Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA FreeBSD

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-12-02, 02:40 AM   #1
julianp
Guest
 
Posts: n/a
Default Dual nvidia cards with Xinerama under FreeBSD

Hey all,
Previously I successfully had two GeForce2 cards (one AGP, one PCI) working under FreeBSD with Xinerama. This setup used the open source "nv" drivers. Therefore, there was no 3d accel support.

After installing the official FreeBSD drivers from nvidia, I found that nvidia.ko is only loading one card into it's registry. Here's the error from dmesg:

nvidia0: <GeForce2 GTS> mem 0xd0000000-0xd7ffffff,0xe6000000-0xe6ffffff irq 5 at device 0.0 on pci1

nvidia1: <GeForce2 MX 100/200> irq 10 at device 15.0 on pci0
nvidia1: Unable to allocate NVIDIA register resource.
device_probe_and_attach: nvidia1 attach returned 6

This is boggling my mind because both have different IRQ's (by the way I checked and neither of the cards share their IRQ's with any other device). Is it possible that the FreeBSD nvidia driver just doesn't support two cards? For now I'm using nvidia driver on the main screen and nv (non-accel) on the second.

Any help would be greatly appreciated.

By the way -- the system is 4.7-STABLE with XFree86 4.2.1
  Reply With Quote
Old 02-15-03, 03:41 PM   #2
microshaft
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 4
Default

Were you ever able to resolve this? I'm having a similar problem where the AGP card works fine but the PCI card does not. I'm not even sure if the driver supports multiple cards, at least, it's not clear either way.

(PCI card works fine by itself.)
microshaft is offline   Reply With Quote
Old 02-27-03, 02:39 PM   #3
Tarken
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: Tempe, AZ
Posts: 4
Send a message via ICQ to Tarken Send a message via AIM to Tarken
Default

I was able to get this working at one point, however it was extremely unstable... my system would hardlock all the time. I'm not entirely sure what the problem was, and I've never been able to get a response or any type of help no matter how many times I ask. Either way, here's the XF86Config I was using, if it's any help to either of you. If anybody knows more about this, please let me know. I'm currently only using one video card/monitor, and the other is just sitting there uselessly.
Attached Files
File Type: txt xf86config-multimonitor.txt (4.5 KB, 544 views)
Tarken is offline   Reply With Quote
Old 02-27-03, 02:45 PM   #4
microshaft
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 4
Default

I got it working fine.

Needed to enable this in my kernel (I think, present only in very recent stable.)

options PCI_ENABLE_IO_MODES

Which allowed the second card to be detected by the nvidia driver. At which point the X config was a piece of cake and is well documented elsewhere.
microshaft is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NVIDIA Showcases GPU Breakthroughs at IBC 2012 News Archived News Items 0 09-07-12 10:10 AM
The Nvidia Forums Are Still Not Available, Finally We Know Why News Archived News Items 0 07-14-12 05:10 AM
NVIDIA Preparing New Mid-range Kepler Graphics Cards (PC Perspective) News Archived News Items 0 07-11-12 12:10 AM
FreeBSD 9 Release with Nvidia 550 Ti configuration issues goga NVIDIA FreeBSD 0 05-23-12 08:34 AM
Rumor regarding lack of 680 availability ViN86 Rumor Mill 6 05-09-12 04:48 PM

All times are GMT -5. The time now is 09:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.