Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > General Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-15-06, 05:41 AM   #1
seeker
AKA seekermeister
 
seeker's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: At home
Posts: 1,442
Default Grub Boot Floppy

For something so simple, I'm having alot of problems making a boot floppy. I've been following the instructions here:

http://users.ameritech.net/gholmer/h...ot-floppy.html

On my first attempt, everything seemed to go okay, until the copy command returned this: cp: cannot stat `stage2': No such file or directory. It copied stage1 fine. I also tried the copy command for: /boot/grub/menu.lst, /boot/grub/device.map, and /boot/message, which indicated no problems, except on the latter portion about /boot/message, which said that it did not exist. Then I used the last command: dd if=/dev/hda of=/media/floppy/boot.mbr bs=512 count=1, which again did not indicate a problem. But after all of this, I viewed the content of the floppy and all that was there was stage1 of grub.

I loaded a new floppy and followed the sequence, until I got this:

linux:/media/floppy/boot/grub # cp stage1 stage2 /media/floppy/boot/grub
cp: cannot stat `stage1': No such file or directory
cp: cannot stat `stage2': No such file or directory

Now it appears that it can't even find stage1. I can only assume that these files do exist, since I am booted up to linux now. I hope that it didn't mess up something with grub though. Can anyone see what is going wrong?

EDIT: I took a look in /boot/grub and all of the files appear to be intact.
__________________
Rig 1: HAF 922, X2 4400+, Asus A8N32-SLI Deluxe , 4x1GB DDR400, 2x500GB, 1x80GB & 1x250GB + ESATCASE2 w/2x1TB HDs, LG CH10LS20 & GH22LS50, Samsung SH-S202N, Asus Xonar D2X,Creative 5.1, GTX460 SC, FusionHDTV7 Gold RT, Acer X233H, Arris TM520G, Cisco E3000, Scythe Kama, CM RS600 PS,HP 5510v,APC BX1000, XP x64, W7 & Kubuntu 9.10

Rig 2: Antec SX1040BII, A8N-SLI, 2x1GB DDR400, 8800GTS, 1x500GB & 1x1TB HDs, Liteon LH-20AIL and Pioneer DVR-111, Audigy 2 ZS, Creative T20 2.1, Antec 500SP, W7 x64 & XP MCE
seeker is offline   Reply With Quote
Old 02-15-06, 10:50 AM   #2
Destructionator
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2
Default Re: Grub Boot Floppy

Quote:
Originally Posted by seeker
linux:/media/floppy/boot/grub # cp stage1 stage2 /media/floppy/boot/grub
cp: cannot stat `stage1': No such file or directory
cp: cannot stat `stage2': No such file or directory
Well, the problem here is that you are tring to copy the files from the floppy onto the floppy.

Instead of putting stage1 and stage2 on that command line, try putting /boot/grub/stage1 and /boot/grub/stage2.

After you try again, please post all the commands you typed in and all their output. Simply copy and paste that in, and we can make sure everything is going as it should.
__________________
AMD Athlon 64 3000+ | 2 GB RAM | NVIDIA Geforce 5500FX | nForce3 motherboard
Slackware Linux 10.2
Destructionator is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fedora could seek Microsoft code signing to contend with secure boot News Archived News Items 0 06-03-12 04:10 PM
Nvidia driver stopped working after X restart and Kernel taint msgs during boot mikejuni NVIDIA Linux 10 05-21-12 08:30 PM
Install MDK9.0 on Asus a7n266-vm succeds but won't boot fierywizard NVIDIA Linux 2 10-06-02 05:53 PM
Floppy disk drives. LORD-eX-Bu General Hardware 10 10-03-02 09:58 AM
NTFS DOS boot disk Kruno Microsoft Windows XP And Vista 5 09-22-02 04:24 AM

All times are GMT -5. The time now is 12:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.