Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-09-06, 07:17 PM   #1
wootletootle
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 3
Default Missing symbol in libGL

Hello all. I have a question about the nVidia libraries. I am trying to link an
application and get the following error message:

/usr/ansys_inc/v100/ansys/lib/linia32/libansys.so: undefined reference to `glPolygonOffsetEXT'

It turns out that this symbol is present in the default (Slack/RedHat) library
libGL (*) but when the nVidia drivers are installed it disappears. Is this a bug
in nVidia? What can I do to remedy the problem?

Thanks for your help,
Roger Young.

(*) and the application works prior to the nVidia installation
wootletootle is offline   Reply With Quote
Old 04-10-06, 02:40 AM   #2
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: Missing symbol in libGL

This is a bug in the application. The glPolygonOffsetEXT function was part of the GL_EXT_polygon_offset extension, which was promoted to core OpenGL in OpenGL version 1.1. The application should either examine the extension string and use glXGetProcAddress, or link directly against glPolygonOffset (without the "EXT" suffix), thereby requiring OpenGL 1.1.
AaronP is offline   Reply With Quote
Old 04-10-06, 04:33 AM   #3
wootletootle
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 3
Default Re: Missing symbol in libGL

Thanks very much for your explanation
What if I can't recompile the application?
as in this case: it is the Ansys (finite element)
object file which I am trying to link to.
I can put in a bug report to Ansys, but from
experience it can take a while to get some
action. Is there anything I can do in the
meantime?

Cheers,
Roger.
wootletootle is offline   Reply With Quote
Old 04-10-06, 08:13 AM   #4
vnywn
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 42
Default Re: Missing symbol in libGL

Link it with something like this:

#include <GL/gl.h>

void glPolygonOffsetEXT(float factor, float bias) {
glPolygonOffset(factor, bias);
}
vnywn is offline   Reply With Quote
Old 04-10-06, 01:28 PM   #5
vnywn
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 42
Default Re: Missing symbol in libGL

More eleborate instructions:

1. Save above in wrapper.c
2. gcc -fPIC -shared -o wrapper.so wrapper.c
3. run using: LD_PRELOAD=./wrapper.so [program name]
vnywn is offline   Reply With Quote
Old 04-11-06, 04:34 AM   #6
wootletootle
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 3
Default Re: Missing symbol in libGL

Thanks Vnywn, that worked!
wootletootle is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Missing Video Modes Enverex NVIDIA Linux 0 06-22-12 06:30 AM
NVIDIA 302.17 - missing apps: nvidia-settings, nvidia-installer, nvidia-xconfig zbiggy NVIDIA Linux 6 06-20-12 04:54 PM
IBM Courts the Missing Middle with Platform Computing and One-Stop Shopping News Archived News Items 0 06-04-12 10:20 AM
Redhat 8 + Nvidia 3123 + tarball src rpms = wtf?? caustic NVIDIA Linux 8 10-09-02 08:56 PM
Glx mrbig1344 NVIDIA Linux 7 09-30-02 06:45 AM

All times are GMT -5. The time now is 10:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.