Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-15-06, 09:24 AM   #25
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: Black screen/Lock up after installing Nvidia drivers? Heres how i fixed it...

@Circuit Breaker: the 'Removing NVIDIA TLS links...' message is generated by the /etc/init.d/nvidia-glx script; be sure you removed the nvidia-glx package - if you removed it without the --purge option, you'll need to manually delete the aforementioned script to keep it from altering the NVIDIA Linux graphics driver installation at startup.
zander is offline   Reply With Quote
Old 02-15-06, 10:02 AM   #26
Circuit Breaker
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 20
Default Re: Black screen/Lock up after installing Nvidia drivers? Heres how i fixed it...

Okay, get this...

Every time I uninstall the driver -- even before I started mucking around with it -- it would tell me it had been modified since install and would remove itself as best it could. No big deal, though it is a little odd.

Looking at my boot sequence, it always removed TLS at a certain spot in the sequence, so I went to /etc/rc2.d and looked for nvidia stuff. I found nvidia-glx and nvidia-kernel, and both are symlinks to /etc/init.d/nvidia-*.

So I open nvidia-glx and find where it's removing TLS. I don't notice until later that it's VERSION="1.0.8178". Perhaps it's left over from my previous Debian package install attempt? Anywhoo, it's being loaded at boot time, so I'll perhaps try an experiment later to uninstall via the script and then see if the files still exist and if so, remove them. Still, I see reference to /etc/default/nvidia-glx, for the sole purpose of forcing the use of TLS! So I edit that file, reboot, and now it says "Creating NVIDIA TLS links" instead of the former "Removing"... but it doesn't create them. I edit the init.d file again, and I now notice that in the "Creating" section, it removes them. Then it supposedly makes an attempt at creation with 'ln -s /usr/lib/nvidia/libnvidia-tls.so.$VERSION /usr/lib/tls/libnvidia-tls
.so.$VERSION', but it apparently fails as no links are created.

So I commented out the two modules of code there, because that's all they seem to do. I now get a syntax error on boot (so I just need to edit it again and be more careful this time) but at least my gears spin now.

Thanks again for your help!

CJ

*EDIT*
As it turns out, I use Opera, and when I open it, it opens to the last pages I viewed... but it uses its cache, so I didn't see your reply until after I posted mine.

Are you saying that the 7174 version does not use /etc/init.d/nvidia-glx? What about nvidia-kernel? I understand from your post that I can safely remove -glx, so can I safely remove -kernel as well? It doesn't seem to indicate a version in it like the -glx does.

So this tells me I am on the right track. Thanks again!
*/EDIT*
Circuit Breaker is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
monitor not recognised after installing nvidia drivers Horaciusl NVIDIA Linux 3 08-10-12 10:59 PM
[9800gt] Xorg black screen after installing nvidia driver HacKurx NVIDIA Linux 1 06-07-12 01:29 PM
NVIDIA Drivers Receive Windows 8 Certification News Archived News Items 0 06-01-12 05:30 AM
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 08:35 PM
Radeon 9700 not all that? sancheuz Other Desktop Graphics Cards 200 10-12-02 09:31 PM

All times are GMT -5. The time now is 04:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.