Go Back   nV News Forums > Software Forums > General Software

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-30-03, 07:04 PM   #1
Demiex
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 47
Default Assert failed when media apps run

Wierd error now occurs whenever i try to run some sort of .mpeg .avi .mov anything that has to do with video. Its whenever i CLICK on some media files, not all of them mind u, just some. Not sure why, none of them are any different from each other. Some run after the error, some don't. Well here is the error, hope u guys can be of some help:

Warning box:
Title: ASSERT Failed
!FAILED(hr)
At line 777 of d:\xpclient\multimedia\dshow\filterus\dexter\media det\mediadet.cpp. Continue?(Cancel to debug)
Yes No Cancel

Yes continues on opening the file which sometimes plays, no goes into a soft crash with the screen goin blank then refreshing, cancel does the same. This is with RealPlayer, with Windows media player, it just says the module is missing. Oh yah, this seems to be related to me installing the Direct X 8.1 SDK for development. Any help

Demiex
Demiex is offline   Reply With Quote
Old 01-30-03, 10:20 PM   #2
Demiex
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 47
Default

Ok, anyone know of any good IT tech sites that i can post there for help then? I now know too that it only doesn't work with .avi files and .wma files. .mpeg works fine and i tried reinstalling the divx codec, still doesn't work

Demiex
Demiex is offline   Reply With Quote
Old 01-31-03, 08:02 AM   #3
de><ta
prodigy
 
de><ta's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: USA, NY
Posts: 1,100
Default

LOL
Sounds like a bug, distributed copies for the public release should not have assert statements in the code.

I do not really know how this is related to directX sdk. Ok this is kinda corny, but have you tried seeing if you can just comment out that assert statement, i remeber doing that once for some mod and it worked.

My only other suggestion is to report this bug at the XP help site. Try snooping around there and seeing if anyone else has such problems too.
__________________
IBM T60p | Intel Core 2 Duo T7200 | 2GB PC2-5300 | ATi M X1700 256MB | 100GB 7200rpm SATA

///m-powered | Intel i7 920 | EVGA x58 | 6GB DD3 1600 | EVGA GTX 285 SSC | 150GB VelociRaptor

Drag racing is for fast cars. Autocrossing is for fast drivers.
de><ta is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Regression with 295.33 and GeForce GT 240 maro NVIDIA Linux 16 06-29-12 06:47 PM
Great apps for Release Preview: third-party Metro apps in Windows 8 News Archived News Items 0 06-02-12 03:10 AM
Exascale Apps Pave Way To Supercomputing Greatness News Archived News Items 0 05-16-12 11:30 PM

All times are GMT -5. The time now is 01:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.