Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-24-05, 03:13 AM   #1
MoonWatcher
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 5
Default geforce 6200 go turbocache memory/font/picture corruption.

Hi list,

I ran into a few problems with my nvidia card.

I attached the nvidia-bug-report.log that was generated by you
shell script.

The laptop has been modified a little bit from the the spec, I replaced the 512mb of memory by 2gb of kingston memory. other then that it is still in its origional state. something that did bother me was that according to the spec it should have 256mb of video memory, but on my laptop it never reported more then 128mb. (using the 1.0.7676 driver)

after upgrading to version 1.0.8174 it only reports 64mb of video memory which is even less. I just tested 1.0-8178 and the bug is there as well.

if you look in the log you will see that there seems to be a memory allocation
issue. (line 766 of the nvidia-bug-report.log file)

(WW) ****INVALID MEM ALLOCATION**** b: 0xfc000004c0000000 e:
0xfc000004cfffffff correcting^G
(II) window:
* * * * [0] -1 *0 * * * 0xbde00000 - 0xddefffff (0x20100000) MX[b]
(II) resSize:
(II) window fixed:
* * * * [0] -1 *0 * * * 0xbde00000 - 0xddefffff (0x20100000) MX[b]

I also ran into a few graphics corruptions, which might or might not be a independent bug from the memory reduction because the memory reduction (from 128 to 64) occured in the versions beyond 1.0-7676:

World of Warcraft:
http://dndfreaks.xs4all.nl/other/bug/wow-1.png

Anarchy Online:
http://dndfreaks.xs4all.nl/other/bug/anarchy-1.png

Warcraft III:
http://dndfreaks.xs4all.nl/other/bug/warcraft3-1.png
http://dndfreaks.xs4all.nl/other/bug/warcraft3-2.png
http://dndfreaks.xs4all.nl/other/bug/warcraft3-3.png

most games I play are under cedega but graphics also seemed to go corrupt under native linux games.

I tested ut2004, savage and quake4 and they all had corruptions.
I tried messing around with agpgart and nvagp and I found that I could let the corruption in native games stop when using nvagp instead of agpgart. the corruptions under cedega stayed however. (and the loss in video memory stayed as well)

The corruptions do not seem to be random, it are always the same letters that corrupt, it is always the same part of a picture that corrupts, and it always corrupts the same way.

My operating system is debian sarge pure64
I am running my games in a chroot.
the chroot is running a 32bit version of debian sarge.
I also created a gentoo 32bit chroot to see if that would perhaps work arround the problems.

http://kapcoweb.com/p/static/docs/jc...o.html#sources
the gentoo chroot worked fine, but it didn't resolve the corruptions.

last thing I tried was to run the games using the X server from the gentoo chroot instead of debian sarge to see if perhaps there was something wrong with my X server. I got the X server to run just fine but it didn't make any difference either.

Anyone any hints as how to work around this?

Thanks, Mark Hannessen
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (92.9 KB, 168 views)
MoonWatcher is offline   Reply With Quote
Old 12-24-05, 05:43 AM   #2
hermier
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 26
Default Re: geforce 6200 go turbocache memory/font/picture corruption.

I'm not sure about it, but I think it's related to my bug: http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=61866
I don't see so many artefacts under diablo, but I mainly see the the bug, due to the pointer change that corrupt the memory on my secondary screen.
So far my bug was kinda ignored, hope this one will not since I think it's the same bug.
hermier is offline   Reply With Quote
Old 12-24-05, 08:46 AM   #3
MoonWatcher
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 5
Default Re: geforce 6200 go turbocache memory/font/picture corruption.

I don't think they are related,

because the graphics corruption I talked about existed in the 1.0.7676 driver as well, and yours didn't.
MoonWatcher is offline   Reply With Quote
Old 12-24-05, 08:48 AM   #4
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: geforce 6200 go turbocache memory/font/picture corruption.

@MoonWatcher: did you see the ****INVALID MEM ALLOCATION**** error messages with the Gentoo X server, as well?
zander is offline   Reply With Quote
Old 12-24-05, 09:10 AM   #5
MoonWatcher
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 5
Default Re: geforce 6200 go turbocache memory/font/picture corruption.

nice hint. I just tried it out and to my surprise the memory allocation error is not logged in the gentoo log file. the video memory however, does seem to be reduced to 64mb just like under sarge. (and the corruption exists as well) I attached both log files just in case it might come in handy.
Attached Files
File Type: txt sarge-XFree86.0.txt (44.8 KB, 181 views)
File Type: txt gentoo-Xorg.0.txt (27.9 KB, 178 views)
MoonWatcher is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What You Can Expect From GeForce GRID News Archived News Items 0 06-04-12 04:20 PM
Nvidia GeForce 301.42 WHQL drivers DSC NVIDIA Windows Graphics Drivers 5 05-29-12 10:12 PM
Enhance Max Payne 3, Diablo III with GeForce R300 Drivers News Archived News Items 0 05-22-12 06:30 PM
New GPU from Nvidia Announced Today, the GeForce GTX 670 News Archived News Items 0 05-10-12 01:50 PM
Gainward Unleashes the Sexy GeForce GTX 670 Phantom Graphics Card, Also launches the News Archived News Items 0 05-10-12 09:28 AM

All times are GMT -5. The time now is 06:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.