Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-30-05, 03:53 PM   #1
jacen
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Valparaíso, Chile
Posts: 37
Default DVD 5.1 sound with Nforce2 problem

Hi everyone!!

I have an Asus A7N8X-Deluxe Mobo, with a nforce2 MCP-T chipset, i.e. Soundstorm.

The problem: I can not use the 5.1 sound with DVD's. I have tried several players: Xine, Ogle, mplayer, and every one has problems wih the sound. Xine says "the decide is bussy", ogle can't play and then the sound is muted until I reset te machine, mplayer plays 5.1 very poorly, i.e., with low quality.

I have analog speakers (Creative Inspire 5200). I am using Mandriva (mandrake) 2005, kernel 2.6.11-12 custom (the original from MDK but just changed the CPU to Athlon ), and the 1.0-0301 drivers from Nvidia.

I apreciate any help, even if you say you have no problem at all.

Bye!!!
jacen is offline   Reply With Quote
Old 07-30-05, 07:40 PM   #2
ricercar
fugue master
 
ricercar's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: silicon valley
Posts: 1,603
Arrow Linux with a DVD 5.1 is a fantasy for me.

I use A7N8X VM400 boards for testing at work, and I'm pleased when nForce2 audio works at all under Linux. I think I'm still using 2.4 kernels: SuSE 9.x or RHEL3WS9.
__________________
I used to drive a Heisenberg, but whenever I'd glance at the speedometer, I'd get lost.
ricercar is offline   Reply With Quote
Old 08-01-05, 12:07 PM   #3
jacen
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Valparaíso, Chile
Posts: 37
Default Re: DVD 5.1 sound with Nforce2 problem

Hi!

I managed to configure Ogle to play well the DVD's, but now I have another problem that appears just with the 5.1 sound:
the channels rear left and center are changed. This happens with DVD's (xine, mplayer, ogle), and with DIVx ac3 movies.

¿Does someone know how to fix this?.

I have analog speakers Creative Inspire 5200.

Bye!!!
jacen is offline   Reply With Quote
Old 08-12-05, 03:51 PM   #4
jacen
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Valparaíso, Chile
Posts: 37
Default Re: DVD 5.1 sound with Nforce2 problem

I finally could fix it, but only with ogle, If someone needs it:

In the /etc/oglerc file I changed the positions of center and rear left channels, and now it works great!!!

I can change the channels in mplayer, but the sound quality is bad. Xine won't let me manage the channels.
jacen is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem connecting Pioneer VSX-S300 to Nvidia Ion - flat panel scaling solves it? wild_oscar NVIDIA Linux 3 06-17-12 08:18 AM
Official nForce 2 Thread Matthyahuw CPUs, Motherboards And Memory 148 04-16-03 05:39 AM
My UT2003 Tweak Guide DXnfiniteFX Gaming Central 48 10-31-02 12:59 AM
nForce sound locking up system shroom NVIDIA Linux 4 09-16-02 02:50 AM

All times are GMT -5. The time now is 01:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.