hadn't checked, but yes, it's in there:

number of extensions: 30
BIG-REQUESTS
DOUBLE-BUFFER
DPMS
Extended-Visual-Information
FontCache
GLX
LBX
MIT-SCREEN-SAVER
MIT-SHM
MIT-SUNDRY-NONSTANDARD
NV-CONTROL
NV-GLX
NVIDIA-GLX
RECORD
RENDER
SECURITY
SHAPE
SYNC
TOG-CUP
XC-APPGROUP
XC-MISC
XFree86-Bigfont
XFree86-DGA
XFree86-Misc
XFree86-VidModeExtension
XInputExtension
XKEYBOARD
XTEST
XVideo
XVideo-MotionCompensation
richunger is offline   Reply With Quote
Old 01-26-03, 06:33 PM   #4
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

Hmm... I'm not sure then.

Anyone else?

:-/
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 01-27-03, 12:42 AM   #5
richunger
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 8
Default

Just discovered I can get full-screen with mplayer by forcing the output protocol to xv (-vo=xv). It had been defaulting to X11.

Tried the same thing with xawtv, but it didn't work.
richunger is offline   Reply With Quote
Old 01-28-03, 03:29 AM   #6
richunger
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 8
Default

update, for those with the same problem: I figured out how to get xv output on xawtv. I had to load a "v4l" in the "Modules" section of my XF86Config-4. Evidently, this enables xvideo extensions for the v4l driver.

Oddly enough, when I run with xv enabled, and then I quit xawtv (or mplayer, or any other program viewing through my tv card), the audio from the tv card just keeps on going... very strange.

When i run xawtv -noxv, this doesn't happen (but of course I'm back to where I started, without fullscreen).
richunger is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Looks like I'm buying a nForce2 board ATI LoVeR 9700 CPUs, Motherboards And Memory 15 10-20-02 03:08 PM
nforce2 w/ 1900+ thegamedisturb CPUs, Motherboards And Memory 4 10-05-02 08:09 PM
nforce2 question. Nutty CPUs, Motherboards And Memory 3 10-05-02 12:52 PM
Where are nforce2 mobos? Fotis Rumor Mill 2 09-03-02 08:16 PM
nForce2 Linux support synonymy NVIDIA Linux 4 08-03-02 12:24 AM

All times are GMT -5. The time now is 02:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.