Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-08-03, 11:28 PM   #1
devnull
On Deer Patrol
 
Join Date: Jan 2003
Location: 3rd rock from the sun
Posts: 43
Default What's the deal? These drivers (3123s) work fine on my P3 1GHz, but not on my P4 1.6

I am running Mandrake 9.0 with the following setup:

Motherboard: PC-Chips M920
CPU: Pentium 4 Williamette 1.6GHz
RAM: 512MB PC133
Video: Eagle GeForce 4 MX440 64MB AGP4x

I have tried all possible combinations on your driver site, used the NVchooser.sh file, installed from src.rpm, rpm, and tar.gz, tried the drivers that came with my card, and followed the README instructions exactly. No matter what I do, X-Windows will NOT start. It errors out with "(EE) Failed to initialize nvidia kernel module!"

This is not your fault. As I mentioned before, these same drivers (the 3123s) have installed perfectly on my P3 1GHz, and I am QUITE satisfied with them. I have been a fan of NVIDIA ever since the Riva TNT2, which, btw, I still have installed in a P2 300 in perfect working order. But for some reason, these drivers refuse to work properly on my P4.

One more thing. Since I installed from .tar.gz, I cannot remove them using rpm -e NVIDIA_GLX and rpm -e NVIDIA_kernel. How do I uninstall these drivers properly? Can I just delete the entire directories?
devnull is offline   Reply With Quote
Old 02-09-03, 12:02 AM   #2
devnull
On Deer Patrol
 
Join Date: Jan 2003
Location: 3rd rock from the sun
Posts: 43
Default

Nevermind guys. For those of you having the same problem as me, here's a little piece of advice:


I stumbled upon a post by bwkaz, who is apparently one of the admins of this forum. He suggested in another thread that we check to make sure PNP OS is set to Off, and Allocate memory to PCI VGA is set to On. Needless to say, the NVIDIA splash screen came right up after delaying about a minute.

Thanks a lot bwkaz, your a genius!
devnull is offline   Reply With Quote
Old 02-09-03, 10:03 AM   #3
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

Quote:
Originally posted by devnull
bwkaz, who is apparently one of the admins of this forum.
Not an admin, I've just been using the drivers for quite some time.

Happy to help, in any case. That was what I was going to say here, too -- check dmesg for the reason the driver won't initialize, and you'll probably come up with PnP OS/Assign IRQ.
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radeon 9700 not all that? sancheuz Other Desktop Graphics Cards 200 10-12-02 10:31 PM
GForce drivers installed...but dont work tomfullery NVIDIA Linux 6 09-22-02 09:23 AM

All times are GMT -5. The time now is 10:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.