Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Legacy Graphics Cards

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-09-06, 06:40 PM   #1
panther64
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 5
Default Expertool and GF 6800GT Golden Sample

I have a Gainward U/2400 GF6800GT Golden Sample - expertool has always worked fine with all the menus working. Earlier this week my gfx card went faulty, just one of those things, and I sent it back to the place of purchase and was sent a replacement. When ive put the replacement in it works fine but im now not getting an enhanced mode button in expertool - its as though it isnt recognising the card as a golden sample - although im certain it is a GS. I have tried uninstalling and reinstalling expertool, including the version off the CD and the latest version off the web site, also tried removing and reinstalling the gfx card drivers ( 81.98 ) all to no avail.
Does anyone have any ideas on this? Is there a special way I need to remove expertool before reinstalling it? I have just been using add / remove programs.

Thanks for any help. System specs are below if needed.

Intel P4 3.2GHZ / 800MHZ FSB
Abit IS7-E ( Intel 865pe )
2GB Corsair TwinX Pro Dual DDR400 ( 2 x 1 GB )
Gainward U/2400 GF6800 GT Golden Sample
Creative Labs SB Audigy
40GB Samsung IDE
80GB Western Digital IDE 7200rpm 8MB
160GB Samsung SATA
Windows XP Home
DX 9c
panther64 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-06, 08:36 PM   #2
$n][pErMan
III%
 
$n][pErMan's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ohio
Posts: 3,726
Send a message via AIM to $n][pErMan
Default Re: Expertool and GF 6800GT Golden Sample

Can you still manually set the clocks in ExperTool?? (ie. not use the button but move the dials).
__________________
Intel® Core 2 Quad Q6600 G0 @ 3.51GHz (390 x 9 / 1.39v) | ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP LGA 775 Intel P965 (1236 BIOS) | OCZ GOLD 8GB (2GB x 4) DDR2 PC2-8500 Dual Channel (4-4-4-12 780Mhz/1.95V 1:1 Ratio) | EVGA GeForce GTX 770 DUAL SuperClocked 4GB (Currently @ 1240MHz Core / 7112MHz Memory) | Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS | Zalman CNPS9700 LED Ultra Quiet CPU Cooler | Samsung SSD 840 Series 256GB | ASUS ProArt 24in Widescreen LED 1920 x 1200 | Samsung DVD-RW-DL 18x Burner w/ lightscribe| SILVERSTONE OP650 ATX12V / EPS12V 650W Power Supply | AOpen 5.1 Surround sound system | Windows 7 Pro x64
100% Orthos Stable!
$n][pErMan is offline   Reply With Quote
Old 02-09-06, 09:27 PM   #3
panther64
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 5
Default Re: Expertool and GF 6800GT Golden Sample

yes I can manually move the dials round, I havent changed them yet tho but I can move it - its just the enhanced mode button aint there.
panther64 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-06, 02:12 PM   #4
panther64
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 5
Default Re: Expertool and GF 6800GT Golden Sample

anyone got any ideas I can try? I have only uninstalled expertool using control panel. this happened when I put my old card back in when my 6800 GT GS went faulty. Now ive put in my replacement 6800 GT GS in and the enhanced button isnt showing - I can click on the fan speed setting and move the dials around manually but the enhanced mode button aint there.

Thanks
panther64 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-06, 02:49 PM   #5
$n][pErMan
III%
 
$n][pErMan's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ohio
Posts: 3,726
Send a message via AIM to $n][pErMan
Default Re: Expertool and GF 6800GT Golden Sample

are you 100% sure its a GS they gave you???
__________________
Intel® Core 2 Quad Q6600 G0 @ 3.51GHz (390 x 9 / 1.39v) | ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP LGA 775 Intel P965 (1236 BIOS) | OCZ GOLD 8GB (2GB x 4) DDR2 PC2-8500 Dual Channel (4-4-4-12 780Mhz/1.95V 1:1 Ratio) | EVGA GeForce GTX 770 DUAL SuperClocked 4GB (Currently @ 1240MHz Core / 7112MHz Memory) | Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS | Zalman CNPS9700 LED Ultra Quiet CPU Cooler | Samsung SSD 840 Series 256GB | ASUS ProArt 24in Widescreen LED 1920 x 1200 | Samsung DVD-RW-DL 18x Burner w/ lightscribe| SILVERSTONE OP650 ATX12V / EPS12V 650W Power Supply | AOpen 5.1 Surround sound system | Windows 7 Pro x64
100% Orthos Stable!
$n][pErMan is offline   Reply With Quote
Old 02-10-06, 02:56 PM   #6
panther64
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 5
Default Re: Expertool and GF 6800GT Golden Sample

yeah certain - its GS box and even has the same small sticker on the back of the card itself which states "GF 6800 GT 256MB GS " exactly like my other one did
panther64 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-06, 11:43 PM   #7
$n][pErMan
III%
 
$n][pErMan's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ohio
Posts: 3,726
Send a message via AIM to $n][pErMan
Default Re: Expertool and GF 6800GT Golden Sample

If you have not tried .. I would try uninstalling expertool ... then your nvidia drivers.... use drivercleaner.... then install nvidia drivers and then install expertool. I have switched out drivers all the time on my machine and expertool keeps working for me with the enhanced button. I bet its just confused and holding the settings of your temp video card somehow. Make sure nothing of it is left when you uninstall.
__________________
Intel® Core 2 Quad Q6600 G0 @ 3.51GHz (390 x 9 / 1.39v) | ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP LGA 775 Intel P965 (1236 BIOS) | OCZ GOLD 8GB (2GB x 4) DDR2 PC2-8500 Dual Channel (4-4-4-12 780Mhz/1.95V 1:1 Ratio) | EVGA GeForce GTX 770 DUAL SuperClocked 4GB (Currently @ 1240MHz Core / 7112MHz Memory) | Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS | Zalman CNPS9700 LED Ultra Quiet CPU Cooler | Samsung SSD 840 Series 256GB | ASUS ProArt 24in Widescreen LED 1920 x 1200 | Samsung DVD-RW-DL 18x Burner w/ lightscribe| SILVERSTONE OP650 ATX12V / EPS12V 650W Power Supply | AOpen 5.1 Surround sound system | Windows 7 Pro x64
100% Orthos Stable!
$n][pErMan is offline   Reply With Quote
Old 02-12-06, 11:47 AM   #8
panther64
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 5
Default Re: Expertool and GF 6800GT Golden Sample

yeah thats probably what it is - can you send me a link for drivercleaner? Is there any specific files I need to look for and take off with regards to expertool or the nvidia drivers? registry entries, etc?

Thanks
panther64 is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.