Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-11-03, 11:40 PM   #1
scorpious007
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Elkton, MD
Posts: 2
Question GeForce4 MX 420 and Mandrake 8.1

I have downloaded the source tars. They have been built. They have been installed.

I have made the neccesary changes to the following files

/etc/modules

replaced NVdriver with nvidia

/etc/modules.conf

replaced /dev/nvidia* nvidia with

char-major-195 nvidia

/etc/X11/XF86Config-4

add or changed the required areas

rebooted

took a look at /sbin/lsmod

nvidia is loaded but not being used even while I am in X


I am not sure if this is a Mandrake thing or a nVidia thing.

Can anybody shed some light on this for me?

Thanks

Jimmy
scorpious007 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-03, 07:52 AM   #2
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

If you add nvidia to /etc/modules, you do not need any alias in modules.conf.

However, if you have anything in modules.conf, it should not be char-major-195. char-major-195 is for systems that do not run devfs, and Mandrake 8.1 definitely does use it. The /dev/nvidia* alias that was there is right. Use it if you use anything.

However, as far as lsmod goes, is it showing an (unused) after the module, or does it just not list anything using it? My NVdriver (I'm still on 3123 -- 4191 has missing symbol issues in libGLcore on my system) isn't used by any other modules, but it doesn't say (unused). If yours does, you should probably post your XF86Config-4 file.
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 02-12-03, 09:21 PM   #3
scorpious007
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Elkton, MD
Posts: 2
Default Problem Solved

For whatever reason when I had my nvidia card installed during the installation I was not ever given a choice as to which X-server to install. It just installed XF86Dev version 3. something. So I removed the nvidia card and re-installed linux using an ATI card. This allowed me to choose the most recent X-server that shipped with ML8.1. I then downloaded the drivers source files complied them made all the necessary changes XF86Config-4 and left the modules files alone.

And so far I am working great. I've gotten this far before but I had always used the pre-complied drivers and they always broke at some point and I could never recover from that. I am still fairly new to linux. I've never stuck with it long enough to move past being a novice.

There is one thing I would like to know and that is how I would change my screen resolution without using the Mandrake Contol Center.

Later

Jimmy
scorpious007 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-03, 09:39 PM   #4
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default Re: Problem Solved

Quote:
Originally posted by scorpious007
There is one thing I would like to know and that is how I would change my screen resolution without using the Mandrake Contol Center.
See my Screen section:

Code:
Section "Screen"
    Identifier  "Screen 1"
    Device      "GeForce4 Ti 4200"
    Monitor     "My Monitor"
    DefaultDepth 24

    Subsection "Display"
        Depth       8
        Modes       "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
        ViewPort    0 0
    EndSubsection
    Subsection "Display"
        Depth       16
        Modes       "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
        ViewPort    0 0
    EndSubsection
    SubSection "Display"
        Depth       24
        Modes       "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
        ViewPort    0 0
    EndSubsection
    SubSection "Display"
        Depth       32
        Modes       "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
        ViewPort    0 0
    EndSubsection
EndSection
You would want to change the Modes line of the SubSection whose Depth corresponds to the DefaultDepth (or DefaultColorDepth) that's up higher. The first mode that's listed is the default resolution, and others are available with Ctrl-Alt-KeypadPlus and Ctrl-Alt-KeypadMinus
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
X Failed to load NVdriver c00lr4c3r NVIDIA Linux 13 10-22-02 01:44 PM

All times are GMT -5. The time now is 08:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.