Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-06-05, 01:56 PM   #1
nvneus
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 5
Default Corrupted image on tvout: tv encoder detected as wrong chipset

When I upgraded from 6111(2.6.10) to 8174(2.6.14) lost my working dual head setup.

I first noticed that the bottom of the screen while linux is starting up is placed about 4/5 from the top of the screen. Which I find strange because grub covers the whole screen.

When X is started this box becomes white and the rest of the screen is black. There is no signal.

But when I switch to the concole and back again. I get grey horizontal running stripes on my tv, but you can see that a picture is displayed (e.g. DISPLAY=:0.1 mplayer some.avi).

I've tried agpart to nvagp but no results. I tried different settings (EDID, refreshrates, renderaccel etc) for my tv but the image always ends up corrupted.
Attached Files
File Type: zip nvidia-bug-report.log.zip (22.3 KB, 126 views)

Last edited by nvneus; 12-07-05 at 08:02 AM. Reason: new information
nvneus is offline   Reply With Quote
Old 12-07-05, 08:01 AM   #2
nvneus
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 5
Default wrong detection tv encoder chip

My tv encoder is identified as:
--) NVIDIA(1): Detected TV Encoder: Brooktree 873
while I on my MSI G4Ti 4200-VTD8X there is a Philips SAA7114H.
Maybe this is causing the corruption
nvneus is offline   Reply With Quote
Old 12-07-05, 07:00 PM   #3
bloxyman
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 4
Default Re: Corrupted image on tvout (dual head)

Sounds very similar to my problem. I also have the very same gfx card and things were working perfectly until i upgraded to 8174 from 7676.

I really hope there is a solution, as i use the tvout on daily basis.
bloxyman is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Realy messed up dual head vdub12 NVIDIA Linux 1 09-15-02 12:26 AM
How do I get Dual Head working? Heath NVIDIA Linux 1 08-22-02 12:44 PM
mx 440 xtacy dual head and cli squid NVIDIA Linux 4 08-15-02 04:04 PM

All times are GMT -5. The time now is 01:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.